Da, uneori ne ascundem in spatele cuvintelor, insa o putem face din varii motive: teama, jena, neincredere in tine sau in celalalt, din incercarea de a nu-l jigni pe celalalt, sunt multe motive, in functie de contextul discutiei, de partenerul de dialog, de situatie...
Tu pui in discutie: 1. Doua persoane de sex opus, 2. Discutii care vizeaza intimitati, sau cel putin asa inteleg din ceea ce ai scris!
Am dat raspunsul intr-un context general si nu particular, asa cum l-ai poatat tu.
Mai departe... uite ca nu mai stiu, nici macar ipotetic nu vreau sa ma gandesc unde duce echivocul!
Monica
Apoi eu nu stiu ce sa raspund inainte trebuie sa listez textul pe un A4 si poate ca mi-oi da seama ce o fi de raspuns.
Facand referire la femei, cred ca gena x suplimentara le face sa nu inteleaga faptul ca pentru barbati expresii de genul "poate, in alte conditii, daca viata ar fi fost altfel, soarele ar fi mov iar iarba ciclamen" inseamna un da, dar nu chiar acu', iar gena y masculina nu pricepe ca la o femeie sintagma "da, dar" este sinonimul lui NU.
Societatea ne-a invatat sa fim nuantati, sa nu dam cu parul.
Fa un experiment: urmareste cum vorbeste o femeie, cand ai s-o auzi folosind expresia "mi-am luat o rochie rosie" si nu mi-am luat o rochie pe o nuanta de rosu, asa, putin mai spre ciclamen, cu ape care dau in indigo, etc" sa stii ca e ceva dubios. Barbatii isi iau tot timpul haine in culori primare, dupa descrierile lor.
April dar acum se face exact ce este scris acolo...Eu daca afirm ceva o fac pe baza de demonstratiiAm lasat loc de interpretari din cauza ca vreau sa fiu tradus ca avind o inteligenta sclipitoare(deci nu sustin ca as avea-o)dar chiar a rasucit cheia care imi decide soarta mai putin onorabil si asta chiar tu o spui cind afirmi ca sint bla bla bla. Iar in partea a doua daca a inteles hamsterul nu mai fac nici o demonstratie.
April te asigur ca, am s-o fac si cu o gramatica mai corecta dar te anunt de inainte sa vedem daca mai gasesti o greseala. Dar sa vedem cum fac cu timpul pentru ca nu mi-a intrat in automatism neducind o munca intelectuala. E totul de automatism pentru ca le vad mereu dar nu ma intorc sa le editez.