Pentru că este al 2-lea fluviu ca lungime din Africa și întregul său bazin se afle în zona ecuatoriala și subecuatoriala un știm cu toții că ploua zilnic.
Ca asa a vrut natura...de ce varful everest e cel mai inalt din lume? ca asa e el, asa a fost sa fie...e impropriu sa intrebi de ce. formuleaza-ti altfel intrebarea.
Hm... nu ma refeream la asta! Vroiam sa intreb de ce Zairul are un debit asa de mare pe langa celelalte fluvii axistente in Africa?
Dar poate sa fie si Dumnezeul tau!
Si, care-i faza, ca nu-nteleg? Trebuie sa cad in genunchi, tremurand de frica? UUUUUUh!
Nu inteleg eu de ce spui ca este Dumnezeul meu.El este si al tau.Nu ca nu ma bucura afirmatia pe care ai facut-o!
Explicatie: nu inteleg de ce as avea incredere intr-un zeu mincinos! Dumnezeu l-a mintit pe om atunci cand a facut legamantul cu Noe. Dumnezeu nu a stiut sa scrie exact in Biblie cum se numeste sotia lui Cain. Dumnezeu s-a incurcat cu aparitia si folosinta Chivotului, mintind cu nerusinare in Biblie. Mai zic?
Daca tu crezi ca eu mint, dovedeste-mi!
Cum sa am incredere in cineva care minte si omite chestii importante?
Te legi de amanunte si pierzi din vedere esentialul.Ce conteaza care este numele sotiei lui Cain? Nu este relevant.De ce spui ca Dumnezeu l-a mintit pe Noe? Eu nu cred ca suntem noi in masura sa ii cerem socoteala lui Dumnezeu.El ne-a descoperit ceea ce era necesar pentru mantuirea noastra.
Hm... nu ma refeream la sta vroiam sa intreb de ce are Zairul un debit asa de mare pe langa celelate fuvii existente in Africa?