| killmereb a întrebat:

De cate ori am incercat sa mor,de atatea ori mi-am dat seama ca sunt deja mort. Uneori incercam sa respingem toata suferinta si avem impresia ca {a trai}inseamna a avea multi prieteni si multa bucuria si placeri intense. Dar eu vad mai multa intensitate in suferinta si moarte. Am murit de multe ori, Voi de cate ori ati murit pana acum?

41 răspunsuri:
| Klepto a răspuns:

Prefer sa numesc procesul meu fragmentare, prin tot ce am trecut am pierdut ceva, dar am castigat altceva, plus ca din punctul meu de vedere asa o "moarte" ar fi urmata de o renastere si de o schimbare de 180 grade.
Am un obicei cam ciudat, la sfarsitul fiecarei zile, gandurile mele sunt innundate de toate actiunile zilei si sunt trecute printr-un filtru, asta fiind urmata de un "update", unde am gresit, incerc sa nu mai gresesc, incerc sa ma comport in conformitate cu regulile impuse de mine.
Nimenu nu realizeaza ca daca este in cautare de fericire, suferinta o sa vina la pachet. Consider ca suferinta este mult mai interesanta, chiar si ecourile fericirii sunt urmate de un gust amar de suferinta.
Fiecare om are limitele sale cand vine vorba de suferinta, dar n-am auzit de limitele fericirii. Cand vine vorba de ea, cu cat mai mult, cu atat mai bine, dar pe cat de frumoasa mi se pare fericirea, pe atat de plictisitoare este.Suferinta de tine in sah, crezi ca ai gasit solutia, dar te inseli, cauti sa te eliberezi de ea, dar nu este asa de simplu.
Am gustat mai mult suferinta decat fericirea, dar nu cred ca este persoana la care macar o data in viata talerul suferintei a fost mai greu decat cel al fericirii.
Totusi am murit doar o data, chiar daca am fost testat prea mult, peste 11 zile o sa se faca 5 luni. Chiar daca ma face sa ma simt oribil, prefer sa sarbatoresc cu jumate de sticla de Timisoreana, o poezie scrisa pe pervaz si revizitez fiecare loc cu insemnatate pentru mine, trimitand un semn care sper sa ajunga la 411km de mine.
Moartea mea a taiat multe lucruri, dorinte, sperante din mine lasandu-ma cu un gust dulce - amar.
The day is still young, asa ca astept sa vad si alte incercari la care am sa fiu supus, vreau sa aflu care este limita mea cand vine vorba de suferinta.
Cautarea fericirii este combustibilul multor oameni, la mine este total invers, fiind fortat sa schimb "dieta", acuma lucrez pe baza de ura si suferinta, dar nici ca as prefera altceva.
O sa mai mor de multe ori, dar asa cum drumul este mai important decat destinatia, abia astept sa ma ridic si sa ma duc iar pe acel drum care o sa ma omoare.

| Lizzu a răspuns (pentru Klepto):

"Nimenu nu realizeaza ca daca este in cautare de fericire, suferinta o sa vina la pachet."
-- foarte adevarat, din pacate.

Inseamna ca, in disperarea lui de a cauta si de a gasi comoara ascunsa(fericirea), omul este pe drumul fara intoarcere al gasirii si experimentarii suferintei, fara sa stie.

Ma gandeam ca poate gasim fericirea pentru putin timp, timp limitat si este ca o pregatire a suferintei de dupa si a experimentarii suferintei de dupa.
Poate asta e si scopul. Sa ne incarcam bateriile cu energie in timpul duratei fericirii pentru a fi capabili sa rezistam pe timpul duratei suferintei de dupa...

| Klepto a răspuns (pentru Lizzu):

Fericirea este doar un substituentul suferintei provocata tot de o alta fericire.
Fericirea nu vindeca ranile provocate de suferinta, te face sa uiti doar cat este in viata ta, cand dispare, se mai adauga o suferinta la suferinta de care fugeam, este ca un vortex care se mareste si fix noi il hranim.
Spuneam acuma ceva timp ca o mare de suferinta este uitata cu doar un strop de fericire, dar pana la urma acel strop tot in acea mare ajunge.
Suntem dependenti de fericire.
Ne imbuibam cu fericire, pana cand ajungem dependenti, dorim mai mult, dar cand nu mai este fericire si foamea este mare, iar in meniu este amara suferinta, atunci sigur se regreta prima imbucatura de fericire, dar este prea tarziu.

