Nu de aia s-a nascut vorba aia cu "bagi paie pe foc"? Focul e foc oriunde si e daunator daca nu e supravegheat si deci trebuie stins sau macar"ajuta"la stin gerea lui si la propriu si la figurat.
Ar mai fi si varianta: " Suna un prieten"
Si sa-i spun sa aduca el micii, ca bere cumpar eu, nu?
Ce de metafore...imi plac metaforele...
Metaforic vorbind, daca as vedea un foc in padure...a mai ramas varianta " intreaba publicul"
Daca l-as vedea in tomberon, l-as lasa sa arda
Poate ma repet, dar din spate parca esti o Valkyrie (sau cum naiba s-o scrie) cu parul de foc... stai, aia parca era Loredana!
Vezi sa nu umbli prin padure despletita, ca dai foc la paiele de pe jos... sau frunze uscate, naiba stie ce mai e pe jos zilele astea prin padure...
Acum, ca stau si ma gandesc, parca tot aia de pe Discovery au dreptate: cand arde savana, dai foc si din partea ailalta, ca sa "contain the fire" (naiba stie ce o inseamna si asta...)
Nas ba un ban pe el....arde focu', arde focu'
Fiecare e responsabil de deciziile sale
Eu sunt piromană, metaforic vorbind, aşa că l-aş privi. Iar dacă vorbim de un tomberon, aduc benzina.
Asta e intrebare cu mesaj subliminal, bre.Sincer,eu as cauta niste omuleti prin padure,as inteti focul,i-as pune pe omuleti,sa fac,vorba lui DOC,un gratar canibal,bag s-un dans tribal,ma doare la stoaca daca m-aleg c-un caz penal,ii mananc, dupa ma duc la rau, imi iau galetile, il sting si imi curat incisivii cu o scobitoare de pluta.Iar in tomberon as dosi bine niste cersetori/tigani, as pune capacul si i-as lasa sa se inabuse la foc mic.
Modul în care aș reacționa depinde de perspectiva pe care o am asupra pădurii. Astfel, dacă focul ar risca să mistuie chiar și o mică parte din pădurea mea, aș face tot ce pot ca acesta să fie, în cele din urmă, stins. Dacă pădurea îmi este străină, nu îi acord nici măcar o privire.
Focul poate căpăta conotații pozitive, de purificare, spre exemplu. În acest sens, parcă aș spori focul din tomberon. Nu de alta, dar uneori trebuie să ardă și gunoaiele.
In padure l-as stinge, in tomberon m-as uita cum arde de la distanta sa nu m-afum rau
Intrebarea asta sigur n-are si sens figurat?
L-as stinge pe cel din padure. La tomberon nu ma bag, cine stie ce materiale ard aia acolo si ma aleg cu vreo intoxicatie cu CO2
Pai in cazu asta, e mult de discutat Ca focul poate sa fie un rau necesar
Cine face focul stie ca se poate arde, dar mai stie ca datorita lui vor avea caldura si altii. Deci poate reprezenta un sacrificiu total neegoist.
Cand zici foc in padure, probabil ca te referi la un foc in aer liber, curat. Cand zici foc in tomberon, probabil te referi la ceva murdar, care arde mocnit si care pute )
Diferenta e ca focul din padure se poate extinde si cuprinde toata padurea, pe cand focul din tomberon se va stinge pana la urma
Doar timpul poate aprecia exact ce fel de foc este, pe moment si focul din padure poate sa arda mocnit
Asa-i ca sunt un Eminescu neinteles al zilelor noastre?
M-am referit mai degrabă la un foc (care poate însemna "luptă", "conflict") care distruge ceva bun (în cazul de față o pădure) și unul care curată, eliminând ceva rău (în cazul de față gunoiul).
Dar și varianta ta e interesantă.
Într-adevăr, unul poate lua amploare, altul nu. Și ar fi bine să ținem cont și de acest aspect.
L-as lasa sa arda ceva, pentru ca solul sa devina bogat in substante nutritive, apoi l-as stinge.
Metaforic vorbind, probabil ca as fugi.
Daca as vedea un foc in padure as suna la 112 asta ar fi primul lucru care l-as face, dar daca e un foc in tomberon as incerca sa-l sting. Dar romanul daca ar vede un foc in padure primul lucru ar fi sa scoata telefonul si sa filmeze.
Super tare...intrebarea chiar e buna la ce se intampla pe site-ul nostru noi suntem oameni destepti si cica stingem focul, insa e tentatia aia jegoasa care zice: ''arde-l'' si la care noi ii cedam
Aiurea...ce sa faci cand nici pompierii nu il pot controla bine fiind in padure cu ce sa il stingi cu ....si in tomberon ce sa torni sau poate ai chef sa cari apa nu stiu de unde la tomberon nu. acolo se stinge daca pui capacul.ce intrebari pui.
