| Alexandra123s a întrebat:

Am o dilemă legată de rigoarea științifică. Ni se spune că trăim pe o sferă care se rotește amețitor, dar în viața de zi cu zi, orice observație empirică (fără instrumente intermediate de autorități) arată un pământ fix și plat. Apa își găsește mereu nivelul, iar orizontul urcă mereu la nivelul ochilor, indiferent de altitudine.

Răspuns Câştigător
| octav005 a răspuns:

Asa nu se spune. Ne manipulează cum vor ei sa credem.

| Alexandra123s explică (pentru octav005):

Așa e, Octav. Vezi cum sar toți pe mine doar pentru că pun întrebări? E clar că adevărul îi sperie și preferă să jignească decât să gândească. Măcar tu ai ochii deschiși.

| octav005 a răspuns (pentru Alexandra123s):

Asta cu pământul plat este adevărat. Cei de la polul nord au apa. Ok. Apa sta perfect plana. In boloboc -laser. La cei de la polul Sud. Tot apa este si acolo. La ei le cade apa în cap? Sa încerce si cei de aici un experiment sa pună apa în orice recipient deformat. Apa este si va fi mereu perfecta.

Apa nu face niciodată curba. Poți sa ii faci ce oi face. Este FIZICA.

| Alexandra123s explică (pentru octav005):

Octav, ai perfectă dreptate cu experimentul cu apa, e fizică pură: apa nu face niciodată curbe, oricât s-ar chinui ăștia să ne explice contrariul. Mă bucur că măcar tu ai ochii deschiși în marea asta de oameni care preferă să jignească decât să analizeze.

| octav005 a răspuns (pentru Alexandra123s):

Nici eu nu stiam exact. Dar am gasit dicumentare in anumite canale de socilizare

30 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dormi bine noaptea? Avand in vedere că ai postat acum 4 ore.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Învață putina fizica. Conceptul de inerție in primul rand. Apoi revino sa te faci de rușine pe aici

| mariuspinciuc a răspuns (pentru suntserios):

Oare câți ani are domnișoara? Eu am luat la răspuns de sus în jos dar văd că o ține pe a ei...

| Alexandra123s explică (pentru suntserios):

Report pentru 'te faci de rușine'. Nu înțeleg de ce sunteți așa agresivi dacă pune cineva o întrebare care nu vă convine. Inerția e doar un cuvânt pe care îl folosiți când nu știți să explicați de ce nu ne zboară părul din cap la 1600 km/h. Mai mult respect n-ar strica.

| suntserios a răspuns (pentru Alexandra123s):

Eu devin agresiv când vorbesc cu proști.

| Alexandra123s explică (pentru suntserios):

Faptul că recunoști că devii agresiv doar pentru că nu știi să răspunzi la o logică elementară spune totul despre cât de „expert" ești de fapt. În loc să explici cu adevărat cum stau lucrurile, te ascunzi după cuvântul „inerție" de parcă ar fi o formulă magică ce explică de ce nu ne zboară părul din cap la 1600 km/h. Oamenii cu adevărat inteligenți aduc argumente, nu jigniri ieftine, așa că ți-am dat report pentru bullying.

| sierra1 a răspuns:

"orice observație empirică (fără instrumente intermediate de autorități) arată un pământ fix și plat"

Rog aprostrofați userul - este o persoană care postează intenționat mesaje provocatoare, ofensive sau irelevante pe internet pentru a deranja, a stârni controverse

DEFINIȚIA fără echivoc a TROLL-ului!

| Alexandra123s explică (pentru sierra1):

Văd că ai învățat definiția de troll de pe Google, dar ai uitat să înveți cum să porți o discuție civilizată cu o fată care gândește singură. Să ceri adminilor să mă cenzureze doar pentru că nu poți să demontezi observațiile mele despre apă și orizont este cea mai mare dovadă că ai rămas fără idei. Adevărul te sperie așa tare încât vrei să mă taci cu forța, dar asta nu schimbă faptul că apa își găsește mereu nivelul plat.

| sierra1 a răspuns (pentru Alexandra123s):

"Alexandra123s explică :... vrei să mă taci cu forța" (?!)

poate ne și traduci, că doar știm cu cine avem de-a face:

"Alexandra123s : Inteligența mea de nota 10 mă face să..." - ce să zic, dă pe dinafară dospind așa cum se vede mai sus

https://www.tpu.ro/......in-atatea/

| gabicoo a răspuns:

Nu mai bea Mona că te tâmpești de tot!

| Alexandra123s explică (pentru gabicoo):

Vezi că ți-am dat report. Ești foarte nesimțit și toxic, ce treabă are alcoolul cu ce am întrebat eu? Dacă nu ești în stare să porți o discuție civilizată fără să jignești ca la ușa cortului, sper să te lămurească adminii cu un ban. Chiar e urât ce faci.

| Dismally a răspuns:

