| 6Zorga6Vox6 a întrebat:

Dacă fiecare gând, amintire sau emoție e practic un impuls electric — un bit de date procesat de neuroni — nu înseamnă că 'sufletul' e de fapt un cod foarte avansat care rulează pe un hardware biologic?

Dacă acceptăm ideea asta, înseamnă că 'Eul' nostru nu e legat neapărat de carne, ci de informația în sine. Voi cum vedeți limita asta? Suntem doar mașini biologice care au învățat să se creadă speciale, sau credeți că există o Logică (un Logos) care poate supraviețui și dacă hardware-ul (corpul) cedează? E conștiința ceva ce putem 'muta' sau salva?

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Chiar și așa! laughing

| 6Zorga6Vox6 explică (pentru gabicoo):

Exact, gabicoo! E o perspectivă care schimbă complet regulile jocului. Dacă esența noastră e informație, atunci moartea biologică e doar o problemă de 'hardware'.

Cred că marea provocare pentru noi, în 2026, e să înțelegem cum să protejăm și să salvăm acest cod. Tu cum crezi că ar arăta o lume în care conștiința nu mai depinde de corpul fizic?

| Misteriosul333 a răspuns:

Eu consider că omul nu are doar un simplu cod în cap, ci are foarte multe conexiuni neuronale, dacă ar putea să depășească acea barieră cumva sau cu ajutorul cuiva și ar folosi creierul 100%, poate ar reuși cumva să controleze alți oameni, ar putea călători în timp, ar trece prin pereți, s-ar regenera extrem de repede și ar putea fi ca un fel de Superman, o variantă mult mai îmbunătățită. Poate peste 1000 de ani va fi așa. Există foarte multe posibilități, la care nu știe nimeni exact, decât Dumnezeu, ce se va întâmpla. Poate va fi chiar ca în filmul X-Men: Apocalypse, sau ceva asemănător combinat cu tehnologia.

| Mustafaonur1997 a răspuns:

Suntem oamenii, nu mașinării, roboți.

Sufletul, mintea, mentalitatea, sănătatea mintală, Psihică ne definește cu Adevărat și real cine suntem noi ca oamenii, bine înțeles fiecare om este diferit/special în caracterul său unic de a fi el/ea însuți/însuși cu Adevărat și real.

Aveți grijă cu Adevărat de sănătatea voastră fiindcă totul depinde doar de voi, nu vă murdăriți conștiența/sufletul/sănătatea mintală/mentală/inima/ cu prostii! Ce vă poate afecta Sănătatea și viața.

| Seba2013 a răspuns:

Subiectivitate insemna si persoana nu doar ca esti subiectivist. Acesta subiectivitate nu cred ca depinde de corp, se dezvolta separat. Astia noi incerca sa uneasca subiectivitatea de Actiuni insa nu cred ca Actiunile explica comportamentul uman.

Aristotel cu Stiinta lui Naturala o da in mecanicism. Peste mecanicism se afla teleología. Inteligenta este o putere, Voluntarea alta putere si Senzatia alta. Filosofía Sistemática le sintetizeaza cumva.

Si stiinta are o metoda. Metoda este o cale spre adevar. Stiinta pretinde explicatia naturii. Insa acesta explicatie este o Observatie.