| Woodenpints91 a întrebat:

Mulţi spun că dacă nu vrei să faci un copil niciodată, eşti egoist, pentru că te gândeşti doar la tine, şi nu vrei să ai o responsabilitate şi griji în plus. Eu cred că este invers. Dacă ţii neaparat să faci unul sau mai mulţi copii, eşti egoist. Să aduc şi argumente.
Planeta asta este suprapopulată, şi mai mulţi oameni, este cam ultimul lucru de care ar avea nevoie. Nu zic acum că nu ar mai trebui să facă nimeni copii, însă majoritatea văd în asta o obligaţie, o regulă morală cum spun ei „de a lăsa ceva in urmă". Ceva, care chiar dacă în comparaţie cu numărul de locuitori de pe Terra este ca o picătură într-un ocean, va consuma resurse şi va polua.
Cei care vor neaparat să facă copii, sunt egoişti în sensul că nu îi interesează de restul lumii, că suntem prea mulţi oameni, că este prea multă aglomeraţie, că ne înmulţin într-un ritm din ce în ce mai accelerat, ei vor doar să-şi potolească instinctul matern, şi să-şi întemeieze o familie, fără a ţine seama de cum afectează asta societatea. Din nou, nu spun că a-ţi face o familie este un lucru rau. Nu este un lucru rău, dar nici obligatoriu. Însă, gândiţi-vă, care dintre cele două tipuri de personaje este egoist, cel care nu vrea să facă copii, sau cel care îi face, in ciuda situaţiei din prezent? Iar tu unde te încadrezi? Vrei să faci copii sau nu vrei?

35 răspunsuri:
| Woodenpints91 explică (pentru JeSa):

Îţi admir feminismul din dotare şi ideea ta că ţiganii sunt oameni laughing.
Nimic de zis.

| JeSa a răspuns (pentru Woodenpints91):

Am dorit sa subliniez cum sta treaba, nimic mai mult. laughing

Faza cu tiganii, nu te rezuma doar la ceea ce fac ei (negativ), am si specificat clar, ideea de 'specie'. tongue

| Woodenpints91 explică (pentru JeSa):

Nu prea îmi pasă mie dacă fac ceva negativ sau constructiv...eu nu suport rasa.

| PunkieMuff a răspuns:

Dupa mine problema nu e ca faci copii, ci cati faci! Sunt de acord sa faci unul, maxim doi copii, dar nu sa scoti la puradei pe banda rulanta! Daca toti oamenii ar fi si constienti de ce probleme are planeta asta nu ar mai exista aceasta problema cu facutul de copii! Adica ma intreb cum dr*cu' le vine alora sa faca cate 7 copii?! Adica si eu cunosc o persoana de genu' care are aaa... 5 copii, cred... Si nu le prea stie tatal la niciunu' ca toti sunt facuti cu barbati diferiti. Si in plus daca s-ar "proteja", nici aia care nu fac copii intentionat (care ii fac doar ca au ghinion si se intampla), nu ar mai fii asa!

Adica asta e parerea mea. Nu prea cred ca o sa inteleaga nimeni nimic, dar totusi! happy

Răspuns utilizator avertizat