In Romania este o utopie. Sunt din Ardeal, iar aici ar trebui sa existe, macar procesul de multiculturalizare, insa in Romania nu sunt ingrijite monumentele si nu se incearca conservarea traditiilor- cu mici exceptii la nivel local- astfel ca... Totusi in multiculturalism exista sansa ca diferite etnii ori popoare sa gaseasca asemanari, caci unde altundeva decat in cultura!
Nu,este real si,din pacate nociv.E o tactica,in care noi suntem the obeying stooges,cum zice Alex Jones si se tot introduc influente straine,ce elimina identiatile si constiintele nationale ale tarilor. Daca va starui idiotenia cu multiculturalismul si "lume fara granite",alta frectie labagioasa marca ONU,o sa ajungem in curand sa nu mai avem state propriu-zise,ci state melanj,din tot felul de rase si natii, fiecare cu preceptele sale, ce vor duce la haos, entropie, dezorganizare si tot alaiul lor.Si cui ii place haosul cauzat de non-statalitate si multiculturalism? Exact, copii! Trebuie eradicata doctrina asta marxista cat mai repede cu putinta, cat nu e prea tarziu.
Eu cred ca nu! si daca stau sa ma gandesc asa la modul "speed" as da ca exemplu... america! si chiar in Romania exista multiculturalism zonal : in ardeal sau daca vrei in banat!
Nu pot aprecia daca este o utopie sau nu.Cred insa ca este o consecinta fireasca a actualelor conditii socio-politico-geografice,ceva in genul a ce a fost revolutia industriala,la timpul respectiv. Oricat ne-am opune,posibilitatile actuale si mai ales cele din viitorul apropiat, de miscare facila a unor mari mase de oameni la distnte mari, din cosiderente mai ales economice, vor fi determinante in amplificarea multiculturalismului.O influenta o are si tendinta statelor bogate de a aduce cat mai multe "creiere" din statele sarace, care sunt vectori principali de import cultural.In fond aceasta "uniformizare" este intr-un fel normala si benefica pentru omenire, intrucat in timp, va genera si o uniformizare economica.Nici macar un eventual razboi nu fa face decat sa intarzie si sa nuanteze dinamica fenomenului.