Dezinformare, slaba informare, etc. Si atei sunt credinciosi si inca foarte puternici in credinta lor, de multe ori mai mult ca cei declarati crestini.
Un credincios depinde in ce crede, blesteme, ghinioane... Mai mult se face confuzie intre teist si crestin; De exemplu pentru un ortodox nu are importanta in ce crede un catolic sau protestant ca sa nu mai zic de un evreu, musulman sau budist. Astia isi neaga religiile intre ei si nu stiu care e cea adevarata.
@Danut, e interesant cum aduci in discutie ateii dar s-a intrebat de credinciosi aici nu de pagani .
"Teddy a răspuns: @Danut, e interesant cum aduci in discutie ateii dar s-a intrebat de credinciosi aici nu de pagani."
Si pagani cred in zeii lor, s-a intrebat despre crestini si credinciosi, nu despre crestinii credinciosi. Poti fi credincios si fara sa fi crestin ci budist, taoist, brahman, islamist ceea ce pentru un crestin inseamna pagan. Ateii au credinta lor care nu poate fi negata, este optiunea lor sa creda in neexistenta lui Dumnezeu.
@Danut, absenta credintei nu e in sine o credinta, credinta e ceva care ori o ai ori nu. Eu nu cred in inexistenta lui dumenzeu doar ca nu cred in el si atat punct.
A fi crestin nu e totuna cu a fi credincios. Cei mai munti ne declaram la recesamant crestini. Da asta convine popilor ca au muuuuulti fraieri in ograda lor.Credinciosi pot fi in orice biserica, cult, secta, religie sau ce mama lor mai sunt.
A fi credincios inseamna a fi un om religios, a crede intr-o religie. A fi crestin inseamna a crede in Iisus Hristos si in spusele lui.
Se face confuzie probabil pentru ca seamana cuvintele, si confuzie se face doar in tarile predominant crestine.
Cine face confuzia asta, de unde ai scos-o.
@danut fiindca tot ai servito, religiosi sunt conditionati in sustinerea lor doar de o singura carte in schimb ateii au o paleta foarte diversificata si sunt animati de studiu, cercetare si descoperire, necum pierzandu-si vremea recitind aceia-si psalmi plicticosi, mirosind tâmaia arsa si respirand fumul de la luminare.
Pari cred ca se face confuzia asta acolo unde crestinii sunt majoritari. Probabil aceesi confuzie se face intre credinciosi si musulmani in tarile arabe.