Iti dau un exemplu:nu mai stiu cum se chema, dar in Grecia antica a trait un om care a vazut cat de trecatoare e viata si a spus ca nu vrea sa plece dintre cei vii fara ca sa ramana in mintea acestora.Asa ca a dat foc unui mare templu.A fost prins si intrebat de ce a facut acest lucru si a marturisit motivul.Asa ca s-a poruncit(lege scrisa, bineinteles) ca absolut nimeni sa nu-i spuna vreodata numele si nimeni sa nu povesteasca vreodata intamplarea.Insa nu stiau ca exact prin acea lege barbatul va ramane mereu in istorie.
Desi nu iti dau un raspuns direct, sper ca ti-a placut povestioara mea si sunt sigur ca ai prins si ideea.
Da, am prins ideea dar legea banuiesc ca nu se numea cum il chema pe acela care a dat foc la templu deci el a facut ceva care sa ramana in istorie dar nu el a ramas ci doar acea lege care nimeni nu stie cine si de ce a dat-o.
Daca vrei sa ramana ceva ce ai facut tu in istoeie fara sa se stie ca tu ai facut-o nu prea rezolva raspunsul la intrebarea mea oricum povestioara a fost mai mult decat bine primita.
Numai bine!
Nimic.
Daca istoria ne-a invatat ceva, acel ceva este ca oamenii sunt predisponibili uitarii.
Probabil sa faci ceva ca Hitler- evreii sigur nu il vor uita vreodata.
Nu stiu ce cuprindea legea exact, insa probabil ca legea cuprindea restrictia si motivul(incendierea templului).Ok, care restrictie? Sa nu se mentioneze niciodata numele incendiatorului si sa nu se povestesteasca intamplare.Dar care incendiator? Ce nume sa nu se mentioneze? Ma gandesc ca cel mai probabil in lege era mentionat numele respectivului.
Da, legea a ramas in istorie in acelasi timp amintind totodata fapta omului nostru, prin care acesta a ramas in istorie.
Nu ma gandeam sa-ti placa povestioara mea atat de mult.
Toate cele bune!
Raspunsul corect nu e nimic, adica gandeste-te la Hitler, la sa zicem Traian (nu Basescu), si Iisus. Au ramas si vor ramane in istorie.Acum depinde ce esti dispus sa faci pentru asta. Daca obtii suficienti bani poti rade niste tari mai mici, dupa care sa construiesti peste ceva absurd. Ai grija ca ideea ta sa fie unica, tampita si fara finaitate si s-ar putea sa intri in istorie.
In final, depinde cum si unde se vor afla oamenii in viitor pentru a mai sti ce s-a intamplat in trecut. Daca vor fi inca pe pamant, parerea mea e ca nu vor uita si vor avea grija de lucruile, ideile care vor fi schimbat lumea.
Dacă vrei un răspun simplu,a fost cândva un om care a ridicat o națiune din praf, a adus-o pe linie de plutire și bineînțeles la distrugere, acel om și-a asigurat nemurirea în mintea omenirii.
Dacă vrei ceva mai "bun" inventeaza o sursă de energie curată, adu pace în lume, rezolvă problema foametei și așa lumea își va aduce aminte de tine.
Daca te nasteai acum cateva sute de mii de ani in urma si probabil ai fi descoperit focul, ai fi ramas in istorie cred, totusi fara nume
. Trebuie sa descoperi ceva ideal omenirii pentru a ramane in istorie. De exemplu sa putem zbura singuri sau sa supravietuim fara oxigen, chestii SCI - FI.
Eu cred ca-i mai simplu de atat, de fapt cu putin noroc nici macar nu trebuie sa faci nimic.
Degeaba inventam focul daca nu stia nimeni ca eu l-am inventat.
Avionul sau telefonul mobil erau considerate tot niste chestii SCI - FI acum cateva zeci de ani si noroc cu google(alta chestie SCI - FI) ca altfel nu stiam cine le-a inventat.
In istorie nu pot spune ca intrii intentonat, poti incerca sa provoci un razboi, sa dai foc la Casa Poporului, sa faci ceva exagerat, un record, stiu si eu...
Uite un exemplu ": Mihai Eminescu, credea el ca o sa ajunga vreodata in istoria Romaniei? Nu cred, iti urez mult succes si incearca sa ai idealuri mai realizabile