Genul asta de intrebari pot fi discutate pe larg cu GPT.
El iti poate face un rezumat din teoriile reincarnarii (la care are acces).
Subiectul este clar un mit implauzibil, cu dovezi izolate, discutabile dpdv al acuratetei lor.
La fel ca si icoanele care apar in lemnele de foc, sau se plimba prin casa, fix acolo unde nu sunt camere de supraveghere, iar oamenii sunt cat se poate de neintelectuali.
Reincarnarea nu are logica, este doar o poveste inventata de stiu si eu cine.
Daca ar fi fost reala, populatia ar fi ramas constanta mereu, dar nu se intampla asa, oamenii se inmultesc sau inmultit foarte mult.
Religios sau poveste, nu conteaza ca esti nascut la Nucet, te poti reincarna si la Honolulu? iar daca te-ai nascut fata, te poti reincarna baiat, nu este nici o regula, asta pentru ca nu vei stii, nu esti constient ca esti reincarnat, nu esti constient de vietile avute anterior, deci este ceva nou de fiecare data.
Probabil reincarnarea asta vrea sa arate ca totul este ciclic, uni mor, altii le iau locul, ca nimic nu se pierde totul se transforma.
Lasă prostiile. Mergi la o plimbare în parc, ia-ți o răcoritoare și scoateți prostiile din cap. Viața este frumoasă și trebuie trăită intens.
Daca vorbesti serios si chiar crezi, sa stii ca nu s-a dovedit vreodata cum ca ar exista conceptul de reincarnare.
Daca vorbesti strict din prisma conceptului in sine, ideea ar fi ca te poti reincarna in absolut orice vietate. Nu e obligatoriu sa fi tot om. Poti fi un fluture, gaina, soarece, caine, etc. Si e la intamplare In viata asta poti fi femeie in Bucuresti, iar in viata urmatoare poti fi un cangur mascul in Australia.
Exercițiu real:
În 1920 pe planeta pământ erau 4 miliarde de oameni
În 2020 erau 8 miliarde.
Dacă teoria reîncarnării ar fi valabilă, de unde au apărut cei 4miliarde în plus?
Deci, dacă totuși există o transformare după moarte, atunci ea are cu totul altă formă!
Teoretic, poate.
Real, Biblia spune ca dupa ce murim am avut de ales dintre o viata aproape de Dumnezeu sau fara El (Rai, respectiv iad).
Era ipotetică întrebarea.
Da` ce te roade pe tine în ce crede omul, pana mea...
Boala românului, să mor eu.
Păi mori! Ce, nu te las eu? Veșnica pomenire!
Îți alegi unde și când te vei reîncarna, asta daca vei dori să faci asta. Ai liberul arbitru să nu.
Orașul tău?
Nu chiar, dar e in judetul meu, si am rude acolo XD
În Bihor?
Nucet de Dambovita, probabil.