Asta este lupta dintre Teleologism si Mecanism.
Exista Dimensiunea Empírica si Dimensiunea Normativa.
Vezi pe tema asta Deborah Stone. Vezi si Elder y Cobb despre Formarea Agendei politice.
Lucrurile nu sunt Accidentale ci Intentionale.
Daca crezi in Particularism ci nu in Universalism vrei crede ca tu esti ceva separat si independent. De exemplu poti supraestima Ratiunea si sa subestimezi Realismul Exterior (astazi se numeste stiinta empírica). Ratiunea ta poate sa spune ca Sensul Común nu exista. Vezi Constructivism Social. Constructivism Social si Pozitivism nu sunt tot una.
Insa daca crezi in Universalism nu vei mai considera lucrurile din exterior ca fiind arbitrare ci in conctiune cu tine. Astazi se predica Nominalismul sau Particularismul. Ei considera lucrurile neconectate si independiente. Cu cat esti mai subiectivit te desparti de obiectivism. Insa cu Cat esti mai obiectivist te separi de subiectivism. Ei bine stiinta astazi este facuta de copernic (se cheama curba lui Cobernic) sa se puna centru in afara (inainte era inauntru). Insa lucrurile trebuie intelese in amandoua dimensiuni. Asta inseamna o stiinta bazata pe Universalism. Lumea Simbólica poate transforma lumea Fízica.
Toti am trecut, trecem prin astfel de momente.
Cei care pretind altceva fie mint fie nu au ajuns in faza asta inca.
Trebuie sa stii ca nici teologii nici filosofii nici stiinta nu au reusit si nici nu o vor putea face, anume, sa demonstreze ceva concret cu privire la,, mersul vieti umane,,
Pot sa spun pe scurt ca totusi un om sincer si preocupat de aspectul asta, va ajunge personal sa incline balanta pe baza unor experiente -experimente, catre ideea ca omul are capacitatea de a construi un drum in viata chiar daca a avut piedici diverse.
Ne nastem, cand alti 2 adulti capabili, se apuca de,, productie,, deci cand vor cei 2 adulti
De murit, murim in functie de f multi factori majoritatea fiind tot in stapanirea noastra.
Daca vreau sa demonstrez ca pot sa mor cand vreau eu, pot sa o fac in multe feluri :
Sinuciderea nu este doar atunci cand ma arunc undeva.
cand nu ma hranesc corect
cand beau ca prostul
cand fumez
cand conduc baut
cand conduc nebuneste
cand ma oftic din orice
Toate astea sunt forme de sinucidere, sunt mult mai multe, dar este o forma de a termina viata mai repede decat trebuie...deci tine de noi!
Oamenii sunt desigur asemanatori cu masinile! Multi seamana cu masinile alea de se strica toata ziua, in timp ce alti oameni, seamana cu masinile alea de nu ai grija de ele si totusi, ele rezista multa vreme.
Eu am avut termen 1-3 ani de la medici, au trecut peste 15 ani si cu termen valabilitate expirat inca sunt pe aici.
Trebuie sa ne bucuram ca am primit sansa unei vieti de trait!
Trebuie sa luptam sa oferim ce avem mai bun in noi si sa ne perfectionam mereu pe cat posibil fara egoism individualism etc.
Trebuie sa stim ca ce semanam vom secera deci noi suntem responsabili de ceea ce vom secera in viata asta (fara aluzie la crestinism)
Oamenii se nasc si mor de milenii deci, trebuie sa acceptam faptul ca suntem si noi pe aceasta,, banda,, trebuie sa exploatam sanatos pentru noi viata asta scurta stiind ca ne vine randul sa plecam candva in functie de felul cum ne am disciplinat viata!
În 1900 pe planetă erau sub 2miliarde de oameni.
În 2025 suntem peste 8miliarde.
Unde crezi că există o carte unde este scris?
Evoluția economică și creșterea nivelului de trai a dus și la creșterea explozivă a populației.
Felul tău de a vedea lucrurile într-un mod conspiraționist te duce ușor spre zona de anxietate.