| SweetyღGirl a întrebat:

"Ce inseamna real? Cum poti defini realul? real e doar ce poti vedea,gusta, simti si mirosi.semnale electrice transmise creierului tau". Cum comentati?

34 răspunsuri:
| Shammal a răspuns (pentru sublime89):

Tot asa, tot ce poti sa-ti imaginezi; de ex luam un tigru in mare parte realitatea lu se desfasoara asa: vaneaza, se inmulteste, se joaca, are un "loc de joaca", anumite abilitati...; el nu cuprinde tehnologia oamenilor, sentimentele si rationalitatea; omul are locul lui de joaca, dincolo de asta exista alt loc de joaca pe care omul nu-l cuprinde inca si eu nu pot sa-l definesc insa o fiinta ce se joaca in acel loc poate; acum eu stiu ca realul tigrului este real si ca dincolo de el este realul meu ce il cuprinde, pot sa-mi imaginez un real dincolo de al meu pe care alta fiinta il cuprinde; asa cum eu nu spun despre realul tigrului ca-i iluzie(ireal)... asa si fiinta n-o sa spuna de realul meu ca-i iluzie chiar daca el il cuprinde si cunoaste un real mai extins si asa putem sa ne ducem pana la infinit ca exprimare mircocosmica si macrocosmica;
am putea defini realul ca fiind tot cea ce este in tot cea ce exista sub orice forma fizic - non-fizic, ori alta; chiar daca eu nu pot sa-mi imaginez, sa vad asta nu inseamna ca nu-i real + ce-mi imaginez eu poate nu exista in realitatea mea insa undeva in univers sub o anumita forma exista! n-ai cum sa-ti imaginezi nonexistenta! tongue

| dodicuta a răspuns:

Nici oxigenul nu il vedem dar exista.Pot sa zic despre real doar atat ceva real=ceva care exista.

| pirij a răspuns:

Real (adjectiv). Realul defineste lucrurile palpabile care au dovezi ale existentei sale, lucruri adevarate real este ceea ce simti vezi atingi auzi spui

| Nolkyz a răspuns:

Si nu v-ati gandit vreodata ca ceea ce numiti voi real este departe de adevarata realitate existenta si astfel realul se transforma in ireal? Nici schizofrenicul nu stie ca are halucinatii. Crede ca e real totul. Nu suport oamenii care nu vor sa accepte ca poate exista alta realitate (sau mai multe) departe de ce percepem noi doar pentru ca ei nu o simt, traiesc. Sa zicem ca X este o persoana cu o situatie financiara, stabila, duce o viata fara lipsuri. Asta e realitatea lui X. In acelasi timp, in Africa exista un anume Y care nu are nici macar apa poltabila. Asta e realitatea lui Y. Doar pentru ca X nu se afla in aceeasi situatie si realitatea lui este alta, asta nu schimba realitatea in care se afla Y. Deci care din situatii este cea reala? Putem spune ca doar una din aceste realitati este acceptabila universal?
Alt exemplu: moda. Moda este doar o realitate impusa. Sa zicem ca in trend sunt UGG-urile. Este o realitate limitata, departe de realitatea universala. Un om prins in "cercul stramt" al realitatii limitate nu poate realiza ca exista o realitate universala. Deci pentru el realitatea universala nu exista, doar realitatea din cercul stramt pentru ca el nu poate vedea dincolo de cerc. Dar asta nu inseamna ca ceva dincolo de cerc nu exista.