Mie mi-a placut mult Sabia din grota si Rapirea broastelor(Cine a furat broastele?).
Seria "winnetou" de karl may este unul din cele mai apreciate romane de aventura.are 3 volume, si le recomand cu caldura.
P.S:eu am 13 ani si le-am citit(chiar daca sunt fata). Chiar merita citite.
Buna! Iti recomand sa citesti "Ciresarii", un roman al lui Constantin Chirita scris in 5 volume, urtand fiecare dintre ele urmatoarele titluri: "Cavalerii florii de cires", "Castelul fetei in alb", "Roata norocului", "Ariipi de zapada" si "Drum bun, Ciresari!". sunt superbe aventurile grupului celor 7 adolescenti neinfricati si cutezatori, orietenia stransa dintre ei, precum si micile lor povesti de dragoste. L-am citit pe la 13 ani si mi-a lasat o impresie placuta care persista si azi. iti recomand si "calatoriile lui gulliver", un roamn de aventuri la prima vedere, insa cu substart ironic si moralizator. O lectura placuta si adecvata varstei tale este si cartea lui Daniel Defoe, "Robinson Crusoe"(aventurile unui barbat ce traieste decenii intregi pe o insula pustie). La fel de mult mi-a placut si celalalt roman celebru al lui Defoe, "Moll Flanders""(viata si aventurile unei celebre hoate a secolului XVII). Cand vine vorba de romanul de aventuri, cartile lui Jules verne ocupa necontestat un loc fruntas. Iti recomand sa le citesti si tu. "Doi ani de vacanta" a fost preferata mea, insa si alte opere ale sale sunt superbe("Ocolul pamantului in optzeci de zile", "Capitan la cincisprezeceani", "Copiii capitanului Grant" etc). Lectura placuta orice ai alege!
Mi-au placut la nebunie doi ani de vacanta... cred ca e una din cartile mele preferate de aventura, deci, cred ca o sa-ti placa...
La 14 ani devoram romanele de capa si spada ale lui Alexandre Dumas, volum dupa volum, pentru ca toate se leaga prea bine intre ele. Vai, Doamne, ce scriitor, ce opere
Citeşte "Aventurile lui Huckleberry Finn" de Mark Twain. O carte foarte interesanta! Am citit aceasta carte si mi-a placut foarte mult.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Aventurile_lui_Huckleberry_Finn - Aici gasesti mai multe detalii.
Te sfatuiesc sa citeşti şi "Cireşarii" de Constantin Chiriţă. La fel e foarte interesantă!
Sper ca te-am ajutat! Fundiţa?**
Jules Verne-5 saptamani in balon
Jules Verne-capitan la cincisprezece ani
Jules Verne-doi ani de vacanta
Jules Verne-lupta pentru milioane
Jules Verne-insula misterioasa
Robert Louis Stevenson-comoara din insula
Robert Louis Stevenson- Razbunarea seniorului
Jack London - Aventuri in Alaska
Charles Dickens- Clopotul fermecat
Charles Dickens - Misterul lui Edwin Drood
Jules Verne-20 000 de leghe sub mari