| Lizzu a răspuns (pentru Klepto):

Se spune ca e mai bine ca s-a intamplat decat sa nu se fi intamplat niciodata ....era un citat.
Ma intreb care e mai avantajos.

| RAY a răspuns:

De multe ori

| Mădă0611 a răspuns:

Si eu am murit de multe ori, si de fiecare data am renascut cu mai putine amintiri (am obiceiul sa strang tot felul de chestii care au legatura cu ceva, iar cand simt sau vreau sa fie gata, sterg tot, parca se sterge si din minte) si mai putine sentimente, de obicei e asa: scanteie, flacara, sentimente pozitive, fericire, visuri, nefericire, sentimente negative, moarte, apoi incep iar, partea rea e, sau poate e buna, ca asa cum ziceam, sentimentele sunt tot mai putine, de o intensitate mai redusa, tot mai redusa, cele pozitive, ca cele negative sunt tot mai intense, e frustrarea ca iar m-am lasat prostita de ceva ce stiu tot timpul ca e trecator, orice ar fi acel ceva.

| Wøodenpints a răspuns:

Dacă aș putea, ți-aș da un premiu pentru hipsterul site-ului.
Chiar n-am mai văzut pe nimeni pe aici care să nu spună nimic ascunzându-se după astfel de metafore.

| killmereb explică (pentru Wøodenpints):

Din fericire, n-ai nimic ce sa oferi.

| Lizzu a răspuns:

Fiecare cu "placerile" lui.
--Unii oameni vad placere si intensitate in trairea fericirii depline, reciproce,asa cum e ea in stare pura. Cred ca e cel mai regenerant sentiment existent.
Dar m-am intrebat mereu de ce dureaza asa putin?

--Alti oameni vad si simt placerea in sentimente deplorabile,dar ma tem sa nu fie ceva bolnavicios totusi... acesti oameni,cred eu, au experimentat de multe ori durerea apasatoare,si chiar daca nu e o durere adevarata pentru cei din afara lor,fata de ei insisi e resimtita la intensitate maxima.

--Au murit de multe ori cei care au renascut apoi din propria cenusa ca pasarea Phoenix,stii.
Un om poate muri de "n" ori de-a lungul vietii.
Dezamagirile sunt de vina, iar asteptarile noastre enorme fata de viata in general duc la dezamagiri profunde care duc la deprimare -> la suferinta -> la "moarte" si apoi la "reinviere". Depinde cum alege fiecare.

Poate totul cu scopul de a invata din propriile greseli,nu? si de a evolua mental,psihic si sufleteste happy
Eu am murit o data si bine,dar aproape mi-am revenit. Au mai existat mai multe "morti" mai mici,dar au trecut si ele, sper.

--Cred ca firile care vad mai multa intensitate in suferinta si moarte sunt niste firi idealiste, visatoare, poetice poate, creatoare.
Din suferinta se nasc cele mai mari, frumoase si profunde opere. E buna si ea la ceva.

| killmereb explică (pentru Lizzu):

Arthur Schopenhauer a zis: Orice placere e negativa pe cand durerea e pozitiva. Poate nu rezistam sa traim la intensitate maxima. Se poate ca totul sa fie nimic si traim prin el. Cum religia fara oameni n-ar exista. Asa si iubirea fara suferinta n-ar fi mai mult de o administratie a naturii.

Speranta gratis. Noi l-am inventat pe d-zeu sau d-zeu pe noi?

| Lizzu a răspuns (pentru killmereb):

Exact.Referitor la citat tocmai am comentat despre dualitatemai devreme la alta intrebare.
Unde exista bine exista si rau, eu cred ca traim in echilibru iar unul fara altul nu inseamna foarte mult.

Imagineaza-ti daca ar exista doar bine si fericire.Cum ar fi oare?

"Speranta gratis. Noi l-am inventat pe d-zeu sau d-zeu pe noi? "
Te-ai adresat catre SaveOurSouls poate?

