Eu merg pe constiinta! Eu, as situa omul intre divinitate si bestialitate (cu unele exceptii, deseori oamenii coboara sub nivelul bestialitatii.)
Omul este constiinta, speranta, dorinta. Omul are idealuri, planuri, este mereu dornic de mai mult, si oricat ar sti sau oricat ar avea nu este pe deplin multumit niciodata.
La prima intrebare ti-as raspunde, dar sunt om, implicit sunt limitat. Unica caracteristica? Sa fie speranta? Sau sentimentele? Viciile? Sau de ce nu banul? Animalele lupta pentru mancare, omul pentru ban.
P. S. - Oare s-a demonstrat ca animalele pot visa?
@karellen, iti pot da exemple de animale si pasari mult mai inteligente decat unele specii umane crede-ma!
Omul este un mic univers. Acel univers creat pentru a stapani multiversurile. Aceasta este de fapt definitia lui universala. Este creatia inzestrata cu simt moral, care simt il si deosebeste de toate celelalte regnuri. Nu sufletul omului depaseste deci celelalte creatii, ci eleganta sufletului, pe care omul o simte doar daca este educat. Si intelepciunea, pe care o capata doar daca isi doreste. In consecinta omul este creatia universului careia i s-a daruit multa vointa. Vointa care ii zideste la urma urmei intreaga viata.
Daca tu crezi ca gasim inteligenta si la restul animalelor orice raspuns nu-si mai are sensul
Si eu care credeam ca exista o singura specie umana - homo sapiens sapiens. care specii de animale? delfinii? cimpanzeii? corbii? elefantii? poseda inteligenta, dar in niciun caz comparabila cu cea umana. dar fiecar e liber sa creada ce vrea
Omul este singura finta pe aceasta planeta care este in stare sa fuga 100 de metri, sa se urce pe un palmier, sa culega o nuca de cocos, dupa care sa sare in apa si ia o piatra de pe fund, pe care o aduce la mal.
Spune-mi si mie, care animal este in stare sa faca toate aceste lucruri?
Ratiunea- Faptul ca suntem constienti de orice actiune si de consecintele ei. asta e ceea ce ne deosebeste de restul "fiintelor de pe acest pamant''
Omul este fiinta care nu raspunde tuturor provocarilor sau cel putin asa ar trebui.Frumos sau urat, destept sau prost asa cum l-a inzestrat mama natura. Dar oare care e mai rea; slutenia fizica sau cea sufleteasca? Cand consideram ca suntem superiori ca intelect dar si ca fizic oare nu e posibil sa ne inselam? De regula omul inteligent nu jigneste, sau aceasta este exceptia de la regula?
Omul ca si restul fiintelor suntem creatia Lui Dumnezeu, iar ceea cel face pe om sa se deosebeasca fata de restul fiintelor de pe acest pamant este aspectul fizic :-p