| daria5555 a întrebat:

Bunaaa! stiu ca fiecare nume de familie înseamnă câte ceva și are câte o poveste. unele fiind alese de oameni, altele provin din ce meserii aveau membrii familiei sau conține numele unde au fost vânduți prin imperiul otoman sau altele au influențe maghiare. al meu e hera și stau în județul vâlcea. nu sunt sigură cum să gasesc strămoșii mei și să aflu care ar fi o posibilă explicație având în vedere faptul ca hera e zeița din mitologia greacă sau să văd dacă a fost o adaptare de la un alt nume. tataie are părinții și a crescut intr o comună diferită de mamaie, dar sunt vecine cele două comune. cum aș putea să găsesc strămoșii sau vreo explicație? am citit ca ar putea proveni de la numele herascu fiind prescurtat la hera. mi se pare un nume extrem de frumos și o să mi păstrez si numele meu când o să mă căsătoresc. mulțumesc frumos! ???????? un mic fun fact, din sursele pe care le am citit, românia este a treia țară din lume care are cele mai multe persoane cu numele de familie "hera" ????????

4 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Posibil ca strămoșii tăi să fi fost greci, descendenți ai lui Heraclit. Cine știe! E greu de spus.

| gabicoo a răspuns (pentru sabin89):

Cel mai probabil numele de familie original este Herea - care în ungurește înseamnă bondar. În decursul timpului s-a pierdut al doilea e - voit sau din greșeala unor funcționari.

| angel6lust a răspuns (pentru gabicoo):

Nu cred, zicea că e din Vîlcea unde nu prea sunt maghiari, dar greci mai mulți în trecut.
Este întâlnit numele `Hera` și prin zona mea, acolo mai probabil să fie derivat din ungurește.

| Seba2013 a răspuns:

Conventionalismul Linguistic spune Limbajul nu trebuie sa descrie nimic. Limbajul este o Arta Libera. Arta constructiva nu descriptiva. Vezi si despre Conotație si Denotatie.

Naturalismul Lingvistic spune ca limbajul trebuie sa descrie experientele. Mecanicizeaza limbajul. Limbajul vine din lumea formelor nu a materiei