| BeyondTheDarkSun a întrebat:

Cu cât oamenii evoluează mai mult,la unison cu tehnologia,cu atât vor să fie mai independenţi? Dacă credeţi că este adevărat,atunci nu credeţi că oamenii aceştia nu pot fi independenţi tocmai prin faptul că sunt dependenţi,dacă nu în mod direct, atunci indirect datorită tehnologiei?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Ba da, tocmai asta e ironia dependentei prea mari de tehnologie. Avem o civilizatie care a progresat dinspre primitiv spre avansat, si noi cei din lumea dezvoltata avem impresia ca suntem superiori tarilor din lumea a 3-a, insa eu cred ca daca s-ar intampla vreo catastrofa globala, cei din lumea a 3-a ar avea sanse mai mari de supravietuire. Ei sunt mult mai obisnuiti cu greul, cu viata in mijlocul naturii, calitati care le-ar prinde foarte bine intr-o asemenea situatie. Cei din tarile avansate sunt prea obisnuiti cu binele, cu tehnologia la tot pasul, si nu stiu sa supravietuiasca pe cont propriu si fara acces la astfel de tehnologii. Oamenii de rand din tarile avansate ar trebui invatati si cu un alt tip de existenta, mai aproape de natura. Atunci cand te rupi de natura, natura se rupe si ea de tine, si te elimina. Singurul avantaj pe care il au tarile avansate e stiinta. Stiinta te poate salva si-n cele mai grave situatii, dar cu conditia s-o inteleaga majoritatea cetatenilor. Deocamdata nu o inteleg.

| JucărieLEGO a răspuns (pentru sublime89):

Si sa inteleg ca e mai bine sa fii obisnuit cu o viata precara, apropiata de natura cat mai mult posibil, in loc ca cei care duc o viata precara sa aiba si ei posibilitati de acces la tehnologie. Dar probabil ca la tine in casa nu exista incalzire iarna.
De-aia s-a inventat tehnologia. Pentru a imbunatati calitatea vietii. E unul dintre scopurile de baza ale omenirii.

| sublime89 a răspuns (pentru JucărieLEGO):

Eu n-am zis ca tehnologia nu e buna, dar trebuie facut tot cu moderatie, in asa fel incat sa nu faci excese, si sa nu devii total dependent de ea, pentru ca atunci nu mai poti face fata intr-o situatie in care ramai brusc fara ea. Trebuie gasit un echilibru intre viata apropiata de natura si viata bazata pe tehnologie, in toate tarile.

| BeyondTheDarkSun explică (pentru JucărieLEGO):

Tu nu vrei să accepţi alte păreri,şi rămâi încuiat la propriile tale concepţii.Îi dai zor cu tehnologia,că-i bună pentru oameni,dar îţi place să rămâi limitat în ignoranţa ta greţoasă,în loc să extinzi noi căi de a cunoaşte noi posibilităţi,noi perspective. La naiba, pot fi şi aberaţii utopice, orice, dar nu aşa, domn'le.Superficialitatea asta...

| contαbαndonαt a răspuns (pentru sublime89):

Adevarat.
Nici eu nu puteam s-o zic mai bine tongue

| JucărieLEGO a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Adica vrei sa accept niste ineptii si vorbe ipocrite? Hai, du-te si mai baga niste lemne in soba!

| JucărieLEGO a răspuns (pentru sublime89):

Asa e, latrina de la tara se poate dovedi mai fidela decat closetul la care nu mai poti trage apa...nu se stie ce se intampla brusc intr-o zi.hee hee

12 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu te emancipezi atunci cand nu faci decat sa schimbi elementul de care depinzi cu altul.
Fie ca natura este cea fata de care o omul depinde, fie ca este tehnologie, omul este o fiinta dependenta ce ocupa o pozitie precara in Univers.

| Kaℓi a răspuns:

Tehnologia a provocat deja atatea dependente...

| Kaℓi a răspuns:

Pentru ca am voie sa iti reinterpretez intrebarile...
Cred ca am fi cu adevarat evoluati daca ne-am recapata skill-urile pierdute in mii de ani de evolutie si civilizatie, daca am restabili legaturile cu natura, daca am renunta la atatea artificii si am regasi esentele, daca am putea comunica mai simplu intre noi.

| RAY a răspuns:

Ce folos ca avem tehnologie daca ne zbatem in saracie si in boli, de moarte tot nu vom scapa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

happy
acum si tu. daca nu merge curentul pe terra vreo 2 zile se alege praful.

| JucărieLEGO a răspuns:

Tu esti cumva din Alexandria? Nu m-as mira la mentalitatea pe care o ai despre tehnologie.