| i86e2 a întrebat:

Cât de importanți suntem de fapt?
http://www.youtube.com/watch?v=cRkHz11giNI

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Foarte frumos și constructiv materialul prezentat de tine.
A fost o plăcere să vizionez acele imagini, să fac o mică plimbare în afara Terrei...

Importanța noastră este dată de ceea la ce ne raportăm.
Pentru un părinte, de exemplu, ești cea mai importantă ființă din Univers.
La nivel intergalactic ești doar o particulă mică și nesemnificativă...ca și Pământul, ca și noi toți...

36 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Ce sa mai comentez? Nu pot decit multumi.

| Dumnezău a răspuns:

Sagan,a fost intr-adevar una dintre acele minti iluminate, carora omenirea nu le acorda suficienta pretuire.Nu doar un simplu astronom si fizician blocat in hartii, teorii si calcule; mereu mi l-am imaginat ca un fel de Willy Wonka, doar ca nu a fost un patron de fabrica de ciocolata, ci un fel de...herald,daca vrei.Pus acolo sa ne arate maretia si imensitatea unui spatiu pe care vrem sa il cucerim, si nimic mai mult.De parca am fi niste porcari conchistadori, asemeni lui Cortes.E mult mai mult Universul decat o imensa gradina din care putem extrage combustibil (hidrogenul de pe Marte), alte forme de energie, sau pe care ni le putem insusi sa ne intindem fundurile grase si consumiste.E un fel de fortareata, daca vrei sa punem problema sa.Iar noi suntem pe dinafara.Nu e de ajuns sa privim,sa ramanem socati si uimiti de frumusetea,de vastitatea sa?! Pacat ca nu are sunet,sau daca are,nu-l putem auzi; ar avea enorm de mult de spus.

Noi,care,suntem insignifianti,nu realizam ca ne bucuram de un privilegiu imens doar stand pe o banca,intr-o noapte calma,privind stelele si tot ce se afla dincolo.N-ai cum sa nu intrebi ce se afla dincolo.Dar poti... fara fizica, teorii, vectori, observatoare complicate, fara vreun telescop scump si vanitos sa iti dai seama ce loc ocupam noi in tot taifunul asta dement de frumos.Nu zic ca nu avem dreptul sa-l stricam, pentru ca nici n-am putea, excede puterile noastre.Nu-i o putere sa poti privi tot ce se afla acolo,pentru a sti ca esti cumva,binecuvantat - poate nu e cuvantul potrivit - sa fii martor la asa ceva.

Viata omului se desfasoara in jurul a ceea ce nemtii numest Toten-Tanz,englezii,Dance of Death.Dar,ca tot e noapte,n-ar fi timpul sa realizam ca toate aceste dansuri,lipsite de semnificatie veridica, palesc in fata unui atat de vast camp de joaca? Noi, deocamdata, suntem copii.N-avem ce-i face, decat sa ne bucuram de el.Suntem infimi.Si datori de a fi uimiti. Poate Universul e singurul lucru caruia se merita sa-i atribuiesti apelativul de frumos.Il merita, cu prisosinta.

| shadovv a răspuns:

Suntem importanti! De ce? Pentru ca avem potentialul de a redefinii universul.

| Shammal a răspuns:

Suntem importanti, ce facem noi aici afecteaza intreg universul, suntem singura planeta cu liber arbitru din galaxie, corpul nostru uman contine ADN-unl unor rase extra-terestre iar acum multe fiinte din cosmos sunt cu ochii pe noi datorita schimbarii prin care trecem

| Inferno a răspuns:

"Un fir de nisip suspendat intr-o raza de soare."

| i86e2 explică (pentru Inferno):

Carl Sagan a fost un adevărat poet. happy

| Hmmmm a răspuns:

Va pierdeti timpul cu insiratul teoriilor si trec fara sa ma observati. Cat de important sunt? Asta era de fapt intrebarea potrivita. Sunt meschin, dar sunt. Urinez pe toate documentarele, ca sa vizionati la cald.

| WhatheWow a răspuns:

Da, frumos materialul si foarte adevarat, insa azi, degradam acest adevar din ce in ce mai mult.

| Inferno a răspuns (pentru WhatheWow):

Degradam un adevar incontestabil.

| WhatheWow a răspuns (pentru Inferno):

Asa e, cum spunea Ivancea ( nu stiu la ce se refera ) dar e adevarat ca nu apreciem importanta noastra in Univers.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu voi urmari materialul.Iti voi spune doar ca noi, ca fiinte, sintem extrem de importanti.Modul nostru de a intelege sau a gindi, a fost lasat la libera alegere.Ce se va intimpla cu noi, vom vedea mai tirziu! Numai bine.

