| Lory_8267 a întrebat:

De obicei, noi "suflam" in miini si atunci cind ne este frig, si atunci cind ele transpira.Din ce cauza?

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Corect.Cand este frig temperatura respiratiei tale este mai mare decat temperatura aerului unde stau mainile si in acest fel aerul expirat cedeaza caldura mainilor care is mai reci.Cand este cald deci transpiri ese invers.Aerul expirat este mai rece decat cei in care mainile stau si la fel are loc acest schimb de caldura.Prin "suflare"curentul de aer trecand peste maini cedeaza sau se incarca cu caldura.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ştiinţifică întrebare...

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Sper s a nu te superi dar nu s antem pe aici sa intrebam stiintific si nici sa dam raspunsuri stiintifice.Asa am merge intr-o carte citim o definitie o formula si gata ne-am lamurit bustean.Tocmai asta este si ideea pe aici sa explicam folosinf cuvinte simple si pe inteles astfel fiecare sa poata intelege cate ceva. Daca merg la o cart si cei de acolo dau explicatii stiintifice crezi ca inteleg ceva? Ma uiti la ei cum se uita copii mici de 2 ani la filme, adica ma uit la poze. Sper sa nu te superi ca am facut aceasta observatie.

| Acidacetilsalicilic a răspuns:

Cind este frig, sa ne incalzim iar cand transpira sa le uscam.