| UnVirgin a întrebat:

De ce psihiatrii sunt lipsiți de empatie, încurajând natalitatea? Cel mai mare păcat pe care un om îl poate face este să forțeze un suflețel nevinovat să vină în închisoarea asta nenorocită numită Pământ.https://ro.wikipedia.org/wiki/Antinatalism https://www.reddit.com/......g_up_some/ https://www.reddit.com/......g_up_some/ La acest ultim link mai adaug și pericolul de a avea fată, atunci ea va fi privită ca un obiect sexual de către bărbați (încă există mentalitatea asta) și va sta în teamă constantă să nu fie violată. De ce i-ai face asta propriului tău copil? Cum spune și marele filozof profesor David Benatar, există oameni care regretă că s-au născut, dar nu există niciun om care regretă că nu s-a născut. De la psihiatrii mă așteptam la ceva mai multă empatie, având în vedere că ei iau contact în fiecare zi cu suferința. Trist. La fel și în cazul psihologilor.
Natalitatea este combustibil a tot răul. Gândiți-vă, de exemplu, că fără natalitate nu ar mai exista femei obligate să se prostitueze, nu ar fi existat incidentul Colectiv etc. La Colectiv copiii ăia au ars ca niște șobolani și asta numai din vina părinților, căci dacă nu îi nășteau, nu ar fi suferit asemenea chin (gândiți-vă cum se simte să fi ars de viu...) „Trăiască" natalitatea. Nu? Nu asta vă doriți? Noi incidente Colectiv?

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu mai crede tot ce citesti.

Eu n-am facut copii, dar nu sunt antinatalist. Adică motivele mele pentru asta nu au fost ideologice.

| UnVirgin explică (pentru doctorandus):

Eu am studiat mult curentul ăsta filozofic și am ajuns la concluzia că nimic nu i se poate opune, pur și simplu nu există argumente suficient de bune pentru a-l respinge. Sunt tare curios ce argumente poți aduce, poate mă înșel. Clar filozoful care va reuși să i se opună acestui curent cu argumente decisive va rămâne în istorie.

| HeriWin a răspuns (pentru UnVirgin):

Hmm, e o chestiune complexa! Ca sa demontezi curentul asta filozofic trebuie sa vii cu ceva care sa dea atat de mult sens vietii incat sa merite in ciuda raului. Si nu va exista nici un filozof care o va putea face. Totusi, exista un lucru: perspectiva pe care Biblia o pune in lumina! Majoritatea religiilor esueaza aici, dar perspectiva biblica autentica dezbracata de traditiile oamenilor si parerile lor personale descopera sensul vietii, explica originea si rezolvarea raului si da o directie precisa. Pot spune ca lucrurile se impletesc in armonie perfecta si logica poate fi multumita daca intelegi perspectiva biblica, singura care e demna de atentie, deoarece autorul ei se declara insusi Dumnezeu. Problmea e ca oamenii se grabesc prea repede sa traga propriile concluzii si atat ateii cat si cei religiosi raman departe de intelegerea ei...

| Wr3nch a răspuns:

Nu vad legatura dintre natalitate si empatie. Doar pentru ca tie nu iti place viata ta nu inseamna ca ceilalti nu se bucura de a lor.

| UnVirgin explică (pentru Wr3nch):

Dacă vrei ca nimeni să nu mai aibă cum să sufere, trebuie să descurajezi natalitatea, pentru ca nimeni să nu mai aibă cum să sufere. Nimeni nu se simte nedreptățit că nu s-a născut, dar există oameni care se simt nedreptățiți că au fost aduși pe lume fără a-și da consimțământul. Pur și simplu viața este prea imprevizibilă pentru ca natalitatea să fie o idee bună. Acum poți să fi fericit, iar peste ceva timp să regreți că te-ai născut.

| Wr3nch a răspuns (pentru UnVirgin):

Da, e parte din viata, e normal sa fie si momente grele. Nicium om normal nu crede ca in viata e totul minunat si curcubeu si nu se intampla nimic rau.

Dar viața unora poate fi un coșmar continuu. Nimeni nu are cum să știe în ce fel se va desfășura viața copilului lui.

| UnVirgin explică (pentru UnVirgin):

Sau poți să ai o viață bună la început și după să vină un eveniment care să întreacă toată fericirea simțită de la început și până atunci prin cât de groaznic este. În neant deja ai totul, este pace eternă acolo.

| Wr3nch a răspuns (pentru UnVirgin):

Suferinta celor putini nu inseamna ca nu ar trebui sa nu mai traiesti. E un pret corect pentru existenta tuturor.

Nu știu dacă sunt așa puțini. Creierul tinde să uite cât a suferit în timp.

| EestiSodalane a răspuns:

Cu cat te vad mai aprins impotriva natalitatii cu atat mai multi copii o sa fac