anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dincolo de frica, dincolo de dragoste, dincolo de prietenie undeva departe in noi exista un sentiment numit onoare.Multi incearca sa creada ca il au fara sa-si dea seama ca pentru acest sentiment va fi nevoie sa infrunti citeodata chiar moartea si ca, din cauza lui, esti practic incapabil sa fugi din fata unei primejdii.Citi dintre noi avem acest sentiment?

Răspuns Câştigător
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Unii il au, altii doar cred ca il au... dar pusi in fata unei situatii reale nimeni nu stie cum v-a reactiona...

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie mi-ar placea sa cred ca il am, dar, sigur, avem o parere mai buna despre noi decat ceea ce vad altii. nu raspund conditiilor descrise in intrebare. oricum, cu onoare iti spun, harciog, bine ai revenit, ca i atata jale aci. toti pleaca, unii de voie, altii de nevoie. e deprimant.

| inna a răspuns:

Toti aveam onoare, numai ca onoarea unora lasa de gandit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Onoare?
Este foarte greu să vedem la un om în ziua de azi onoare!
Mulți nici nu știu ce este!
Am avut acest sentiment.
Pa, pa.

| psiholoaga a răspuns:

Hmmm, onoare sau sacrificiu? Eu, prin onoare, inteleg sa ramai fidel principiilor tale. Iar sa stai in fata primejdiei, fara a putea fugi, e ori sacrificiu, ori prostie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ptr psihi. Vorbeam de o primejdie care ameninta viata altora nu pe a ta, dar probabil ca tu esti foarte departe de subiect. Oricum ai libertate de exprimare...

| psiholoaga a răspuns:

Ma scuzi ca nu am intrat direct sub scutul cavalerilor tai. E usor de vorbit de onoare cand nimeni nu o defineste; asa, fiecare isi imagineaza bla bla-uri fanteziste si cat de frumos ar fi sa traim intr-o lume unde onoarea e trasatura de baza a fiecaruia. Dar, de fapt, ce inseamna onoarea asta pe care ai pomenit-o? Da-i o definitie concreta, da-mi un exemplu de situatie. Mie imi plac discutiile concrete, nu zburdatul pe campii inverzite.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Doamne psihi nu puteam sa-mi inchipui ca ceri lamuriri la o chestie asa simpla vizavi de zburdatul pe cimpii inverzite. Spre ex. un copil nu putea sa treca strada. I-am luat mamica in brate de pe partea cealalta si am adus-o linga el.Nu ti se pare destul de onorabil?

| lbtc a răspuns:

Cred ca totusi am trecut de vremea samurailor care se omorau pentru. onoare. Viata ta este cea mai importanta. Totusi daca faci rau altor persoane iti patezi onoarea ...depinde la ce te referi? la onoarea ta sau la onoarea altora...