Adica iti simti organele sau le poti controla?
Interocepția este procesul prin care percepem și experimentăm starea internă a corpurilor noastre – îl poți considera drept procesul care ne conectează corpul cu mintea. Interocepția ne ajută să recunoaștem când ne este foame, sete sau avem nevoie de odihnă.
Wow! este o carte despre asta? Am rupt chatGPT pe subiectul ăsta.
Apropo, fapt interesant, femeile au interocepția mai ridicată decât bărbații.
Interocepția este procesul prin care percepem și experimentăm starea internă a corpurilor noastre – îl poți considera drept procesul care ne conectează corpul cu mintea. Interocepția ne ajută să recunoaștem când ne este foame, sete sau avem nevoie de odihnă.
Adica iti simti organele sau le poti controla?
Eu îmi aud și ochii când mi se mișcă în orbită, când clipesc, când trec pe lângă mașini îmi pun pâinile la urechi, când îmi strâng ochii îmi aud mușchi, când mă aplec aud pulsații și știu că este sângele care curge prin vene. Inima o simt când bate fără să pun mâna pot număra fiecare bătaie asta și când sunt liniștită. Simt cum îmi curge apa prin esofag când beau dar e rece. Uneori simt cum mi se mișcă intestinele și stomacul. Iar la stimuli sexual simt puternic încât e mai degrabă durere, asta și după o secundă când văd sau mă gândesc la ceva sexual brusc sau neașteptat
Lucy,tu ești?
)
Cheers