April
| April a întrebat:

"Nu m-ai fi cautat, daca nu m-ai fi gasit". Cum intelegeti aceasta asertiune?

Răspuns Câştigător
| moonY a răspuns:

eu sunt cea care iti satisface cautarile inconstiente, cea pe care ai asteptat'o sa apara. dar m'ai gasit intamplator.nu m'ai fi cautat, daca nu m'ai fi gasit.si acum, ca m'ai gasit, ma cauti, involuntar, in toate lucrurile

17 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Cred ca se refera la comoditatea omului de a cauta, lupta pentru idealurile sale

| Arthur a răspuns:

E o pendulare intre cauza si efect cu implicarea a doua negatii. Simplu ar fi sunat cam asa : M-ai cautat, m-ai gasit!
Adaugarea celor doua negatii da o conotatie negativa si actiunii in sine si rezultatului acesteia.

| Parintele a răspuns:

Lipsita de logica.

| Bacemi a răspuns:

Inseamna ca pentru a dori sa cunosti un om mai bine intai trebuie sa il gasesti. Inteleg cautarea asta ca fiind cautarea acelor lucruri pe care speram sa le gasim in oricine. Daca nu iti doresti o relatie cu cineva, fie de prietenie, fie de iubire nu poti sa il descoperi asa cum e cu adevarat. Vezi doar ce e la suprafata. De asta poti spune oricui iti este apropiat ca : '' Nu m-ai fi cautat, daca nu m-ai fi gasit ".

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Adica te-am descoperit intamplator si nu stiam ce pierd daca nu se intampla asa.

daniela
| daniela a răspuns:

Pai daca nu te cunosteam nu stiam ca existi

Răspuns utilizator avertizat
| Alex_9506 a răspuns:

Am mai intalnit asertiunea asta in primul an de facultate.Ne-a vorbit profesorul vreo 2 ore despre ea si a incercat sa ne explice, dar nu am inles-o nici atunci si nici acum. Poate ma ajuti tu sa o inteleg.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu l-as pune pe "daca" la inceput si nu dupa virgula tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-mi pot explica cum m-ai gasit daca zici ca nu m-ai cautat. E cam fara logica sa-i spui cuiva ca l-ai gasit asa pur si simplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poti cauta ceva ce nu stii ca exista

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebarea este un fel de haina a continutului. Cu alte cuvinte si raspunsul este cam tot asa... un fel de imagine in oglinda, o esenta care se releva din tacerea simturilor.

| malasorte a răspuns:

Asta e cand nu vrei sa gasesti si iesi practic fara nici o retinere atc gasesti ceaa ce vrei ca de exemplu dragostea
dragoste nu iesi sa o cauti gata am iesit sa imi gasesc perechea
perechea se gaseste cand vrea destinul putem sa ne facem destinul mai bun dar nu sa il vedem

| sahman a răspuns:

Poti sa o intelegi si in sens teologic: nu ai cum sa il cauti pe Dumnezeu daca odata nu L ai fi cunoscut inainte chiar daca acum tu nu mai constientizezi.De aceea fiecare om chiar si ateii simt nevoia sa creada in ceva mai presus de ei. Asta e natura omului: firea sufletul stiu ca au fust create (firea) si ca provin (sufletul) de la Dumnezeu si de aceea incearca sa reintre in legatura cu El

| dustinthewind a răspuns:

(7 Ianuarie 2010 20:39 )
Parintele a răspuns:
Lipsita de logica.

Lipsit de logica?
O explicatie frumoasa si logica o ofera Steinhardt acestui citat din Blaise Pascal! Se refera la Dumnezeu. Adica... simplu: Daca Dumnezeu nu ni s-ar fi descoperit, cunoasterea Sa ar fi fost cu neputinta. Daca El nu ni s-ar fi descoperit, noi nu L-am fi cunoscut si in consecinta nu L-am fi cautat. Dar tocmai pentru ca L-am gasit, ne-a oferit posibilitatea de a-L cunoaste, Il cautam necontenit...