In rai ingerii nu stiu ce este minciuna ei fac tot ce li se zice.Satana era foarte inteligent si a profitat de acest lucru si i-a manipulat pe ingeri. Si asa a inceput razboiul in rai. Ca el era gelos dupa ce D=zeu a creat omul si etc. Orice morala poate fi distrusa..suntem facuti sa fim liberi. Nimic nu este bun si rau. Suntem ceea ce suntem.

Da..scuze

Da,sunt de acord cu tine referitor la faptul ca in univers nu exista bine si rau,ci doar exista si atat.
Dar,fiind oameni,folosim acesti termeni.

Nu cred in povestea cu raiul si cu diavolul happy poate metaforic, asa da. Dar in alt sens, nu.
Si da, suntem facuti sa fim liberi, absolut.Asta imi place sa cred, dar in societatea in care traim exista frustrari din cauza regulilor, normelor, iar fiinta umana nu se simte intocmai libera. De aici apare si stresul, iar apoi si suferinta, cred.

Metaforic. Nu crede nimic din ceea ce auzi si doar jumate din ceea ce vezi. Singurul raspuns este tacerea. Tableta cu cele 10 poruncihappy. Eu cred ca este mult mai multa onoare in a muri ratacind in natura in loc sa mori calcat de-o masina etc. Si am o deosebita stima fata de sinucidere. Pentru ca suntem liberi.

Sper ca te simti bine si asta e doar o discutie si atat.

Sunt bine normal. Este doar perspectiva mea din care vad lucrurile.

Ori ca mori calcat de-o masina intr-un accident, ori ca mori in natura, moartea e aceeasi. Trecerea e aceeasi, cred eu.Eu cred ca e ceva dincolo, asta am impresia. Si mereu am avut.
E normal ca nimeni sa nusi doreasca o moarte brutala si una lenta.
Dar ma intreb daca chiar ar fi mai buna una lenta. In moartea lenta constientizezi ca mori si traiesti tot procesul.
In cea brutala mori si gata.Nu stii nimic de tine, nu ai habar, e ca si cum acum ai trait pe acest Pamant si in aceeasi clipa ai si plecat, ai disparut, te-ai evaporat. Si lumea isi continua cursul firesc si fara tine.

Sinucidere in ce sens? atunci cand persoana realizeaza ca moartea sigur va veni? sau sinucidere in chip de lasitate? fuga de viata si de probleme?

Dar nu-i o fuga..http://www.editura-art.ro/......iber-alese Am citit aceasta carte ti-o recomand cu placere.

Pur si simplu nu mai vrei. Nu-ti este locul aici. Nu reusesti sa te impaci cu tine si atat.

"Pur si simplu nu mai vrei. Nu-ti este locul aici. Nu reusesti sa te impaci cu tine si atat. "
--Te inteleg perfect, din pacate...
Dar daca simti ca nu-ti este locul aici si orice ai face te simti pe dinafara, atunci inseamna ca s-a facut vreo greseala si tu trebuie sa fii in alta parte?

Mersi pentru carte, imi place sa citesc happy

Noi tinem de trecut. Multi zic ca ne indreptam spre moarte. Eu zic ca fugim de catastrofa nasterii, nu cred ca exista cu adevarat acceptarea ca intr-o zi o sa murim. De mici ni se zice ca d-zeu este bun si ne-a dat viata si etc. Totul este:nimic nu este.

| relian a răspuns (pentru Lizzu):

Asa spui tu ca este moarte lenta si moarte brusca? Eu nu prea cred asa ceva CInd mori mori intri cklipita nu esti cun ochi aici si cu altu pe partea ailanta. Poate te referii la agonie ca te chinui, creierul cedeaza greu si te simti naspa asta da, insa cind s-a oprit s-a oprit si gata.Nu cred ca este diferenta in acest fenomen al mortii.MOartea nu este un foc care se stinge brusc ori treptat.Moartea vine cind creierul se opreste nu cind nu-ti mai simti o mina sau stiu si eu tia murit un neuron.

| lolium a răspuns:

Am murit de fiecare data cand vedeam ca visele mele sunt puse in practica de altii, cand intindeam mainile si realizam ca raman cu ele goale. si continui sa "mor " in fiecare moment in care esuez lamantabil facand lucuri simple, dar mai ales atunci cand lumea ma considera un exemplu si-mi spune (aici imi vine sa rad de fiecare data ) ca si-ar dori sa fie ca mine.