Pai daca ar fi un foc in padure as incerca sa fac tot posibilul ca sa-l sting iar daca stiu ca nu pot sun la pompieri iar daca ar fi un foc in tomberon as chema alte persoane sa vina sa ma ajute.
Daca as vedea un foc in padure as chema pompierii sa ma ajute sa sting focul, iar daca ar fi un foc in tomberon l-a stilge pentru ca plasticurile acelea dauneaza grav mediului inconjurator.
Aş face rost deo fleică şi m-aş duce s-o prepelesc la focul din pădure.
Metaforic vorbind.
Pai mai intai daca vreau sa sting focul trebuie sa ma asigur ca la uitat cineva! Ca poate acea persoana care a aprns focul probabil venea imediat si nu puteam sa sting focul!
Dar daca ar fi in tomberon tot as incerca sa il sting
!
Depinde de foc. Nu prea ai cu ce stinge un foc in padure, asa ca trebuie sa chemi pompierii. Nici daca ar fi in tomberon. De cele mai multe ori ai la tine maxim o sticla cu apa. Nu prea ai ce sa faci daca e focul mare si nu poti calca pe el sau ceva de genul acesta.
Daca as putea sa il sting, il sting dar va trebui sa fug de rup pamantul dupa aceea, sa nu zica cineva ca eu l-am aprins. Am patit o chestie de genul ala, am incercat sa opresc pe cineva de la ceva si tot eu am cazut in plasa.
Dar, mai este o chestie, poate focul a fost aprins intentionat de cineva cu scopul sa faca curatenie. Atunci nu voi interveni. Cand eram mai mica, de obicei in ianuarie, cand se umpleau tomberoanele de brazi, le dadeam foc brazilor. Daca as vedea acum un foc in tomberon, as aduce gratarul, carnea si prietenii.
Metaforic vorbind.
Same, same...adica la fel la amandoua: daca e mic de tot as turna apa, daca e maricel, cam cat mine de mare, as fugi repede de-acolo si-as chema pompierii.
Intotdeauna am fost curios de o chestiune chimica... stai sa iti povestesc:
Eu si gasca mea, de 23 August, obisnuim sa mergem la padure sa facem un gratar. Nici pana in ziua de azi n-am inteles de ce trebuie sa dai foc la padure pentru a face un gratar, ca micii ies mai buni pe un gratar de-ala pe gaze, dar deh! Asa e moda...
In sfarsit! mergem noi, facem gratarul, ardem micii, bem vreo 20 de beri, infulecam si un pepene rosu la desert, iar apoi, cand e timpul sa plecam spre casa, facem toti pipi pe jarul ramas, sa stingem focul. Si reusim!
Si aici e marea mea nedumerire: este oare pipi un stingator de foc mai bun decat apa de izvor? Se pare ca da, de la sarusi si alte chestii din el, ca si in extinctoare am vazut ca se pune spuma, praf, CO2, orice numai apa nu!
De ce oare nu se fac si extinctoare cu pipi atunci, de uz casnic?
Tu ai o chestie cu pipi ala al tau. Si la hombre in jacuzzi ai facut de cateva ori. Sa nu te scapi din inertie si in pat intr-o zi nefasta
E o chestie macho, teritoriala... eu nu ma pot abtine pana nu marchez tot teritoriul pe care il strabat. Am facut pipi pe zidurile si peisajele la vreo 5 continente, vreo 700 de localitati, peste 2000 de apartamente care nu imi apartineau si minim 1000 de restaurante. Deh, sunt zodia ghepard, noi avem teritoriu mare de strabatut!
Am inceput, zice mama mea, sa imi marchez teritoriul de cand aveam 4 ore, facand pipi in poala la moasa.
Apropo, postasem imediat ce am dat de postarea asta o filozofie stiintifica, la rubrica SF, dar mi-a fost refuzata
Stai sa o bag aici, ca se potriveste ca raspuns:
If this house is rockin'
Don't bother knockin'
Come on in!
Nu exista mai zodia ghepard. Poate tap ca am auzit ca in ultimul timp amusinezi caprele lui hombre
As chema pompierii ca daca te apuci sa-l stingi singur aceasta e sinucidere, sa-l privesti nu prea cred ca oricum se extinde si sa stai simplu sa-l privesti e imposibil ca ve-i face panica
Si adaugi paie numai daca la-i provocat tu singur sau daca esti nebun
Daca-i foc in tomberon torn apa deasupra si gata