Blaise Pascal, matematician şi fizician francez. Dar a fost preluată de mai mulţi filosofi şi oameni de ştiinţă, sub o formă sau alta.
Pascal a spus asta.
Cum a mai zis cineva aici, e unul dintre cele mai frumoase si adevarate citate facute de filozofi DAR un crestin adevarat nu trebuie sa se ghideze dupa el fiindca crestinul adevarat nu crede in Dumnezeu de frica si de dorinta unei rasplate, crestinul adevarat are credinta adevarata si pura.
Este vorba de Pascal. Am vazut ca multi crestini se ghideaza dupa acest pariu, dar eu consider ca este o prostie sa fii ghidat de acest pariu. Cine gandeste asa este un credincios fals si subestimeaza pe Dumnezeu(in cazul ca exista), iar in acelasi timp este fara bun simt fata de propria persoana. Cine urmeza inteleptele cuvinte ale lui Pascal calca pe propria sinceritate.
Cindva stiam, dar acum chair nu imi aduc aminte Am sa revin cind imi voi aduce aminte
E una din cele mai frumoase afirmatii. Si dintre cele mai realiste. Dar si dintre cele mai inspaimintatoare, tinind cont ca are de-a face cu ce va urma dupa viata aceasta.
Asta e pariul lui Pascal, dar nu e deloc asa cum suna, ai chiar mult mai multe de pierdut : vezi aici http://www.freethoughtpedia.com/images/Pascals_wager.png