Fericirea poate fi si complicata, si usoara, depinzand de propria-ti perspectiva asupra a ceea ce inseamna bine si rau.
Te poti multumi cu putin-inseamna ca stii sa rationalizezi inteligenta si fericirea intr-un mod pozitiv.
Nu te multumesti din putin si mai esti si prost = 0.
Da.Deoarece te gandesti la pesoane iubite(daca iubesti).Si o varianta foarte buna este sa te gandesti la oamenii care nici nu au sa manance si ca tu ai o familie si un adapost.
Mi se pare unul dintre cele mai grele lucruri de obtinut, fericirea.
Majoritatea timpului nu realizam ca suntem fericiti, pana cand aceasta dispare si ne ia prin surprindere cat de mult ne e dor de acel sentiment placut. Poate suntem fericiti, si nu ne dam seama.Sau poate nici nu vrem cu adevarat sa fim fericiti, poate ne place doar acea "cautare"... Fericirea e o iluzie care dispare atunci cand o atingi cu varfetele degetelor.De aceea, nu cred ca putem fi vreodata cu adevarat fericiti, ci doar cumva... fericiti dar nu prea
( nu stiu daca ma fac inteleasa
)
Cum spunea John Green in "Cautand Alaska": "Cum vom iesi vreodata din acest labirint al suferintei?"
Aceasta intrebare este la prima vedere foarte simpla, dar raspunsul este foarte simplu si in acelasi timp tare complicat. Multi ne dorim sa avem a situatie materiala buna si sa fim iubiti, fara sa tinem cont ca sanatatea si buna intelegere cu cei dragi formeaza temelia fericiri. Pe tema aceasta se poate scrie o noua carte fara pretentia ca vei primi un raspuns complet.
Aici se cam complica treaba. Avem 2 tipuri, clasificate bineinteles de mine:
-fericirea propriu-zisa
- fericira dobandita
Fericirea propriu-zisa este atunci cand individul se bucura de necazul/izbanda aproapelui sau.
Aici, pot spune intr-adevar ca este simplu sa fi fericit
Am numit-o asa( fericirea dobandita) pentru ca se caracterizeaza, sau mai bine-zis apare, la omul care se bucura de fericirea pe care, stiind ca a facut un lucru care sa o merite.
Aici, pot spune ca nu multi intra in aceasta ''sfera de influenta''.
EU le-am clasificat oricum.
Sanatate si o seara buna!
Eu cred ca acesta este secretul fericirii.Sa fii multumitor cu ce ai. Poti sa fii fericit cu putin si la fel de bine poti sa ai palate si sa fii vesnic nemultumit.Lacomia este ca o lipitoare care spune mereu:mai vreau!
Depinde ce inseamna fericirea pentru fiecare, asta e problema de fapt ca-i prea simplu iar noi doar ne complicam vietile si mai mult de atat ii afectam si pe cei din jurul nostru care la randul lor sunt niste idioti ca si noi.
Numai bine.
Fericirea e o stare a naibi de simpla insa dorintele si asteptarile noastre o complica in asa hal incat, de cele mai multe ori patim ca batranul care-si cauta ochelarii cu ei pe cap!
Take care!
Depinde ce te face fericit.
Daca esti un pui de bogatas si iubesti banii, vei fi fericirea intruchipata.
Da.
Poti gasi motive ssimple si multe ca sa fi fericit. Poti sa fi fericit ca e senin sau ca e zapada alba si pufoasa. Poti sa fi fericit ca bei o ciocolata calda, ca esti sanatos, ca ai familia langa tine, ca iei o nota buna. Poti sa fii fericit datorita lucrurilor marunte.
Depinde ce parte a paharului vezi.
Sunt multi care pot fi fericiti doar daca au bani, haine, obiecte- materialistii. Astia au o viata mult mai trista.
Prostii in general sunt fericiti, deci e si asta o metoda- un IQ mic.
Am putea spune ca e simplu dat fiind ca fericirea este o alegere.
Am putea spune la fel de bine ca nu e deloc simpla dat fiind ca perceptia noastra asupra ei ne este modificata de influenta semenilor nostri.
E prea usor, astfel ca avem tendinta sa complicam lucrurile.
Fericirea este in opinia mea o combinatie intre acceptarea lucrurilor care inevitabil ni se intampla si totalitatea alegerilor noastre de a fi oameni mai buni cu fiecare zi.
Daca crezi ca e simplu, este simplu! daca crezi ca e greu, e greu! Creierul tau mereu o sa aleaga una pentru tine. Nu poate sa tina doua idei in contradictoriu.Nu functioneaza asa. De exemplu nu poti sa crezi in dumenezeu si sa nu crezi in el in acelasi timp. Ori crezi ori nu.
Alege azi ce vrei sa crezi si vezi in timp peste o saptamana doua, daca este greu sau simplu.
Nu.
E al naibii de greu.
Din pricina faptului ca majoritatea oamenilor nu se multumesc niciodata cu ce au.
Dar si fericirea e un concept abstract.
Nimeni nu este pe deplin fericit si ce iti aduce tie fericirea poate pe mine ma lasa rece.