| navarre a întrebat:

Cum explicati? :Isaia45 cu7,, Eu intocmesc lumina, si fac intunericul, Eu dau propasirea si aduc restristrea, Eu domnul fac aceste lucruri". Cu toate ca aici ni se explica clar ca D-zeu este absolut,(fiind absolut nu mai poate fii alta forta decat el) religiile in general afirma ca mai exista o,, forta" diavolul care face aceste lucruri, adica:intunericul, restristrea. Unde este LOGICA? adica si D-zeu si diavolul fac aceleasi lucruri?

Răspuns Câştigător
| danbnz a răspuns:

D-zeu e unicul, "diavolul", adica raul din noi, e slabiciunea noastra ca oameni, nu exista "diavol", decit in mintea inima si sufletul nostru...

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu ii da forta Diavolului.

| Arthur a răspuns:

Lucifer este tot creatia lui Dumnezeu, a fost creat din lumina si era printre cei mai dragi lui Dumnezeu. Acesta la un moment dat s-a razvratit impotriva Domnului. A reusit sa atraga de partea lui mai multi ingeri. A avut loc o lupta intre ingeri, armata lui Dumnezeu condusa de arhangheli, Mihail si Gavril, a invins, iar ingerii rebeli au fost alungati din cer.
Dumnezeu nu i-a nimicit si le-a lasat libertatea de a putea ispiti oamenii, care oameni la randul lor au libertatea de a alege intre bine si rau.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Ar fi prea sarace cuvintele mele. Mai bogate, mult mai bogate, le gasesti in Vechiul Testament. Te sfatuiesc sa citesti, dar in intregime si nu pe franturi, "Cartea lui Iov". Vei gasi raspunsul deja din primul capitol al sau. Lectura placuta!

| Shery a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=x0r6qymvopw

si sper ca ti-am raspuns la intrebare;)