1-De moarte ma cutremur ca o stim, o data, de vesnicia ei nici vorba e o vrajeala.
2-Din pacate traim putin si de iubit si mai putin.
3-La mintea cocosului, cei mai agresivi cei mai putin cititi.
4-Minciuna are picioare scurte, nu se tine minte.
5-Omul cu noua zeci si noua de meserii si o suta de necazuri.
6-Cica prost sa fii noroc sa ai.
7-Lina si cu multe capcane, uneori linistea dinaintea furtunii.
1.Si nu de vesnicia ei cat de lumea de dincolo.Indiferent daca e Dumnezeu pe partea cealalata sau nimicul cosmic
2. Fara iubirea, de orice fel, la orice nivel, fara libertatea de a iubi nu cred ca ne-am merita apelativul de oameni
3. Oamenii-cai sunt persoanele pe care nu le vrei langa tine intr-o dezbatere
4.Normal.Am patit-o.Si asta mi-a demonstrat ca nu am memorie buna![]()
5.Meseria e bratara de aur.Mereu a fost.Nu esti sarac atat timp cat vrei sa inveti.Sarac nu esti cand ai pierdut multi bani ci cand te-ai pierdut pe tine
6.Noroc/ghinion.Prostii.Asa ceva nu exista
7.Pe cat de amagitoare pe atat de adanci.Atat de adanci ca nici macar o furtuna nu le poate atinge in profunzime.Asta e avantajul de a construi ziduri
1.Reflectia unuia care stie ca moartea este ireversibila si pentru totdeauna.
2. O alta constatare de viata, mai frumos a spus-o Marin Preda: "Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
3.Cred ca toti ne temem de fanatici, indiferent de ce natura.
4. O minciuna este mai greu de tinut minte decat adevarul, mai ales daca avem in vedere ca aceasta atrage alta si te poti incurca, mai ales in amanunte, daca nu ai memoria foarte buna.
5. Daca stii prea multe meserii, nu o stii pe niciuna bine(desi afirmatia este discutabila, totusi la prea multe este adevarata), astfel ca nu te poti imbogati din acestea.
6. O alta exprimare a zicalei: "Nu-i pentru cine se numeste, ci pentru cine se nimereste!", respectiv norocul nu vine cand te astepti, nici la cine il asteapta, nici la cel merituos, ci la nimereala.
7.La fel o alta exprimare sinonima cu "Mata blanda zgaraie rau!" Exprima faptul ca atunci si unde nu te gandesti, mai ales ca nu esti pregatit, se poate sa dai peste o surpriza neplacuta. Numai bine!
1.Constientizarea faptului ca nu moartea propriu-zisa e infricosatoare, ci lipsa cunoasterii vietii de apoi.
2.Nu e suficient sa existam, daca nu TRAIM.Si nu putem spune ca traim, daca nu iubim.
3.Cu totii ne temem de oamenii limitati, care nu vad decat in fata si care privesc un lucru dintr-o singura perspectiva, fara a accepta alte argumente.
4. O minciuna trebuie zamislita meticulos, iar daca nu esti atent, poti uita detalii semnificative.De aceea ai nevoie de o memorie buna, cand spui o minciuna.
5.Cand te ocupi de prea multe, de cele mai multe ori e greu sa le faci bine pe toate.
6.Norocul nu e destinat tot timpului unui om care il merita. Unii au parte de el din plin, altii mai putin.Nu exista o anumita regula dupa care se imparte norocul in lume.
7. Exista oamenii care afiseaza o falsa inocenta, de aceea nu ar trebui sa ne lasam condusi de aparente ( se poate aplica si in cazut unor situatii, nu neaparat in cazul oamenilor).
Desigur ca toate aceste afirmatii sunt discutabile si pot fi privite din mai multe puncte de vedere.
1.nu-s de acord.nu trebuie sa ne cutremuram nici de moarte si nici de vesnicia ei.moartea e ceva natural care stim ca o sa se intample.nu trebuie sa ne cutremuram de vesnicia ei numai daca credem ca avem prea multe pacate si simtim ca viata dupa moarte o sa fie chinuitoare.
2.pai daca nu iubim atunci nu traim adevarat sau nu simtim catraim toate virtutiile omului is folositoare dar iubirea este cea mai mare dintre ele, ea sta la baza. daca iubim atunci putem face orice, ne da o putere launtrica care ne descopera adevaratele capaccitati ale noastre ca si om, si limitele la care putem ajunge.si ce e cel mai important:sa descoperim limitele noastre ca si oameni, sa descoperim pana unde putem ajunge.
3.aici cred ca i legat de religie.Cartea Sfanta care este Biblia.este legat de o pesoana care are putere peste cel care a scris maxima.
4poi in primul rand trebuie sa ajungi la acel nivel in care trebuie sa crezi in minciuna ta.atunci nu o sa-ti mai fie frica ca te prinde cineva si atunci memoria ta va face din minciuna ta un adevar.
5nu stiu
6poi vine usor si tot asa si pleaca si se combine cu toti, este purtat din,, floare in floare,,
7poi aici inseamna sa nu te increzi in nimic ce pare simplu si usor sau de incredere, pentru ca orice lucru care-l faci trebuie gandit profund si cu mintea limpede.
anonim_4396 întreabă: