Răspunsuri punctuale.
1. În mod raţional, logic şi firesc, nu. Cel mult respectiva acţiune poatre reprezenta infracţiune sau contravenţie.
2. Nimeni, atâta vreme cât tu nu le permiţi.
3. Nu ar trebui să-ţi pară rău însă depinde de ceea ce-nţelegi tu prin "păcat" (noţiune ce ţine de misticism iraţional de tip medieval) şi prin "lucruri rele".
4. Nu trebuie. De fapt nici nu vei fi pedepsită pentru că nu există iad, rai, dumnezeu, allah, yahweh, draci, laci, spiriduşi, strigoi şi alte fantasmagorii din misticismul cu care este ticsit poporul ăsta.
danyelo112: Basz a meg az Istenem! Na poftim! Ie-te că nu-mi pare rău şi nu, nu am să-mi cer scuze şi nici n-am să mă spovedesc şi nici nu voi fi pedepsit de nimeni, cu atât mai puţin de dumnezeul tău şi al mamei tale. (suna urât să zic dumnezău' mă-tii, nu?)
Ah... şi fumez în timp ce-ţi scriu acest comentariu. Curat-murdar coane danyelo, aşa-i?
Was alekum salam.
Hăgiul dixit: "Pacatele intrezise in Biblie sunt pur rationale si morale."
Ce consideră Biblia un păcat:
- discurs public al unei femei
- homosexualitate
- intrarea unei femei în biserică atunci când e pe roşu (deşi conform aceleaşi biblii - zeul lor a creat-o aşa)
- contestarea cuvântului bibliei (inclusiv partea cu pământul plat)
Ce consideră biblia legitim:
- sclavia
- pedeapsa fizică asupra scalvilor
- violul
- genocidul
- crima
- misoginismul
Da, curat raţional şi moral coane Hăgiul.
Tu scrii acum la calculator mulţumită unui homosexual (Alan Turing).
"Nu părţile pe care nu le înţeleg din biblie mă deranjează ci tocmai pe cele ce le-nţeleg" - Mark Twain.
Shalom.
Draga mea poate ca cei care iti dau un sfat bun au trecut si ei prin experiente asemanatoare si stiu ca exista si consecinte in urma alegerilor tale, de care tu inca nu esti constienta.Sa stii ca va veni vremea cand poate vei regreta ca nu ai ascultat de persoanele care doreau sa iti deschida ochii.Sunt momente in viata cand vezi totul in roz sau cand esti indragostit nu mai vezi decat calitatile celui drag de aici si expresia,, dragostea este oarba,,.
Atata timp cat ceea ce-ai facut tu nu este interzis de lege si nu face rau nimanui, nu prea ai de dat socoteala. Constiinta ta e singura care are dereptul sa spuna: Nu si nu!
Daca e sa te iei dupa capul habotnicilor, nici din casa nu mai iesi. Ca vazui la o intrebare a unuia ca Iisus poate fi o usa. Deci, ia gandeste-te ce naspa se simte ala daca tu, cu mainile ocupate, dai un cot sau un picior in usa aia ca s-o deschizi.
Raspunsul e simplu: nimeni nu Îl știe pe Dumnezeu... păcatul este ruperea relației cu El cum spunea unul din Părinții Deșertului"dacă toate vocile oamenilor și toate vocile îngerilor(adică gândurile)m-ar lauda,spunând ca am făcut bine; tot nu i-as crede înainte sa apar în fata Domnului; întradevăr,mulți au crezut în ceea ce au făcut și s-au găsit acolo,departe de El" -apropo de "a îți pare rău"
"ce rău mai ușor decât un foc ce poate fi stins"
(+eu sunt campioana la a face lucruri nepotrivite-asta nu are nimic de a face cu Dumnezeu-nimeni nu știe destul pentru a putea judeca, nici măcar pe sine însuși
a crede înseamna a spera, nu a ști )
@ardnaxur1961 ce dur, pentru binele lui Iisus, mai bine ignora-L
și stai lin ca ce "ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut."
@Hăgiul Dumnezeu nu interzice nimic
cel puțin,în interpretarea ortodoxa a Bibliei,Dumnezeu nu interzice nimic:omul este perfect liber de a face ce își dorește-dovada:chiar asta face
(e,cred, doar o alta forma de a exprima ce ai zis și tu
am precizat doar, ce mi se pare a fi cel mai important
Cat de siguri sunt unii, oricum daca te abtii de la "pacat" ca fiind ateu, ai putea sa te gandesti numai la calirea vointei, monopolul mintii asupra corpului si nu invers. Pacatele intrezise in Biblie sunt pur rationale si morale. Asta nu inseamna ca te vei duce in iad nerespectandu-le, ci viata ta va deveni un iad mai putin sau mai mult dureros.
Kongerinket, ma dezamageste raspunsul tau...trebuie sa gusti din orice ca sa intelegi ce este "gustul".
In societatea moderna in care traim singurul "pacat" pentru care vei fi pedepsita este incalcarea legilor tarii. In rest daca te face sa te simti bine poti face orice fara prea mari repercursiuni.
Http://www.predic.ro/predici-audio/49-adi-mocan.html#sus
Cauta"Cum sa ma ridic atunci cand cad mereu in acelasi loc".El spune despre categoriile de pacate.
"ahh religia, habotnicii!", exista doar doua optiuni, tu alegi unde vrei sa mergi; si ca orice calator te-ai gandit si la consecinte.P.S Cea mai sigura sursa de info. e Biblia!
Nu trebuie sa-ti para rau pentru nimic. Nu exista pacate, pentru ca NU exista Dumnezeu.
Atat timp cat nu-ti dai seama singura ce e un pacat si ce nu,n-are importanta ce-ti spune unul sau altul,oricum nu-i vei crede; in privinta pedepsii, este mai bine spus ca vei suferii consecintele, adica te vei pedepsi singura. Daca bei alcool nu suporti consecinta betiei? Pacat-Pedeapsa; Cauza-Efect; este o lege dupa care se desfasoara viata.
Pacatul este acela care il faci cu rautate.de exemplu injuri pe cineva,omori,violezi,fumezi, bei alcool, etc.astea toate sunt pacate. daca esti de religie crestin-ortodoxa in post mergi si te spovedeste si te impartaseste si parintele din biserica iti va spune mai multe.sau mergi duminica la biserica si o sa afli lucruri interesante si cum sa faci lucruri bune.
Auzi. acum hai ca iti zic ceva. Daca "Dracu " tea indrumat sa faci rau. atunci de ce te`ar pedepsi? El e fericit ca i`ai facut favoarea! Oameni buni deschideti`va ochii!
Pai pana numi spui ce pacate ai facut nu pot sa-ti spun ca esti pacatoasa.ca si eu am pacate deci nu pot da cu piatra primul.da,,, daca-mi spui numa mie, atunci pot sa compar ce am facut eu cu ce ai facut tu.hai spune-mi ce pacate ai? ca eu te iert sa stii.da, sa ma ierti si tu pe mine daaaa?
Deci am inteles.este vb de sex oral.ai facut sex oral/anal cuiva/sau prietenului tau nu e nici un pacat atat timp cat un lucru nu dauneaza si nu raneste pe nimeni nu'i pacat sau un lucru rau
N'am spus nimic despre sex