| dodicuta a răspuns:

Lumea asta nu mai are rost daca o continuam asa, in dusmanie.In curand nu vom mai exista din cauza incalzirii globale si noi ne gandim cum sa mai inventam niste arme si sa le furam petrolul la altii.

| CatalyN4 a răspuns:

Emo prosti! Spanzurati-va toti odata, sa scapam de voi!

| killmereb explică (pentru CatalyN4):

Scrie Stiinta si Filosofie. Nu! Teren de fotbal si spargem seminte.

| Wehrmacht a răspuns (pentru CatalyN4):

Tu ori esti troll ori faci parte din categoria "Exterminare de urgenta"

Răspuns utilizator avertizat
| killmereb explică (pentru SaveOurSouls):

Sunt multi filosofi care au existat inainte de Isus..si multe lucruri din Noul testament sunt doar putin modificate din ceea ce au scris multi filozofi greci..asa ca daca ai avut un accidente si ai trait anumite lucruri si n-ai invatat despre multe lucruri la scoala sau acasa. avem tendinta sa intelegem gresit. Bafta si-ti doresc sa canti alaturi de ingeri in rai.

| LordBolton a răspuns (pentru CatalyN4):

De unde vii baiete troll? asta este "stinta si filosofie" daca vrei oameni ca tine mergi la D/S!

| lolium a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Si cum crezi ca il poate vedea pe dumnezeu un om care nu se simte deloc vulnerabil, o persoana care are totul aici :prieteni, viata buna, bani, sanatate. chiar tu ai spus ca ti se parea aiurea sa crezi intr-o judecata de apoi pana cand ceva te-a marcat si te-a facut sa descoperi o alta viata.dar inainte ca dumnezeu sa faca parte din viata ta ce era? ce faceai daca nu te imbolnaveai?
asa cum nici tu nu puneai prea mare pret pe credinta inainte, nici ei nu o fac acum.tu ai trecut prin ceva dureros, dar ei probabil o sa aiba aceeasi viata si pe viitor.

| lolium a răspuns (pentru SaveOurSouls):

da. e denumirea stiintifica a gazonului. mi-a placut cum suna laughing

| killmereb explică (pentru SaveOurSouls):

Este nevoie de evolutie sa poti intelege si vede anumite lucruri. Imi este foarte greu sa inteleg anumiti oameni, si-mi este foarte usor sa inteleg lucrurile simple, ti-a fost mult mai usor sa crezi in d-zeu si-n biblie in loc sa cauti adevarul si sa nu te lasi indoctrinat, mereu cautam scurtaturi. Am avut un amic care s-a dus la medicina si dupa a abandonat ca era foarte greu si mult de invatat si a plecat sa se faca preot ca este foarte easy si faci bani repede. Asa si tu..Nietzsche a zis:Am sta mereu la sanul mamei daca se poate. Daca tot vorbim de cifre. Exista mai multi prosti decat destepti. Incearca sa-ti umpli acel gol cu ceva relevant. Tot Nietzsche a zis. Preferam sa traim intr-o iluzie in care suntem fericiti in loc sa vedem realitate si sa fim suferim. Il salut pe prietenul tau imaginar.

| LifeisALL a răspuns:

Uite o idee din "Extremly loud and incredibly close": Un copil era pe punctul de a muri(sensul fizic). Putea sa fie impuscat, simtind o durere destul de mare si chinuindu-se sau sa cada de pe bloc murind rapid fara sa simta nimic. Atunci el s-a gandit:Oare nu e mai bine sa simti durerea decat sa nu simti nimic?
Suntem dependenti de acest "a simti" chiar daca e vorba de durere sau fericire. Intensitatea ne tine in viata, chiar daca asta doare. Am "murit" si eu de cateva ori in viata si nu vreau sa mai trec prin asta, dar n-am ce sa fac. Trebuie sa simti durerea ca ceva care te face mai puternic. Daca nu as fi avut acele"morti" cum as fi "inviat"? Am incercat sa resping suferinta, dar n-am reusit dintr-odata.Dar cand a trecut m-am simtit minunat, mi-a dat o putere extraordinara, foarte mare.
P.S. Iti recomand cartea.