anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se termina calendarul mayas in decembrie 2012 si cum au reusit ei sa calculeze pana la data respectiva?

31 răspunsuri:
| juniper a răspuns:

Mayasii au fost niste astronomi foarte destepti de aceea au reusit sa calculeze cu precizie. Ciclul solar se termina in 2012 pe 21 decembrie.

| hândel a răspuns:

Au chelit smochinii de scoarta si n-au mai avut cu ce scrie laughing Au folosit numerologia, intuitia privind zilnic soarele. Cu ajutorul numerologiei au notat prin semne (heroglife) ciclurile astronomice in vederea crearii conceptului de timp, pentru. a organiza agricultura, economia. Fiecarui simbol ii revine un numar.

| larapopa a răspuns:

Mayasii au fost un popor avansat, foarte buni matematicieni si astronomi, ei au conceput unul din cele mai precise calendare cunoscute de om, mai exact decat cel gregorian utilizat azi.Calendarul lor a fost alcatuit in urma unor observatii foarte minutioase aspura soarelui, a stelelor si a planetelor din Calea Lactee. Noi, azi, vedem timpul ca fiind liniar si care "curge" intr-o singura directie.Mayasii credeau ca timpul "curge"in cicluri care se repeta periodic, la finele fiecaruia incepand unul nou si ca ciclurile temporale isi au originea in Centru Cerului, un fel de "pantec cosmic"care a dat nastere lumii noastre si care o va distruge pentru a face loc alteia.Calendarul maya care se va incheia la 21 Dec.2012 este intemeat pe acest principiu al ciclcitatii.Mayasii aveau cunostinte foarte bune privind fazele solare, ceace este vital pentru alcatuirea unui calendar precis. Piramidele maya sunt perfect aliniate dupa solstitii si echinoctii. Piramida de la Chichen Itza, a fost construita in asa fel, in timpul echinoctiilor, soarele in apus sa arunce o umbra semanand perfect cu cea a unui sarpe, coborand pe treptele dispre nord ale constructiei.Acest sarpe este reprezentarea alegoric a zeului Kukuclan.Mayasii au calculat data inchiderii actualului ciclu temporal bazandu-se pe cunoasterea matematicilor, studiind periodicitatea ciclurilor astronomice. Ei acordau mare atentie spiritualitatii.Bazandu-se pe aceasta combinatie intre divinitatii si calcule matematice, ei au aflat, inca de acum 4000 de ani, ceace noi stim de cateva deceni si anume ca pe 21 octombrie 2012 va incepe alinierea soarelui nostru cu stelele din centru Caii Lactee.Alinierea va culmina, dupa calendarul maya, confirmate de savantii moderni, in ziua solstitului de iarna 4 Ahau 3 Kankin, sau 21 Decembrie 2012, in calendarul nostru.La aceasta data, lumina si umbra, il vor proiecta pe "Sarpele cu pene"coborand pe treptele piramidei Chichen Itza, care au la baza un cap mare de sarpe sculptat in piatra.Acest lucru se petrece de doua ori in fiecare an, dar la solstitiu de iarna din 2012 ceva special se va intampla.La apus umbra marginii de N-V a piramidei va proiecta un tipar de lumina care va imbratisa si lumina capul sarpelui sculptat de la baza scarilor.Intr-o perioada de 32 de min.sarpele,alcatuit din aceasta alternanta de umbra si lumina, va cobora pe pamant, pe masura ce soarele paraseste fiecare dreapta, mergand din varf pana la baza.Pe 21 dec 2012, coada sarpelui proiectata din varful piramidei va tinti exact inspre constelatia Pleadelor, intr-o aliniere asemanatoare piramidelor egiptene de la Gizeh.Atuncea,dupa mayasii, lumea noastra se va sfarsi prin foc, iar "pantecele cosmic"va da nastere unui noua soare, numit de mayasi "Cel de-al Saselea Soare", o alta lume mai evoluata urmand sa se nasca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Au reusit sa calculeze exact cum a reusit sa calculeze si Haley traseul cometei dupa un calcul dezvaluit de Newton.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ceeee? de treci codri de arama.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fiindca atunci chere lumea bre.si fasi pi nistiutorul? si vrei sa traiesti cat papura in balta? eeeee.atunsi merjim la consert la mihai jacson ista da dincolo in ceriu.luam bilet numai dus.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Habar am

