NOname
| NOname a întrebat:

Dacă ai observa un foc în pădure, ce ai face: l-ai privi, l-ai stinge sau ai mai adăuga niște paie?
Și dacă e un foc în tomberon?

59 răspunsuri:
NOname
| NOname explică (pentru Polaris):

Cu alte cuvinte, vei încerca să stingi focul cu ajutorul organelor de ordine, corect?
Care dintre ele?

Răspuns utilizator avertizat
| MidnightLady a răspuns (pentru NOname):

Jandarmeria.

| 4b a răspuns:

Super tare...intrebarea chiar e buna la ce se intampla pe site-ul nostrubig grin noi suntem oameni destepti si cica stingem focul, insa e tentatia aia jegoasa care zice: ''arde-l'' si la care noi ii cedamhappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

S-a inventat 112..iti face imediat legatura cu pompierii!

Răspuns utilizator avertizat
| Paulla a răspuns:

Eu sunt piromană, metaforic vorbind, aşa că l-aş privi. Iar dacă vorbim de un tomberon, aduc benzina.

NOname
| NOname explică (pentru Paulla):

Și dacă ar fi casa ta cu cei dragi ție, metaforic vorbind?

| 20thoughts a răspuns:

L-as stinge

| RazvanRo22 a răspuns:

Hai sa fim seriosi astia de ati zis ca ati incerca sa stingeti focul din tomberon ca polueaza si bla bla bla. Usor de zis dar de facut nu cred c-o faceti. Sa fim realisti.
In padure, da, as chema pompierii bineinteles daca am semnal.

| Irinush30 a răspuns:

Pai mie nu-mi prea place sa umblu singura prin padure... asa ca as trimite un prieten dupa ajutoare in timp ce eu as incerca sa gasesc un rau din apropiere ( PS:Toate astea dupa ce am reusit sa ma calmez )... cred big grin :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tratind problema cu maxima seriozitate, hotarirea de a stinge singur sau nu focul as lua-o in functie de amploarea lui.Atit in padure cit si in tomberon(nu stii ce este aruncat in acel tomberon). Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As chema pompierii ca daca te apuci sa-l stingi singur aceasta e sinucidere, sa-l privesti nu prea cred ca oricum se extinde si sa stai simplu sa-l privesti e imposibil ca ve-i face panica
Si adaugi paie numai daca la-i provocat tu singur sau daca esti nebun
Daca-i foc in tomberon torn apa deasupra si gata

| micurutza2005 a răspuns:

Aiurea...ce sa faci cand nici pompierii nu il pot controla bine fiind in padure cu ce sa il stingi cu ....si in tomberon ce sa torni sau poate ai chef sa cari apa nu stiu de unde la tomberon nu. acolo se stinge daca pui capacul.ce intrebari pui.

| Paulla a răspuns (pentru NOname):

Dacă vorbim de un foc relevant pentru mine, atunci m-aş băga să-l sting, cu riscul de a mă arde. Una peste alta, poate fi interesant şi aşa.

| ElDictator a răspuns:

Pun paie, pe sistem laughing
Daca e un foc relevant pentru mine, il sting da-l reaq.

| Shammal a răspuns:

In padure l-as stinge, in tomberon m-as uita cum arde de la distanta sa nu m-afum rau laughing

| IMC90 a răspuns:

Intrebarea asta sigur n-are si sens figurat? happy

L-as stinge pe cel din padure. La tomberon nu ma bag, cine stie ce materiale ard aia acolo si ma aleg cu vreo intoxicatie cu CO2

NOname
| NOname explică (pentru IMC90):

Ba da, IMC90, am și menționat: metaforic vorbind, adică la figurat.

| IMC90 a răspuns (pentru NOname):

Pai in cazu asta, e mult de discutathee hee Ca focul poate sa fie un rau necesarwinking
Cine face focul stie ca se poate arde, dar mai stie ca datorita lui vor avea caldura si altii. Deci poate reprezenta un sacrificiu total neegoist.
Cand zici foc in padure, probabil ca te referi la un foc in aer liber, curat. Cand zici foc in tomberon, probabil te referi la ceva murdar, care arde mocnit si care pute laughing)
Diferenta e ca focul din padure se poate extinde si cuprinde toata padurea, pe cand focul din tomberon se va stinge pana la urma
Doar timpul poate aprecia exact ce fel de foc este, pe moment si focul din padure poate sa arda mocnitwinking
Asa-i ca sunt un Eminescu neinteles al zilelor noastre?laughing

NOname
| NOname explică (pentru IMC90):

M-am referit mai degrabă la un foc (care poate însemna "luptă", "conflict") care distruge ceva bun (în cazul de față o pădure) și unul care curată, eliminând ceva rău (în cazul de față gunoiul).

Dar și varianta ta e interesantă.
Într-adevăr, unul poate lua amploare, altul nu. Și ar fi bine să ținem cont și de acest aspect.

| DorelSudoru a răspuns:

Nas ba un ban pe el....arde focu', arde focu'
Fiecare e responsabil de deciziile sale

| Onio a răspuns:

Fara "Metaforic vorbind" happy

M-as duce sa vad daca este un foc controlat (foc de tabara), iar daca da, probabil mi-as vedea de drum.

Daca focul ar fi fost pus intentionat, si l-as vedea pe faptas, atunci automat l-as arunca un pic in foc sa vad fenomenul de "CAUZA si EFECT" rolling on the floor (asta in cazul in care nu sunt martori), apoi as suna la 112 (pompieri) si daca pot sa ii asist, ii ajut cu placere.

In cazul de unui tomberon, pur si simplu ii pun capacul (lipsa de oxigen stinge focul), si iau preventiv o sticla de apa din apropierea de la vreun magazin, pe care o torn in prealabil in tomberon.

| Anonima264 a răspuns:

Pai mai intai daca vreau sa sting focul trebuie sa ma asigur ca la uitat cineva! Ca poate acea persoana care a aprns focul probabil venea imediat si nu puteam sa sting focul!
Dar daca ar fi in tomberon tot as incerca sa il sting
!

| reihiuke a răspuns:

Depinde de foc. Nu prea ai cu ce stinge un foc in padure, asa ca trebuie sa chemi pompierii. Nici daca ar fi in tomberon. De cele mai multe ori ai la tine maxim o sticla cu apa. Nu prea ai ce sa faci daca e focul mare si nu poti calca pe el sau ceva de genul acesta.

| TheBirdOfTheHermes a răspuns:

I-aș privii evoluția.

| Razor4free a răspuns:

La amandoua varianta a doua ( l-as stinge )
Funda? happy

| 2SLoW4Me a răspuns (pentru Razor4free):

Te stiu prea bine, ai fugi de frica! laughing

| 2SLoW4Me a răspuns:

Daca ar fi foc in tomberon as mai adauga niste paie. MULTE paie, pentru a-i lua tot oxigenul si pentru a se stinge happywinking