Mie nu mi s-a părut grea așa. Adică e multă materie, adevărat, însă poate fi înțeleasă. Se fac legile lui Khirchhoff pe circuite simple, se fac toate componentele electronice și mărimile acestora, se fac legile lui ohm, se fac circuitele trifazate, se fac circuite cu curent continuu, circuite cu curent alternativ, reprezentarea sinusoidală, reprezentarea în complex, legi de simplificare etc. La laboratoare am făcut montaje.
E logic că e fizică, electrotehnica e o subramură a fizicii însă te ia de la 0. Vectorii îți trebuie mai mult la mecanică decât la electrotehnică însă și acolo am vorbit despre mărimi scalare, vectoriale, tensoriale, tot felul de clasificări. Însă nu ai cum să nu înțelegi dacă ai profesor bun. Singura problemă va fi cu reținutul că e destul de multă materie, dar cum am zis, mie unuia nu mi s-a părut așa de dificilă. Și nu trebuie să știi cine știe ce fizică că te ia de la 0. Doar trebuie să fii atent și să gândești.
Da la aceasta facultate de electrotehnica este greu si trebuie sa stii bine fizica. Ce devii ingineri cu profil electric si electroenergetic.
Când te decizi să mergi la o facultate, trebuie să îţi alegi una la care ştii că ai înclinaţii, că îţi place, că ştii deja o serie de lucruri din domeniu şi că doreşti să aprofundezi cunoştinţele. Deci n-ar trebui să te sperie gândul că va fi greu, ci dimpotrivă să te bucuri că te aşteaptă lucruri noi şi interesante de învăţat.
Nu e grea deloc. Fizica se face doar in primii doi ani. In primii doi ani e multa teorie in plus si mai raman doar doi ani de specialitate si gata.