| 1998elena a întrebat:

De ce reptilele sint mai evoluate decit anfibiele?

7 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Din ce punct de vedere?

| CryChristiAN a răspuns (pentru shadovv):

Cred ca din punct de vedere al evolutionismului.

| shadovv a răspuns (pentru CryChristiAN):

Pai eu nu stiu ce numesti tu "mai evoluat". Daca incerc sa inteleg sensul, tu atribui conceptului de evolutie comparabilitate, ceea ce e incorect. Nu poti compara doua animale cum nu poti compara doi oameni.

Evolutia e directionala, deci poti spune ca "acest animal a evoluat din acest animal" dar nu ca "acest animal e mai evoluat decat acest animal". Evolutia inseamna adaptabilitatea, iar aceasta este situationala, deci relativa deci incomparabila. In plus nu uita ca compararea este o operatie matematica, nu o analiza biologica.

| CryChristiAN a răspuns (pentru shadovv):

Eu? Reptilele au evoluat din amfibieni happy. Accept-o cum vrei analiza biologica sau ''comparatie'' ca sunt diferiti acesti termeni, dar se aseamana in domeniu.

| sabin89 a răspuns:

Ai vrut sa zici "amfibiile" Pai sarpele este mai evoluat decat broasca. Broasca nu stie decat sa oracaie. Sarpele este inteligent. A reusit el sa o amageasca si pe Eva...Iti dai seama.

| WhatheWow a răspuns:

Pai daca reptilele au aparut din amfibieni, nu crezi ca ar trebui sa fie mai dezvoltate? E o adaptare la ceva deci trebuie sa aiba ceva in plus.

| CryChristiAN a răspuns:

Pentru ca acestea au s-au dezvoltat dupa jumatatea Paleozoicului ( in Carbonifer), iar acestea se crede ca au aparut in Cambrian ( sub forma trilobitilor). Primele reptile apar in Carbonifer, conform axei cronologice( eu sustin teoria creationista si nu pe cea evolutionista, din pacate) carboniferul a aparut dupa Silurian, respectiv Cambrian.De fapt, nu in cambrian au aparut, ci in Silurian. M-am gandit la altceva cu trilobitii. In Silurian au aparut amfibienii.

Întrebări similare