| i86e2 explică (pentru anonim_4396):

E și greu să urmărești un video de 4 minute.

| anonim_4396 a răspuns (pentru i86e2):

Nu ai inteles! Am avut privilegiul sa vad cine sintem, de unde venim si unde vom merge. Poate asta te va ajuta.

| WhatheWow a răspuns (pentru anonim_4396):

Si eu am avut privilegiul, nu sa vad ci sa inteleg de unde venim, ce sintem si care este viitorul nostru.

| Inferno a răspuns (pentru WhatheWow):

Viitorul nostru este sa fim arsi in interorl Soarelui.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WhatheWow):

Este o mare diferenta intre a intelege si a vedea, a fi purtat acolo unde mintea umana, nici in cele mai frumoase vise, nu poate ajunge, sau nu va ajunge mult timp de aici inainte. Mult noroc.

| WhatheWow a răspuns (pentru Inferno):

Nu cred ca vom mai fi aici sa prindem asta, ma refer la omenire.

A da, stiu! S-a intimplat la multi, nu esti singurul.

Nici nu am spus asta.Si apropo de ce i-ai raspuns lui Inferno, stai linistit, Omenirea, nu va disparea.Ba mai mult,peste citeva generatii, vom putea comunica telepatic, vom avansa enorm, fata de ce sintem acum, dar noi vom fi de mult disparuti.Nici nu iti poti imagina, unde vom ajunge.ca om, nu noi ca persoane.

Eu nu am spus ca vom disparea; am spus ca nu vom fi aici pe Terra cind se va intimpla ca planeta sa moara.

Pentru telepatie, deocamdata nu avem receptorii; eventul daca ii vom creea artificial sau se va ocupa Evolutia de asta.

Ce mult gresesti. Avem receptorii, numai ca, creierul nostru nu ii poate folosi, pentru ca inca nu a venit timpul.Mi-as dori sa poti apuca acele vremuri.Si in momentul de fata, sint situatii clare de utilizare, dar extrem de rare si necontrolabile in mare parte.

Aici gresesti, cum adica ii avem dar nu ii putem folosi inca? Probabil ca e cineva cu ceva capacitati de genu, dar exemplele sint irelevante.

Corect,ai repetat cu alte cuvinte ceea ce am spus anterior.Crede-ma ca stiu ce spun:avem capacitatea dar nu o putem folosi, cu mici exceptii, pentru ca inca nu este timpul.Cum te-ai simti sa vezi cu ochii tai materialul prezentat de cel care a postat intrebarea?

Nu stiu la ce te referi!?

Sa poti vedea cu ochii tai, chiar si indirect, galaxii intregi, lumi in care mintea umana nu a patruns niciodata, dar in care traim.Sa poti vedea altfel decit pe un ecran, sa poti simti ca esti acolo, sa poti vorbi cu tine insusti, intr-o alta lume, intelegi?

Ma, sincer sa fiu inca nu am dat-o pe iarba dar...

Sa inteleg ca faci o gluma pe asemenea probleme si ca discutiile nu isi au rostul? Nu iti spun ce voi face, dar sper ca in curind sa te convingi ca totul este posibil.Numai bine.

Pai credeam ca tu glumesti; vorbesti de lucruri goale nu dai exemple, eu ce sa inteleg?

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti supraapreciezi existenta nu avem atata importanta pe cit crede oamenii realitatea este ca in tot Univesul acesta trebuie sa fie fiinte mai importante ca noi din sutele si miliarde de plante nu suntem singuri inteligenti deci nu-ti mai da ata importanta.

Adevarul consta in faptul ca in aceasta stare cand fiecare cauta ca sa conduca planeta si atata timp cat vor exista fanatici noi vom inceta sa existam.

1.Eu nu vorbesc de mine ca persoana, eu sint o picatura de apa in ocean. Vorbesc de om, ca existenta, in general.
2.Am spus eu ca incerc sa conduc ceva? Niciodata.
3.Nu sint un "fanatic".Si nici nu inteleg cum iti permiti sa ma numesti astfel.
Este foarte greu de explicat, cuiva, pe intelesul lui, ce exista dincolo de mintea umana.Si nu te sfatuiesc sa te pui "contra" puterilor pe care nu le poti intelege.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne, mare eşti...

Răspuns utilizator avertizat
| ThePathWalker a răspuns:

Sunteți idioti cu totii

| nik14 a răspuns:

Suntem decat materie=0