Prin evolutie!?
omul va deveni si mai 'inteligent' cand va renunta la a mai folosi solutii 'superficiale' precum 'chatGPT',acum omul din comoditate nu-si foloseste creierul, bine unii nu-si folosesc creierul...iar creierul este precum un muschi daca nu-l folosesti si antrenezi, atunci el se "atrofiaza"
Rapunsul meu nu este de natura filosofica asa cum te asteptai, sunt sigur! mie imi place sa ma exprim intr-o forma de 'limbaj plastic', dar putini inteleg ca nu sunt un literat avansat si nici nu imi doresc asta, sa-mi sacrific timpul si viata mea personala stand doar in bliblioteca, cu toata stima pentru cei care o fac
Depinde. Daca te bazezi doar pe solutii gen chatgbt de fiecare data, atunci da. Poti spune clar ca mintea ta va deveni o putoare ordinara. Dar asta nu se poate intampla daca stii cum si cat sa folosesti aceste instrumente. De exemplu mie unul mi-a fost de mare ajutor chatgbt-ul la seminariile de economie generala din cadrul facultatii. Fiind mereu ocupat cu munca si cu viata mea personala, am avut putin timp la dispozitie pentru studiat, asa ca pentru a-mi usura studiul intr-un mod rapid si eficient, am "rugat" chatgbt-ul sa-mi EXPLICE, deci atentie, sa-mi explice, nu sa-mi zica direct raspunsurile. Si uite asa am invatat eu unele formule de calcul explicate exact cum trebuie, mult mai bine decat mi-ar explica un profesor universitar. Cu instrumentul asta, am tinut pasul si cu seminariile, si am si ramas cu informatia in minte.
O mica corectare: ChatGPT, nu ChatGBT.
M-au prostit astia cu LGBTQ-ul lor
)
Fonetic vorbind, aud B-ul si mintea mea tinde sa-l foloseasca si in scris, pe langa faptul ca si amintirea vizuala a cuvantului mi-a fost eronata de minte pe acelasi principiu... Mersi de corectare oricum. O sa fiu mai atent in a mai scrie cuvintele de acum incolo.
Poate in cazul tau este altceva, cat si in cazul celor ce au oarece inteligenta si folosesc chatGPT pentru a evolua cumva! insa eu am lovit clar in acei pusti pe care ii vedem si aici care au 8 clase si medii sub 5 la scoala, dar dau aici raspunsuri inteligente pe toate categoriile, dar cand te uiti la ce intrebari pun ei... iti dai seama de nivelul lor ![]()
sunt aia care pun intrebari de genul " am facut s3x an*l, am ramas insarcinata?", si apoi ii vezi ca se dau mari si ca cica nu folosesc chatGPT cand raspund pe categoriile Auto sau tehnologie ![]()
deci mintea lor va ramane mult timp la stadiul de tabula rasa
Cu ajutorul creierului, am reusit sa evoluam in mai toate domeniile, deci tind sa cred ca antrenandu-ne creierul constant timp de mii de ani, acesta a evoluat sa functioneze mult mai profund si mai complex fata de orice vietate de pe planeta.