| victory a întrebat:

Ce intelegi voi prin versurile lui Eminescu:
"Nu credeţi cum că luna-i lună. Este
Fereastra cărei ziua-i zicem soare."

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dulcica, e vorba de intrebari punctuale, gen: cat fac 9-6, ca eu nu gandesc sau n-am chef sau e mai usor asa sau daca se poate, de ce nu?
Refuz sa cred! Daca la o materie nu pricepi ceva si, cand s-a terminat ora, ceri profesorului o lamurire, iti garantez ca omul ala nu numai ca ti-o va da, ba, mai mult, te va privi cu alti ochi! Uite, domnule, copilul asta, chiar a incercat sa inteleaga, vrea sa se lumineze, ii place...are minte scormonitoare!
Care dintre atitudini ti se pare onorabila si avantajoasa: cea de aici sau cea prezentata de mine?

11 răspunsuri:
| antonius74 a răspuns:

De acord cu @dmonik, trebuia sa ne intrebi in vara cand inca mai lucram la asta, acum-i lenea mare-n vacanta...

| Chuck a răspuns:

Eu inteleg mai multe lucruri. Important e sa inteleg ce a gandit el la momentul respectiv.

| y8yujfuyyfvuy a răspuns:

Iar teme...si eu am avut de comentat asta:p

| OFF a răspuns:

Salut!
Luna in acest text este fereastra soarelui ziua este deschisa iar noaptea inchisawinking

multumesc

La revedere!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noi...intelegem ce intelegem, dar tu? Ca nu ne-ai spus?
Sa-ti spun ceva ce nu-i noutate: nu mai facem teme, am luat vacanta cand ati inceput voi scoala!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite, daca-mi spui ce intelegi tu, promit sa-ti spun ce inteleg eu happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dulcika28, ideea este sa intrebi ce nelamurire ai, sa spui unde anume te poticnesti. In situatia asta inseamna ca te straduiesti si e normal sa ceri ajutor acolo unde nu stii. Dar sa ceri rezolvarea temei, asta nu mai este ajutor, dimpotriva, este un deserviciu pe care ti-l fac cei care-ti fac tema.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@dulcika28 : tu chiar crezi ca eu vorbesc in necunostinta de cauza? Dimpotriva: nu mi s-a intamplat sa imi solicite ajutorul, nu numai elevi, ci si fosti elevi, acum studenti la Litere, pe care sa nu-i ajut.
Intrebari legate de comentariul uinui text am pus si eu si poti vedea singura ca am procedat asa cum ai banuit: am dat spre citire celorlalti varianta mea, asteptand raspunsurile lor!
Atitudinea mea nu e superioara, dimpotriva! E corectiva! Adica pedagogica!
Te sarut!
Monica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Va rog raspundeti mai concret...anume ce inseamna...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate da cineva un raspuns normal.fiindca eu tot nu am inteles nimic ce ii scris aici...si imi trebuie pe miine acest raspuns sa il prezint profesoarei...