| AnnMirele a întrebat:

Îmi poate scrie cineva rezumatul cărţii "Emma" scrisă de Jane Austen.doresc s-o citesc, dar mă tem să nu dau peste scene care nu-a pentru vârdta mea. Sper ca-ţi înţeles.Pe internet nu l-am găsit.Mulţumesca anticipat.
P.S. Funda

4 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Salutare!

Am gasit aceasta carte in una din vizitele mele la biblioteca. Aveam in plan sa citesc "Ratiune si simtire" sau "Mandrie si prejudecata" de Jane Austen, dar am gasit "Emma" si nu regret. Mai mult decat atat, venise vremea sa las literatura contemporana la o parte si sa citesc macar o carte din literatura clasica.

Fara prea multe detalii, cartea prezinta relatiile de socializare pe care le stabileste Emma Woodhouse impreuna cu tatal sau, intentiile ei de a-i gasi un sot prietenei sale, Harriet, iar spre final, din pacate, se schiteaza o poveste de iubire, care, pe mine personal, nu m-a convins. N-am sa va spun cine va fi viitorul sot al Emmei…va las sa descoperiti citind cartea.

Acum nu-mi dau seama daca Emma prin comportamentul ei este diplomata(politicoasa) sau ipocrita? De multe ori Emma face complimente gratuite unor persoane pe care nu le agreeaza, dar pe care nu evita sa le barfeasca cand prinde un moment de intimitate.

Dupa ce am trecut la a doua jumatate a romanului speram ca accentul pus pe relatiile Emmei cu ceilalti sa se mute in sfera amoroasa a protagonistei, dar n-am avut noroc. Cum am precizat si mai sus, Emma isi gaseste si ea un sot, unul la care nu se astepta nimeni, Harriet revine cu picioarele pe pamant si se casatoreste cu prima iubire.

| AnnMirele explică:

Pe asta am citit-o şi eu. Vreu cineva care a citit cu adevărat cartea.Cu propriile cuvinte, nu ale google-ului.Mulţumesc.

| LittleStars a răspuns:

Ti-e lene sa o citesti?
Nu o mai citi!
oricum nu o sa ti-o faca nimeni

| AnnMirele explică (pentru LittleStars):

Eu sincer să fiu, nu am prea înţeles ceva din rezumatul pe care mi l-a prezentat miiCutSa.Eu am doar 11 ani, aproape 12.Nu doresc să dau de părţi erotice,să de aceea vreau să ştiu rezumatul, am păţit-o câteva cărţi de genu. După cum e coperta de la "Emma", mi-e teamă să nu o dau în bară.Nu vreau să-mi stric psihologia de pe acum. Înţeleg că am citit "Jane Eyer","Mândrie şi Prejunecată","Pădurea spânzuraţilor","Agnes Grey"etc, etc, etc...De aceea nu doresc să mă apuc fără să ştiu rezumatul cîrţii "Emma".Nu că-s lenoasă.Eu citesc câte un roman pe săptămână, tot aşa am citit "Jane Eyer"care are peste 600 de pagini, şi tot aşa am citit şi "Pe aripile vântului".Eu nu-s lenoasă. Mulţumesc de înţelegere.