| Skylerx a întrebat:

Maine avem lucrare si nu stiu ce este solul. Imi spuneti va rog?

Răspuns Câştigător
| PitiqaaaxD a răspuns:

Solul este stratul subtire si afanat de la suprafata pamantului, in care plantele in infing radacinile si de unde isi extrag hrana.Procesul de formare a solurilor se numeste pedongeneza.

SuCcEs! >big grin

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui la ce materie este lucrarea si nici despre ce sol este vorba, cuvantul "sol" putand avea cel putin 6 sensuri.
Daca este vorba de stratul de la suprafata pamantului, citeste aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Sol_(strat_al_P%C4%83m%C3%A2ntului).

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
De ce lipseşti de la ore?
Ce şcoală faceţi voi... http://ro.wikipedia.org/wiki/Sol_%28strat_al_P%C4%83m%C3%A2ntului%29
Pa, pa.

| DiDi a răspuns:

Solul este partea superioară, afânată, a litosferei, care se află într-o continuă evoluţie sub influenţa factorilor pedogenetici, reprezentând stratul superficial al Pământului în care se dezvoltă viaţa vegetală. Stratul fertil al solului conţine nutrienţi şi este alcătuit din humus şi din loess. El poate proveni şi din mulci. Un sol lipsit de o cantitate suficientă de nutrienţi de numeşte oligotrofic.

Ştiinţa care studiază geneza, evoluţia, structura şi distribuţia solurilor se numeşte pedologie.

Solul îngheţat permanent sau temporar se numeşte gelisol. Partea de dedesubt, ce rămâne îngheţată permanent, se numeşte pergelisol sau permafrost. Partea de la suprafaţă, care se dezgheaţă vara, se numeşte molisol. Zonele de pe glob care sunt afectate profund de îngheţ formeaza criolitozona.

În zonele cu pergelisol gros, procesul repetat îngheţ-dezgheţ dă naştere la un microrelief dispus anarhic (similar carstului) numit criocarst sau termocarst.

De studiul gelisolului se ocupă geocriologia.

Alte tipuri de soluri sunt:
sol aluvionar - Tip de sol cu o structură foarte variată ce apare pe luncile inundabile. Sunt soluri foarte productive, bogate în nutrienţi.
sol azonal - Soluri de evoluţie incipientă, fără orizonturi distincte, formate pe depozite recente, răspândite pe mici areale.
sol calcimorfic - Tip de sol aflat deasupra unui strat bogat în calciu.
sol hidromorfic - Tip de sol ale cărui procese pedologice sunt dominate de prezenţa unei cantităţi abundente de apă.

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Sol_(strat_al_Pământului).

| TąNyą a răspuns:

SOL, soluri, s. n. = Strat afânat, moale şi friabil de la suprafaţa scoarţei pământeşti, care (împreună cu atmosfera din jur) constituie mediul de viaţă al plantelor; suprafaţa pământului; p. ext. pământ, teren.

SOL (Muzica) = Unul din cele şapte sunete ale gamei

| Berta a răspuns:

Sunt o multime de informatii pe net despre absolut orice, numai sa vrei sa le cauti! Cu siguranta vei gasi si despre sol.

| Bitzii~Bitzii a răspuns:

Intra pee google si scrie solulwinking...vezii sa nu iei definitii dinalea de care nu intelegii nimicwinking

| Mew Mew girl a răspuns:

Solul este stratul de pamant de culoare brun-inchis. El este folosit la cresterea plantelor.In el plantele isi infig radacina si isi iau apa si hrana. l este format din ramasite de insecte putrezite si alte mici mortaciuni! Sper ca ti-am fost de folos acum si imi pare rau ca nu am putut sa-ti spun atunci dar ca sa retii! Sper ca ai luat nota maxima! Papa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca o sa gaseti un raspuns complet mai repede in manual. Dar solul este numit pamantul pe care calci in fiecare zi; in sol sunt cultivate toate legumele si copacii au radacinile in sol. Se pot face compuneri frumoase despre solul care ne hraneste...Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ghbcv ydfgy fyghgfhyg vffrgdfhgdf fgyfghfg fg gyfdgbrfghdfgfg vfghfg vffhg vfufhgbff fhygfbvm, ca, f, nufvb ygv vfufgfhgvf vgbvhfvbf vfuvfv f vfuyvf vfvbfb

| adriani a răspuns:

Solul este cea mai puternica lumina care se simte doar vara.

| barbuceanu a răspuns:

Daca imi spui si tu ce este solul iti spun si eu!big grinbig grin