Eu nu ii dau dreptate pentru ca asta este utopic, un prost nu poate sa inteleaga ca este prost pentru faptul ca este prost.Numai celui destept ii este dat sa inteleaga ca in anumite situatii este sau a fost prost.
Hai sa asemanam prostia cu intunericul, si inteligenta cu lumina. E o asemanare buna, pentru ca, de cite ori nu ne-am "luminat" noi mintea cind am facut ceva gresit si mai apoi am putut vedea acest lucru - cit de prosti am fost? Un prost, adcia cineva aflat in intuneric, poate crede ca toate sunt bune si frumoase, dar e doar o impresie - el e in intuneric, nu are cum sa vada acest lucru. De aceea cei mai multi prosti se cred inteligenti. Rar gasesti pe cineva care sa recunoasca ca e prost. In momentul in care recunosti acest lucru incepi sa devii inteligent, incepi sa vii la lumina, sa te vezi asa cum esti si sa recunosti ca lucrurile in lumea asta sunt mult mai complicate (in intuneric nu vezi decit un negru mat, pe cind la lumina apar formele, culorile, in combinatii infinite) decit le-ai crezut. Daca reusesti sa devii inteligent, sa ai mintea suficient de deschisa incit sa vezi pe deplin lumina, nu te vei mai considera destept, caci te vei inspaiminta mai degraba de complexitatea lucrurilor din jurul tau, si vei recunoaste ca esti mic si neinsemnat, ca nu poti sa le intelegi nicidecum pe toate - deci consideri ca esti prost. Este un paradox oarecum, dar e adevarat. Fie ca toti sa ne consideram prosti, dar de fapt sa fim inteligenti, si nu invers, sa ne dam mari destepti, cind de fapt suntem prosti de dam in gropi!
Inseamna ca e un motiv de lauda sa spun ca sunt prost. Problema e ca, mi-e teama c-o sa mor tot prost.
Toti suntem prosti sau luati de prosti la un moment dat
Important e sa nu devina o stare acest fapt
Da, daca ai constiinta propriilor lacune esti recuperabil chiar si in cazul unei mediocritati din scara de jos a valorilor.
Si eu ii dau dreptate.Asa este.Numai ca un prost adevarat, nu isi da seama ca e prost.Doar cel neinvatat, nestiutor, gandeste asa.Deci sa nu confundam nestiinta, ignoranta, incultura cu prostia.Eu cunosc persoane analfabete carora le merge mintea si se descurca foarte bine in viata.
Ceva semanator, era o vorba care spunea cam asa: Devi destept abia atunci cand iti dai seama ca esti prost.
Si eu ii dau dreptate lui Brassens
Omul cat traieste invata si cand moare tot prost ramane! deci totusi putina minte ai ramane...
Intr-adevar trevuie sa iti functioneze devla ca sa ajungi la premisa ca esti prost sau poate doar frivol. creierul nostru stocheaza mii de banalitati din lumea mondena dar ce este mai important uita repede asa este ai dreptate si nu pentru ca ai spus-o tu!