| harciog a întrebat:

Nu vreau sa vorbesc despre credinta decit in contextul interiorului nostru si sa incercam sa traducem un anumit comportament. Daca noua ni se promite o viitoare inviere ar trebui sa fim bucurosi cind se apropie moartea si s-o vedem ca ultimul prag intre viata asta si inviere.Ar trebui sa fim fericiti.Totusi nu am vazut om sa-si primeasca moartea fara durere. Poate aia care pur si simplu n-au avut timp s-o mai simta.De ce ne impotrivim?

11 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Băi animaluleX, ma prăpădesc de râs cand vad cum bate câmpii prea sfântul oţelar @fumareţ si prea nevinovata Ema. Cand este vorba de viata dupa moarte baliverneaza ca drumul e pavat cu verdeata vesnica si cand ii intrebi de ce nu se grabesc sa ajunga acolo, iti sun ca s-au indragostit de drumurile cu gropi de pe aici.
Multumesc Ema, am observat ca nu vrei sa pleci dincolo de dragul meu, că stii ca eu am alta destinatie, la prea sfatul@fumaretul la purgatoriu. rolling on the floor

| EmaS a răspuns:

Poate pentru ca ne legam inima de acest pamant, de cei dragi, si de aceea despartirea este dureroasa.Mai ales ca avem printre cei dragi persoane care nu au o traire dupa voia lui Dumnezeu, si care probabil ca isi vor petrece vesnicia in alt loc despartiti de noi.

| EmaS a răspuns:

Harciog
Pe cuvantul meu ca nu am vorbit nimic cu domnul Fumaret.

| harciog explică:

Doamna Ema,o spuneti din punctul dv de vedere sau vreti sa "atingeti".Nu stiu de ce, am sa fiu sincer cu dv, dar mi se pare ca ceea ce spuneti e rezultatul unei conversatii cu un fumaret de p'aci.

| wales a răspuns:

Promisiunea este pentru toți oamenii care trăiesc după voia Lui Dumnezeu.

'' Totusi nu am vazut om sa-si primeasca moartea fara durere.'' Cred că nu ai cautat unde trebuie. Nu toți se împotrivesc, întreabă pe cineva care lucrează într-un spital oncologic, martirii pentru Hristos, chiar și biblia vorbește despre acest subiect:

'' În credință au murit toți aceștia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite; ci doar le-au văzut și le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini și călători pe pământ. Cei ce vorbesc în felul acesta arată deslușit că sunt în căutarea unei patrii.'' Evrei 11:13, 14.

| DorelSudoru a răspuns:

Pentru ca nu poti fi sigur de inviere

| miradoniz a răspuns:

De ce sa nu ne împotrivim? viata e un cadou foarte prețios, e normal sa luptam pentru eahee hee și e chiar binehee hee dacă până și Iisus a avut un moment de ezitare!hee hee e normal sa ne fie frica, miracolul e sa murim cu zâmbetul pe buze(pentru ca suntem în mâinile Domnului)hee hee

| Ofiintă a răspuns:

Buna

Fiecare dintre noi am pacatuit cat am trait dea lungul vietii, cand mori si ai vrea sa treci in lumea cealalta ti se iau la raspuns toate pacatele tale adica foarte putini oameni ( cred eu) ajung in rai fara sa fi trecut in purgatorie unde de asemenea sufera pentru faptele lor, nu vorbind despre cei care ajung in iad ( in general cei care s-au sinucis) pentru ca sunt foarte putini care ajung direct in rai ( mai ales acum in 2011 ce lume traim )
Sper ca te-am fost de folos
pa, pa

| CattyA a răspuns:

Pentru ca e ceva necunoscut, si toti ne temem de necunoscut.
Poate pentru ca le e frica ca D-zeul cel mare si bun o sa-i arunce in infernul iadului unde se vor chinui si vor tipa si vor trai chiuri groaznice, dar el ii iubeste. Poate le e mila de oamenii pe care-i lasa in urma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce spui; NE impotrivim? cine se impotriveste? si daca o face ce rezolva? de ce vorbesti in numele tuturor? numa dacii erau intelepti.cand se nastea cineva jeleau si cand murea se bucurau.iar de noi rad si curcile,nu numai paganii,cand vad ca noi care credem in inmviere, si viata vesnica ne jelim la moartea cuiva, de zici ca e sfarsitul lumii.mai ales cei care traiesc din pensia parintilor, si tin pe acestia morti in case sa le ia pensia in continuare.problema e,ca cei avuti, nici nu inchid bine ochii si mostenitorii, se si apuca de impartit coliva.lacrimile sincere sant doar, acelea care sant din durerea unei despartiri temporare.pana la invierea de obste,maaai nea.zis seful, ca bradului la munte-i place, multumesc frumos.

| Tremendus a răspuns:

Daca plecam de la premiza ca noi suntem nici mai mult, nici mai putin decat animale, atunci e usor de explicat tendinta naturala de a ne impotrivii mortii. Daca esti adeptul unei credinte ce promoveaza viata dupa moarte si crezi cu tarie in ea, atunci nu iti va mai fi teama de moarte. Iti este teama de moarte?