NOname
| NOname a întrebat:

Fiecare are un scop în viață?
"Tears clean the windows of your soul.
That's why you feel good after crying."
http://youtu.be/1zeb-k-XzaI (un om uimitor, incredibil - Nick Vujicic)
... just the way you are.

38 răspunsuri:
| deeea28 a răspuns (pentru Dumnezău):

Eu zic ca ai avut o viata frumoasa pana acum sau pur si simplu puterea ta de a fi tare isi trage seva din ceva, poate din intelegerea parintilor fata de tine sau poate pur si simplu din oftica fata de viata care-ti da batai de cap si careia vrei sa-i razi in fata facandu-i in necaz, dar atunci cand cazi sau atunci cand pur si simplu mai ai putin si gandesti ca nu mai poti iti spun eu ca un simplu " va fi bine" chiar si din partea iubitului sau a iubitei sau din partea cuiva drag poate face cele mai multe minuni. Ajutand pe altii ne ajutam pe noi, ajutandu-ne pe noi, putem ajuta pe altii si putem noi fi mai buni. E simplu, e legea compensatiei, nu e egoism. Oamenii sunt foarte foarte influentabili, n-ai idee si daca tu crezi ca nu esti asa, imi pare rau pentru tine, mai ai multe de invatat. Cat timp nu stii asta, esti doar un om mandru si prea incapatanat ca sa recunosti. Atata timp cat recunosti asta, poti sa te aperi. Simpluwinking

| deeea28 a răspuns (pentru RAY):

Nu te supara dar cati oamenii fara maini sau fara picioare sau fara ambele sunt, si cati ai vazut asa ca Nick? Sunt foarte foarte putini, fiindca desi plin de ghinion sa se fi nascut asa, totusi are norocul sa aiba alte avantaje de care alti invalizi nu dispun. Chiar si unei astfel de persoane cand ii dai o sansa, cand ii dai posibilitati, nu-mi zice ca nu i se va parea viata mai frumoasa. Dar una careia D-zeu sau nenorocul ii ia tot, ala nu va zambi in veci, chiar daca nu se va omora, chiar daca va supravietui, el se va simti intotdeauna incomplet. Si nici de acest Nick nu sunt convinsa ca atunci cand pune seara capul pe perna, nu se simte incomplet si nu are anumite nemultumiri sufletesti. Orice om in lumea asta este mai mult sau mai putin superficial iar astfel aspectul fizic ii este important. Chiar si cei care zic ca nu are importanta tot au cateva criterii dupa care iau decizii cand aleg pe cineva. Toti suntem mai egoisti sau nu in privinta asta, toti vrem sa castigam ceva pe o parte, chiar si cei care zic despre o persoana ca nu conteaza fizicul, ei cauta compensare psihica si invers. Spune-mi tu mie un om care iubeste pe alt om care il trateaza oribil, il bate, il jigneste, il terorizeaza. Frica da, poate fi, dar iubire....nuu. Atunci omul asta care nu are decat un psihic relativ bun, crezi ca multe poate oferi si multe poate da in schimb? Mai pui intrebarea daca fiecare are un scop in viata. Singura ai putea sa-ti raspunzi. Tu ce scop ai in viata? Simti ca te-ai nascut pentru ceva anume? Sau scopul tau se refera in concordanta cu altii sau un scop pentru tine personal? Eu simt ca am venit cu un scop pentru mine personal, de a-mi dezvolta mai mult anumite capacitati, dar tu ce scop ai? Sau crezi ca acest om care nu are maini si picioare a venit cu scopul de a ajuta pe altii. Nu neaparat crede-ma. Fizic explicat e doar o anomalie din cauza radiatiilor, poluarii si a altor consecinte pe care le suportam. Se ajuta pe el ajutand pe altii atat. Daca n-ar face-o, iti zic eu ca ar fi un om mort acum.

| RAY a răspuns (pentru deeea28):

Da e un om incredibil ma uimit cred ca avem de invatat multe de la el vointa, ambitia, determinarea lui si multe alte lucruri, de multi ori ne plangem din nimic el nu sa plans a mers mai departe

| deeea28 a răspuns (pentru RAY):

Crezi tu ca nu s-a plans, ai fost tu langa el sa stii? Chiar in articolul in care zice ca s-a insurat spune ca a fost in pragul mortii. Am cunoscut si eu oameni cu probleme mari de sanatate si foarte puternici psihic si chiar si ei cad crede-ma, numai ca se ridica poate mai repede ca altii sanatosi atat.

NOname
| NOname explică:

Îmi vin în minte două citate:

"Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning to dance in the rain."

"It's your attitude, not your aptitude, that determines your altitude."

| MrsEinstein a răspuns:

Nu ştiu... încă sper ca într-o zi să fiu undeva sus.

| stpu a răspuns:

Ne confruntam cu sute de tone de droguri(numai prin Romania trec vreo 70 anual), ne confruntam cu milioane de prostituate si zeci de mii care transmit hiv-ul, ne confruntam cu evaziuni fiscale care adunate ar achita datoriile unor mari tari, ne confruntam cu copii abuzati si victime ale traficului de persoane, ne confruntam cu mii de oameni care in secunda asta se gandesc cum sa distruga milioane de vieti umane, ne confruntam cu coruptie la nivel inalt etc. etc. etc.
Draga, NoName, care e scopul acestor oameni, mentionati mai sus? Sa sufere? Sa fie victime? Sa moara cand vor altii? Sa nenoroceasca alte vieti?
Viata e frumoasa... atat timp cat ti-o faci singur. Cand ti-o fac altii, viata devine ceea ce nu ti-ai inchipuit niciodata. Traim intr-o lume in care lupta iti asigura un loc al tau. Apoi fiecare lupta are un scop.
Pentru mine un om uimitor, incredibil a fost Falcone care a pus viata celorlalti mai presus de viata sa, si a luptat pentru o lume mai buna. Sa-ti pretuiesti propria viata nu ajuta cu nimic umanitatea.

| PotatoMustDie a răspuns:

Cand l-am vazut pe acest om am fost tot "Wooooooooooow, cum, dar ce, dar cum..." Dar oricum e incredibil sa vezi cum se poate adapta cineva la orice situatie.