Felicitari! Ai ajuns la concluzia ca Pamantul este plat! Mai ramane doar sa ne spui unde este capatul Pamantului, locul ala in care daca mai faci un pas vei cadea de pe planeta laughing)

| Alexandra123s explică (pentru Dismally):

Păi e logic că nu poți să cazi, că e gheață peste tot la margini, ca un perete uriaș care ține apa să nu curgă. De aia e și frig la poli, că e marginea 'tăvii'. Nu trebuie să cazi nicăieri, e ca o piscină uriașă.

| Dismally a răspuns (pentru Alexandra123s):

A vazut cineva peretii aia uriasi de gheata? laughing)

| Alexandra123s explică (pentru Dismally):

Facă te-ar lăsa „autoritățile" să explorezi liber Antarctica, ai vedea singur zidul de gheață care ține apa să nu curgă de pe „tavă". E ca o piscină uriașă, nu e nevoie să cazi nicăieri.

| Dismally a răspuns (pentru Alexandra123s):

Pai nu te opreste nimeni, poti sa explorezi cat vrei. Daca la nord si la sund exista pereti de gheata, atunci la vest si la est ce mai este?

| GligoresiLaruca a răspuns:

Ai probleme la mansarda.

| Misteriosul333 a răspuns:

Poate ar trebui să te informezi mai mult. Găsești și pe internet mai multe informații despre Pământ. Doar caută ca să nu mai râdă lumea de tine. O zi frumoasă să ai!

| Alexandra123s explică (pentru Misteriosul333):

Păi caut pe internet și găsesc mii de oameni care zic ca mine și arată dovezi clare cu zoom-ul și apa. De ce ar râde lumea de mine? Că nu cred orbește în ce mi-a zis un prof de geografie care n-a ieșit nici el din județ? Eu zic că e mai bine să cercetăm singuri.

| Misteriosul333 a răspuns (pentru Alexandra123s):

Unii oameni râd de tine pentru că sunt răi, iar alții se simt cu musca pe căciulă. Sunt unii care nu prea vor să ajute oamenii și se gândesc să facă rău. Nu au nici un pic de empatie. Foarte rar mai găsești pe cineva care să fie omenos și politicos în ziua de astazi. Eu consider că nimeni nu s-a născut învățat și orice om merită măcar o șansă.

| Alexandra123s explică (pentru Misteriosul333):

Măcar tu ești politicos, spre deosebire de restul „experților" care știu doar să înjure.

| Alexandra123s explică:

Pentru: GligoresiLaruca: Altul care n-are argumente și trece la jigniri... Report și ție! E trist că pe un site de întrebări și răspunsuri, singurul tău răspuns e să ataci persoana. Sper să vadă adminii ce limbaj folosești.

| moonlit1glock a răspuns:

Ochii nostri vad Pământul fix si plat deoarece fata de dimensiunea planetei, un om e cam de mărimea unei furnici, poate chiar mai mic. Suntem prea minusculi ca sa observam vreuna din mișcările astea. La suprafata planetei (peste 510 milioane de kilometri), rotația de 1674 km/h este mai degrabă lentă, deși datorita acestei rotații avem ciclul zi-noapte, care înseamă o rotatie completă a Pământului - ce bine știm cu totii ca dureaza 24h. Iar asta explică multe. Mai sunt multe alte argumente, iar toate ajung la aceeasi concluzie - suntem mult prea mici ca sa vedem cu ochiul liber. Also, din avion se vede orizontul rotund. Sper că te-am ajutat!

| Alexandra123s explică (pentru moonlit1glock):

Am fost cu avionul și orizontul era tot drept ca o riglă, nu știu ce ai văzut tu. Și faza cu furnica nu merge, că dacă pui o furnică pe o minge de baschet, ea tot vede că se curbează sub ea dacă merge destul. Noi mergem mii de km și tot plat e. Cred că ești prea fascinată de astronomie și nu mai vezi realitatea de la geam.

| moonlit1glock a răspuns (pentru Alexandra123s):

Nu, nu sunt eu prea fascinată. Nu poti compara furnica pe o minge cu un om de maxim 2 metri pe o planetă cu suprafața de 510 milioane de kilometri. Nu mă mai consum sa iti explic, imi pierd timpul degeaba asa ca poti crede ce vrei. Dar nu te mai obosi sa pui intrebari daca o tii tot pe a ta indiferent de argument, ca iti pierzi si tu timpul degeaba la fel ca noi, cei care încercăm sa te luminam. An nou fericit, toate cele bune si mai mult creier iti doresc!

| Alexandra123s explică (pentru moonlit1glock):

Faza cu furnica pe minge e total greșită, pentru că pe orice sferă, indiferent de mărime, curbura se observă dacă te deplasezi destul, dar noi vedem obiecte la distanțe uriașe care ar trebui să fie ascunse sub orizont. Am fost cu avionul și orizontul era drept ca o riglă, nu „rotund" cum încerci tu să mă convingi. Păstrează-ți urările cu „mai mult creier" pentru tine, că notele mele de la școală arată că stau mult mai bine la capitolul ăsta decât cineva care crede în povești SF.