| daddy a întrebat:

Cu riscul de a ma repeta va rog sa va uitati la intrebarea asta postata tot de mine azi dimineata nu am primit suficiente rapsunsuri asa ca mai o pun inca o data sperand ca sunt mai multi oameni prin preajma si as vrea sa stiu daca sunteti de acord sau nu cu ceea ce am scris
va multumesc
http://www.tpu.ro/......la-care-s/

12 răspunsuri:
HepHap
| HepHap a răspuns:

@PIAC

Nu uita sa dai si versetul, pentru ca asa fac toti cei care apeleaza la surse teologice solide. Sa ne putem folosi cu toti de informatia respectiva. Asadar, in care dintre Evanghelii si in ce capitol a spus Iisus respectivele cuvinte? Multumesc in avans.

lolita
| lolita a răspuns:

Ateismul nu este o moda este doar o demonstratie ca oamenii nu mai sunt legati la ochi sau manipulati de biserica. mai pe scurt suntem mult mai inteligenti.

| daddy explică:

Faptul ca dumnezeu nu isi face simtita prezenta imi este de ajuns sa spun ca nu exista la fel cum nu exista pitici invizibili la mine in apartament
mi-am incheiat pledoaria
intrebare pentru credinciosi
1 de ce exista atatea religii? nu ar trebui sa fie doar una singur si corecta?
2 de ce este rau pe lume? si de ce dumnezeu nu il opreste? asta din doua motive ori ca nu vrea sa il opreasca si asta inseamna ca nu este bun ori ca nu poate si asta inseamna ca nu este atotputernic si nu ma refer la rau facut de oameni ci la dezastrele natural ( cutremure, inundatii, uragane ), boli, foamete, saracie etc.

| daddy explică:

@PlAC
pentru ca?

| daddy explică:

@PlAC
ateismul da stari de teama si rautate?
cum da aceste stari ca uite chiar m-ai facut curios
teama de ce? de moarte? moartea pentru atei este o chestie foarte simpla si evidenta nu ne temem de ea te asigur
rautate nici pe departe ai fii surprins cat de morali pot fii ateii
de ce toti presupuneti ca ateii sunt persoane rele? asta n-am sa inteleg niciodata
sunteti incuiati la minte
daca un ateu ajuta persoanele nevoiase, se ofera voluntar sa lucreze in folosul comunitatii, doneaza sange sau bani in scopuri caritabile se va duce tot in iad?

| Ianna33 a răspuns:

Am priceput care e faza cu voi! Voi nu intelegeti nimic! Cica "de ce este rau pe lume?" Poi datorita oamenilor care fac rau. De ce? Pentru ce nu au constiinta, pentru ca nu au niciun Dumnezeu in actiunile lor, in mintea lor e haos total, pentru ca ei au ales sa faca rau, nu intelegi? Ei au ales raul. Dumnezeu ne-a lasat liberi. Nu intervine pentru ca ne respecta alegerile. Ce vrei mai mult decat atat? Vrei sa-ti desenez? Nu pot, as face si asta. Ei L-au uitat pe Dumnezeu, iar daca ei L-au uitat, de ce se asteapta ca El sa-si aminteasca de ei? De ce pui asemenea intrebari? Citeste domnule din Biblie si o sa aflii totul, totul. Vorbeste domnule cu un preot care are har(oamenii astia sunt painea Lui Dumnezeu, nu toti au har, stiu, nu toti Il slujesc pe Dumnezeu asa cum trebuie, stiu) si o sa te lamureasca ei. Problema e ca nu o sa crezi nimic si o sa continui cu astfel de intrebari... E o mare confuzie in tine. Sa stii ca degeaba faci fapte bune, daca nu le faci in Numele Lui, si pe de alta parte, degeaba zic unii ca au credinta daca nu fac fapte bune. Degeaba daca nu ii multumim ca ne mai suporta inca magariile si blasfemiile la adresa Lui. De ce nu vreti sa va deschideti ochii aia odata? De ce exista atatea religii? Poi tot din cauza oamenilor( schisma din 1054). Atunci a inceput totul, nu le mai convenea sa creada In El si au inceput sa abereze cu fel de fel de credinte. Cine spune mai care e credinta adevarata? Chiar Iisus. Raspunde-mi, te rog, ce vrei mai mult?

| PlAC a răspuns:

Ateismul e cea mai mare prostie pe lume care poate exista.

| PlAC a răspuns:

Pt ca reprezinta un blocaj al respiratiei si al mintii.Nu se poate trece la nivelul urmator.Si da numai stari de frica, teama, panica, neliniste, rautate, independenta, izolare. Pocaiti-va! Nu e nimeni pierdut pana cand nu moare. Dar nu poti sa stii niciodata cand mori.

| PlAC a răspuns:

Da! Daca nu ma insel chiar Iisus a spus(daca nu altcineva, cu siguranta) ca poti sa faci cele mai mari fapte de binefacere, daca nu le faci in numele Domnului, degeaba le faci.Mai informati-va.Ca habar n-aveti dar sunteti tari in gura.

| PlAC a răspuns:

Da, Iisus a spus-o.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este o moda si la o asemenea concluzie ajungi citind si ce a spus criticul la intrebarea anterioara citez"ca sa fii ateu trebuie sa cunosti celelante religii la perfectie". E ca un curent Michael unde constatam mereu ca cei mai multi membri vroiau sa faca parte pentru a fi "ceva". Era mai mult ca nimic. N-au idee nici despre religie, nici despre ateism. Unde mai pui ca sint unele persoane care le plac pe altele si vor numai sa "fuzioneze"cu ele.

| khiflutza a răspuns:

Ce inseamna pentru tine sa fi ateu? Sa nu crezi in Dumnezeu, Alah? Sau in mari profeti ai marilor religii: Isus, Mahomed, Moise, Budha? Hmm, este de de spus dar si mai greu de scris pe marginea unui asa subiect gras. In general cu credinta nu te nasti, ea se dezvolta in tine, in functie de mediul in care cresti si te dezvolti.
Nu cunosc foarte multe despre celelalte religii, dar asa cum este prezentat Dumnezeu la noi in biserici, ca fiind o fiinta impersonala, omniprezenta, care parca sta cu un bici in mina si abia asteapta sa ne bata pentru orice greseala, suparacios si razbunator, dar foarte iubitor doar cu cei ce ii aculta poruncile, ei bine, nu imi place nici mie si nu ma imbie nimica sa intru intr-o biserica decit la unele ocazii gen cununie sau botez. Asta din cauza clerului, a preotilor si a calugarilor care interpreteaza biblia fiecare dupa cum il duce capul. Daca ar fi dupa cum spun ei, doar crestinii au acces la rai, restul sunt necredinciosi asa ca in iad cu ei.
Nu pot sa iti fac nici o recomandare, decit sa pui mina pe carti si sa citesti. Sa citesti si sa faci comparatii, sa vezi ce are fiecare religie/credinta de oferit, apoi sa te declari ateu. Dar, dupa mine nu poti fi ateu decit daca nu crezi in dragoste, in existenta sufletului, si daca crezi ca toate sentimentele umane care ne caracterizeaza ca specie, sunt doar niste banale reactii chimice ce au loc in creier.
Eu personal, am o viziune mai neortodoxa asupra vietii. dar nu pun nici un pic la indoiala faptul ca exista un Dumnezeu si fiecare fiinta vie face parte din acesta, impreuna formind un intreg. Si acest Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, indiferent de culoare, rasa sau religie. Chiar si pe atei...