Da, este necesara, sunt multi oameni care recunosc și prețuiesc educația. Aprecierea unui singur astfel de om valorează mult, mult mai mult decât a o suta de oameni care și-au cumpărat educația cu euro. Cel puțin pentru respectul de sine, da, este necesară. Si cu timpul, poate va veni vremea cand educaţia şi cultura isi vor relua locul meritat.
Da,educatia conteaza mult,dar asta inca nu garanteaza si succesul omului automat,depinde si de conjunctura socio economica in care se gaseste, de exemplu si la ora actuala la noi in tara sunt numeroase persoane care au terminat 1, 2 poate chiar si 3 facultati si sunt someri,nu reusesc sa-si gaseasca de lucru deoarece sunt angajate toate rubedeniile partidului aflat la guvernare,multi intra pe anumite posturi cu ajutorul pilelor chiar daca ei habar nu au de competente,de multe ori si televiziunile sunt devina deoarece promoveaza in exces astfel de personaje cum e Gigi Becali si restul de teapa lui,educatia tine si de mentalitate,mentalitatea face omul, pana nu schimbam mentalitatea noastra, pana atunci nu se va schimba nimic in tara asta.
Da,sigur ca da, nu poti sa mergi la un curs cand tu nu ai nici cei 7 ani de acasa,nu vorbesc de o persoana anume,dar spun asa in general.
Sunt de acord cu raspunsul utilizatorului DarkVampireGirl.
Dar,are dreptate si Calatorintimp deoarece,chiar asa e,nu iti poti hranii familia cu diplome, medalii s.a,-"Trebuie sa ai intelepciunea de a pune in practica tot ceea ce ai invatat pentru a reusi, altfel vei sta pe mergine"
Asa e.
Normal... Daca nu stii nici macar sa faci acordul a 2 cuvinte iti rade lumea in nas. dar in prezent, mai precis in Romania nu prea mai conteaza studiile si un comportament decent, din contra, cu cat esti mai nesimtit si tupeist cu atat ai mai multe sanse sa capeti "succesuri". dupa parerea mea educatia conteaza in alte tari mai civilizate, sa zic asa, unde nu se promoveaza defectele unor oameni depravati, lipsiti de scrupule.
Da este necesara ca si mancare si apa daca nu ai educatie esti mort de foame.
Daca ai educatie esti mai civilizat sipoti sa te duci in lume sa cunosti oameni dar mai e ceva care trebuie pretuit daca esti educat viitorul iti este garantat mai bun decat un om care n-are educatie.dar in Romania nu sunt multi cu educatie in politica sunt ciobani si au ajuns in politica inculti cum e funeriu scuze pentru cai care-l adora psper ca te-am ajutat
Nu este necesara se prea poate si fara, educatia iti ofera un oarecare avantaj dar prea nesemnificativ
Da ESTE.Educatia iti asigura respect de sine, integritate si multe aprecieri din partea oamenilor cu respect de sine. Daca stii cum sa te comporti sa vorbesti esti apreciat deci ai si respect astfel iti constituiesti si reputatia.DEci nu neglijati Educatia!
Da este necesara educatia, fara educatie nu poti ajunge nicaieri, doar la necazuri.
Buna. din punctul meu de vedere, referindu-ma strict la succesul meu in viata, tind sa cred ca educatia este necesara pentru a aveaa un loc mai sus in societate. dar vazand atatea cazuri in ziua de azi, o lume plina de inculti, analfabeti, vedete aparute peste noapte fara sa aiba un IQ mai ridicat, parerea mea este ca succesul acestor persoane nu este datorat educatiei. nici celei de acasa, dar nici celei primite in scoli, licee de-a lungul timpului. succesul si faima lor se datoreaza banilor, prostitutiei, si in mare parte a prostiei de care dispun.imi pare foarte rau ca tara noastra este dominata in majoritate de prostie! si ca exista atatia oameni inculti, care nu au vointza de cunoastere, si de a descoperi noi orizonturi in ceea ce priveste cultura si educatia.
Da, este necesara.Pentru ca odata ce ai facut scoala altcumva vorbesti, altcumva te porti, si te dezvolti intr-un fel mai frumos decat ceilalti daca citesti sau daca te preocupi mai mult de educatia ta.Asa sunt toti copii care din prima clasa a vietii lor sunt ca niste flori care trebuie inflorite prin cuvinte frummoase si prin invatarea cum sa se comporte in societate:X
Da si Nu.
Sunt oameni care au reusit si fara o educatie extraordinara.
Nu,decăt puţin... puţin mai mult, Deoarece eu invăţ bine si îmi ia părinţi multe chesti
Da,este necesara, deoarece este dupa parerea mea cea mai de pret.Pe om foarte greu este sa-l educi din nou, dar uneori este imposibil.
Da,pentru ca un om educat poate sa ajunga si la munca de jos si la munca de sus dar un om needucat nu poate face decat munca de jos.
Am vazut ca multa lume a spus ca nu este necesara, dar este utila si sunt oarecum de acord, dar parerea mea este ca pentru a avea sanse cat mai mari sa ai "success in viata" ar trebui sa mergi pe ideea: Educatia este necesara, dar nu suficienta.
farcry444 întreabă: