| Pinka18 a întrebat:

Este normal ca la 23 de ani sa am amintiri din prima zi de viata... nu stiu cat la % este realiatate dar imi dau seama ca amintirea este prea reala si nu stiu de ce am in minte clipa in care m-am trezit am deschis ochii si am simtit cum m-a strans mama in brate am facut recent niste teste si am un IQ de 140... poate sa fie realitate ce imi amintesc sau este doar o eroare? mersi

11 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu exista amintiri din primii trei - patru ani de viata. Ceea ce consideram amintiri din acea perioada sunt in realitate amintirile parintilor si apropriatilor. Sunt experiente povestite de parinti de la o varsta frageda pe care am ajuns sa le asociem cu propriile amintiri.

Asta spune psihologia.

| insanissentio a răspuns (pentru Inferno):

Tolstoi avea amintiri detaliate de la varsta de doi ani.

| Inferno a răspuns (pentru insanissentio):

Da, si asta nu e doar parerea lui, nu? Parere destul de comuna.

| relian a răspuns:

Si eu am facut niste teste si am 270 IQ iti poti imagina? Si unde mai pui ca eu deja imi amintesc chestii de dinate sa ma fi nascut.Ciudat nu? Cred ca vizionezi multe filme de gen si deja nu mai deosebesti realitatea de vise.E timpul sa te cam trezesti.La ce film te uitasi la Lucy? Mda e interesant filmul, dar asta nu inseamna ca e si ceva adevarat de acolo. Ocupati-va timpul cu ceva in folosul comunitati nu mai visati la cai verzi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru relian):

Lol,ori hard disckul nu era nou nout si o fi avand unul deja folosit. Majoritatea informatilor se pierd cu timpul cand avem deja memorie mai buna, nu cred ca tine minte din prima zi de nastere mai ales ca atunci hardul lui nu e bine formatat.laughing

| MskDesign a răspuns (pentru relian):

Pe pereti laughing

| relian a răspuns (pentru MskDesign):

Da asa este uitasem sa contiui fraza.Ce mai idei pe unia, oamenii ajunga deja sa traiasca intr-o alta lume pe bune.Ma minunez citeodata ce ginduri ii preocupa pe unia.Dar asta e fiecare cu cel doare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa ai si amintiri dinainte de nastere si asta nu are nicio legatura cu IQ -ul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E ireal. daca am citit bine, puteam avea amintiri abia de la 2 ani sau ceva de genul, dar din prima zi e imposibil. poti sa ai iq si 1000 ( exagerez desigur) dar la avea varsta creierul inca nu e "facut" pentru asa ceva.

| frostxtq a răspuns:

Buna,
Exista sanse sa fie real ceea ce iti amintesti. Creierul stocheaza toate informatiile pe care le vede, gandeste sau creeaza, doar ca nu toate ni le amintim si nu mereu suntem capabili sa facem diferenta intre real si imaginar.

Teoretic, omul foloseste doar 10% din capacitatea creierului uman. Nu s-a depasit mai mult de atat. Nu se stie de ce am fi in stare daca am ajunge la o capacitate mai mare.

IQ-ul este inteligenta, ceea ce nu are legatura cu amintirile din copilarie. Poate ceea ce iti amintesti nu este de fapt amintirea ta, ci a altcuiva, o imagine pe care ai vazut-o candva si ti-o insusesti involuntar.

| Tyberiu2000 a răspuns:

Creierul poate stoca amintirea nașteri tale fără nici o problemă, a fost și aceea o zi și ca toate zilele și ți-o poți aminti.Nu e ilogic să-ți amintești o zi,indiferent de ce zi al fi ea.Dar cum spune frostxtq e posibil să fie o amintire a ceva ce ai văzut, nu a ceva ce ai trăit.E destul de ciudat cum funcționează creierul uman, din acest motiv nu prea îți pot explica amănunțit cum vine cu amintirile, dar nu prea are treabă cu iq-ul.În plus acele teste sunt greșite, toate lumea strânge punctaj mare.Fratele meu chiar a depășit 200 iq la un test online. Poți evident să faci unul în realitate, dar o să mai coste. Oricum, e bine de tine că ai amintirea nașteri tale, indiferent dacă e reală sau adevărată, e frumos să vezi acea imagine când mama ta după 9 luni de strânge în brațe(scuze dacă ești născut prematur).