Da! Au puterea de-a cocli, invechi si putrezi. Depinde de materialul din care sunt confectionate. Hai, dati cu stupizii.
Daca sunt sfintite, daca simbolizeaza pe Dumnezeu si pe Hristos au putere dar trebuie neaparat sa existe si credinta. Cel putin crucile si icoanele, celelalte nu stiu.Noi nu ne inchinam la icoana, la lemn, la crucea de lemn ci la cei ce sunt reprezentati in icoana, in crucea de lemn etc.
Nu au nici o putere, Porunca lui Dumnezeu interzice inchinarea la ORICE produs facut de mana omului (icoane, statui, moaste, biserici, samd). Cristalele sunt frumoase prin aspectul lor dar ca orice lucru de pe pamant (orice si oricare) NU are NICI o putere de nici un fel in afara de cel de a rezona (sub impuls electric) sau daca este mai mare de a sparge capul unuia in care l-ai aruncat.
Am citit undeva o povestioara care are citeva mii de ani cu dintele lui Buddha care pune exact aceeasi problema.
Nimic nou sub soare.
Practic nu au nici o putere speciala, dar ne ajuta pentru ca noi credem ca au puteri speciale... e un fel de efectu placebo crezi ca sfantul din icoana te ajuta si te inveselesti si esti sigur pe tine cand de fapt faptul ca te-ai rugat te-a facut mai fericit
Ma rog cristalele sunt niste lucruri foarte pure si tind catre perfectiune deci nu putem fi siguri ca nu au totusi niste proprietati speciale dar iconele/crucile, obiecte facute de om nu au practic puteri deosebite.
Aceste lucruri le purtam cu gandul la Dumnezeu. Sunt lucruri care prin prezenta lor suntem mai aproape de atotputernicul.
Icoanele sunt singurele obiecte religioase care creeaza o legatura cu lumea noastra si cea spirituala, mai ales dupa ce sunt sfintite de un preot sau calugar. Luca, unul din apostolii lui Iisus, a fost fondatorul iconografiei, asa ca (@Andreea nu mai vorbi prostii neoprotestante, ca la ce faceti voi cu icoanele nici nu ma mira la ce ai zis) daca icoanele nu ar fi avut nici o putere, presupun ca Iisus ar fi fost impotriva lor.
Asa este. puterea vine din intireurul nostru deorece suntem ceea ce gandim si ceea ce vrem sa fimdorinta noastra de a ne elibera de unele lucruri ne ajuta. dar nici credinta in aceste obiecte nu e un lucru rau
Da, ortodoxii gresesc aici.Nu scrie nicaieri in Biblie sa va inchinati la Fecioara Maria.
Eu nu inteleg de ce voi va rugati la intermediari, nu la Dumnezeu?
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu raspunsul meu, si sunt de religie neoprotestanta.
Nu e ciudat ca puterea asta a credintei care vine din noi, e indreptata in alta parte si asupra unor lucruri banale? in loc, ca aceasta credinta puternica sa se indrepte spre cel ce a facut toate? adica noi care santem incununarea creatiei, sa credem cu puterea credintei noastre interioare in pietre, lemne, cristale? Dupa parerea mea o ratacire mai mare si o prostie mai mare nu poate exista.
@sirdanyel:
Pacat ca iti marcheaza astia comentariul ca nefolositor sau stupid. Si pentru ce? Pt ca spui un adevar? De asta am renuntat la acest forum plin de habotnici... Ei fac exact lucrurile pe care le-ai enumerat tu...si tot ei marcheaza comentariul ca stupid. CATA IPOCRIZIE!