Dulcica, e vorba de intrebari punctuale, gen: cat fac 9-6, ca eu nu gandesc sau n-am chef sau e mai usor asa sau daca se poate, de ce nu?
Refuz sa cred! Daca la o materie nu pricepi ceva si, cand s-a terminat ora, ceri profesorului o lamurire, iti garantez ca omul ala nu numai ca ti-o va da, ba, mai mult, te va privi cu alti ochi! Uite, domnule, copilul asta, chiar a incercat sa inteleaga, vrea sa se lumineze, ii place...are minte scormonitoare!
Care dintre atitudini ti se pare onorabila si avantajoasa: cea de aici sau cea prezentata de mine?
De acord cu @dmonik, trebuia sa ne intrebi in vara cand inca mai lucram la asta, acum-i lenea mare-n vacanta...
Eu inteleg mai multe lucruri. Important e sa inteleg ce a gandit el la momentul respectiv.
Salut!
Luna in acest text este fereastra soarelui ziua este deschisa iar noaptea inchisa
multumesc
La revedere!
Dulcika28, ideea este sa intrebi ce nelamurire ai, sa spui unde anume te poticnesti. In situatia asta inseamna ca te straduiesti si e normal sa ceri ajutor acolo unde nu stii. Dar sa ceri rezolvarea temei, asta nu mai este ajutor, dimpotriva, este un deserviciu pe care ti-l fac cei care-ti fac tema.
@dulcika28 : tu chiar crezi ca eu vorbesc in necunostinta de cauza? Dimpotriva: nu mi s-a intamplat sa imi solicite ajutorul, nu numai elevi, ci si fosti elevi, acum studenti la Litere, pe care sa nu-i ajut.
Intrebari legate de comentariul uinui text am pus si eu si poti vedea singura ca am procedat asa cum ai banuit: am dat spre citire celorlalti varianta mea, asteptand raspunsurile lor!
Atitudinea mea nu e superioara, dimpotriva! E corectiva! Adica pedagogica!
Te sarut!
Monica