| RoseQueen a întrebat:

Credeti ca este gresit sa fii tu insuti/insati in preajma altor oameni
care cred ca te cunosc cu adevarat, cand de fapt ei nu stiu aproape nimic din cine esti? Iar, daca pritenii tai nu stiu chiar tot adevarul despre tine, prietenia voastra e mai putin reala? Toata lumea are secrete pe care nu le stie nimeni altcineva, nu?

Răspuns Câştigător
| Delicacy a răspuns:

Îţi trebuie mai mult de o viaţă ca să cunoşti o persoană în totalitate...
Prietenia nu se referă numai la faptul de a cunoaşte personalitatea cuiva.Ea se clădeşte din respect, sprijin, ajutor reciproc şi încredere.Nu trebuie să pătrunzi întru totul în mintea prietenului tău şi să-i cunoşti toate intimităţile, nu acesta este scopul.Un prieten este acela care te întreabă unde îngropaţi cadavrul, dacă îi mărtureseşti că ai comis o crimă, nu te în treabă de ce ai făcut asta.

| RoseQueen explică (pentru Delicacy):

Ai mare dreptate, la fel ca toti ceilalti care au raspuns la intrebare. Stiu si eu aceste lucruri, dar este placut sa vezi ca sunt mai multi oameni care le stiu.

14 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Toți avem secrete. Iar prietenia nu e mai puțin reală, dacă anumite lucruri le păstrezi pentru tine.
Toți avem un sertar cu gânduri și amintiri doar al nostru...

| RoseQueen explică (pentru NOname):

Multumesc mult! Eram sigura ca si de aceasta data vei raspunde la fel ca si pana acum: inteligent si folositor.

| harciog a răspuns:

A fi tu insu(a)ti exclude din start toate grijile tale de mai sus.Esti tu si doar atit, indiferent(a) la catalogarile lumii.Nu minti, nu-ti mai pasa daca altii o fac si nu mai ai nici o idee despre nici un criteriu pe care se bazeaza prieteniile si nu-ti mai pasa daca lumea iti stie secretele sau nu.Incepi sa devii adevarat fapt pentru care vei fi sanctionat cu ocolorea celorlanti care se vor teme pentru propriile adevaruri.Nu vor mai ramine decit foarte putini in preajma ta. Putini, dar adevarati.

| RoseQueen explică (pentru harciog):

Exact cum ai spus trebuie sa fiu eu insami fara a-mi fi teama si cred ca sunt, dar doar in preajma prietenilor adevarati.

| Adrianetc a răspuns:

Trebuie sa fi tu insuti in preajma tuturor in primul rand, asa stiind daca ei te plac sau nu. Toata lumea are secrete dar daca-i cataloghezi ca prieteni, ar trebui sa le spui doar ce ar tine de cercul vostru, nu secrete din familie.

| RoseQueen explică (pentru Adrianetc):

Am vrut sa fiu eu insami in preajma prietenelor mele, dar nu am facut-o. Sunt prietene bune, dar ca toti oamenii au si ele defecte: au prejudecati.
Eu le respect si le pretuiesc asa cum sunt, dar nu pot suporta prejudecatile si criticile, chiar daca uneori sunt spre binele meu.

| Adrianetc a răspuns (pentru RoseQueen):

Din ce ai spus, ele nu-ti sunt tie prietene ci comportamentului pe care il folosesti in preajma lor, si dupa cum ai spus iti sunt prietene bune nu cele mai bune, dar sti cum se formeaza o prietenie? in preajma unor lucruri si personalitati comune. Daca ai gasi prieteni care-ti aseamana te-ai simti bine in preajma lor si ai fi tu insati.

Adevarul e ca ai multa dreptate.Cu toate acestea uneori imi sunt si prietene adevarate.In gasca noastra(7 fete) se amesteca toate intamplarile din clasa( si suntem 33 de elevi).In ultimul an s-au intamplat multe si tocmai acum in clasa a 8-a s-a intamplat sa fie asa.Lucrurile o iau razna si se calmeaza cu o viteza mai mare ca a luminii, dar reusim sa ne intelegem bine, iar increderea e un punct forte.
Nu sunt eu insami e mult spus, nu sunt in tregime eu insami. Aveam nevoie doar de niste pareri ale unor persoane neinfluentate.
Multumesc!

| Adrianetc a răspuns (pentru RoseQueen):

O sa vezi care-ti sunt adevaratii prieteni atunci cand o sa ajungi in clasa a 9-a, fiecare se duce la liceul care merita, si putine fete o sa-ti zica : hey, nu am mai vorbit de mult timp, hai iesi pe afara la un suc? Mi-a facut placere sa vorbesc cu tine, pa pa

Nostim...la asa ceva cred ca ma astept de la 3-4 din ele.

| NeacşuIonel1976 a răspuns:

Un prieten adevarat iti accepta defectele si nu se supara cand ii spui adevarul. DAR nu cred ca ar trebui sa arunci cu secrete in sus si-n jos pentru sunt secrete pana la urma. Pot fi si prieteni falsi.
apara-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma apar eu.

| RoseQueen explică (pentru NeacşuIonel1976):

Bine ai mai zis! De dusmani m-am putut apara mereu singura, dar de prieteni mai rar.Secretele sunt secrete si trebuie pastrate cu mare grija.

| Scripi a răspuns:

Depinde ce secrete ai... daca is secrete personale atunci nu cred ca afecteaza prietenia voastra...toata lumea are secrete si eu la randu meu fata de prieteni mei si suntem prieteni buni