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am o intrebare.:d... vom mai trai atunci?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca s-au plictisit

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Atunci se incheie marele ciclu, care dureaza de aproape 5200 de ani, si ultimul de altfel! Dar ei au spus ca o lume noua se va naste, si acest lucru insemna pentru ei un prilej de bucurie.
Au reusit sa calculeze exact tocmai pentru ca au stiut sa observe ceea ce exista in jurul lor cu multa atentie... Raspunsurile au fost, sunt si vor fi intotdeauna in prajma noastra, problema fiind de fapt sa le gasim si sa le citim corect!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca ne ascund cevathinking poate asa este menit sa fie...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da dar se zice ca catziva dintre noi viata... dintre oameniiiihee hee...crying

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Au ramas mayasii fara tus la imprimanta! laughingrolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

27 decembrie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ei au calculat asta foarte simplu ala care a scris calendarul a murit in timp ce scria de 21 dec 2012

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ei zic ca atunci se va sfarsii totul deoarece nu au mai apukt sa termine calendarul.probabil a fost un razboi si asta i-au determinat sa nul mai fac. oricum nu cred in sf lumii mi se pare stupidwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma voi asteptati sa va zica televiziunea daca se sfarseste lumea?
daca ar spune ...ar fi HAOS in toata lumea...nu-i asa?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca nu mai stiau sa numere dupa 2012

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E rau obsedati de masu rarea timpului [ori cum dumnezeu ose ne apere dumnezeu na facut pamantul sal distruga ca sa traim pe el

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca sunt idioti si vor sa va sperie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca sunt idioti si vor sa va sperie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai calendarul mayas s-a terminat finca au fost omorati d catre greci.deci calendarul mayas s-a terminat de mult timp.asa ca stati calmi si sa nu va speriati.astea scrise p net este scrisa de bunika si multi oameni spun asa pentru ca sunt schimbarile astea ale climei.deci nu e adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred in ce spun ei. Dar trebuie sa ne rugam la Dumnezeu sa nu vina sfarsitul lumii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ei au terminat calendaru atuncea pentru ca ei cand faceau calendaru au murit si calendaru a ramas ne terminat si a ramas la 2012

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ei stiau tot reusteau sa vada in vitor datorita monumentului dela ston hegi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Calendaru maiasylor se termina an 2012 si de asta zice cumea ca murim si au vazut oameni ca in 2012 va veni un meteorit

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din psusele lui ioan este descris sfarsitul lumii

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca erau atat de evoluati, cum cele mai mari descoperiri au facute mai recent si cum de au sfarsit ei? erau mari experti... daca dati un search pe google referitor la date fatidice o sa vedeti ca au mai fost si o sa mai fie. Mereu va exista cate un profet care sa zica nu stiu ce bazaconie... Un pericol ar fi meteoritul Aphofis (el, din pacate e real), dar si el trece relativ departe de noi, iar legat de 21 12 2012, in opinia mea este ca anul 2000, ca anul 1000, ca 1666, ca 2052 etc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Supravietuim noi cumva

| Ja_Rule a răspuns:

Calendaru mayas era bazat calculat dupa niste animale.de exemplu sarpe, crocodil, si bla bla... si ceva despre luna si soare nu stiu.sigur...si numa pana in 2012 au putut sa vada calendarul .mda nu stiu sa-ti explic iti sugerez sa te uiti pe youtube ca este documentar despre ei