| WhatheWow a întrebat:

Oare cei care sustin ca " banii n-aduc fericirea " au fost vreodata in situatia de a nu avea ce pune pe masa copiilor lor, de a fi nevoiti sa traiasca din mila altora, ca lucrind de dimineata pina seara, de cele mai multe ori nu reusesc sa-si plateasca din salariu nici macar chiria la o amarita de camera; adica cit de usor poate fii sa sustii asta cind ai strictul necesar sau buzunarele pline?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi, ti-ai dat seama ca aia sint doar niste ipocriti care stiu sa faca teorie de pe margine.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Faci aceasta afirmatie pentru ca nu ai gasit fericirea, ma gandesc ca acesta este motivul frustrarilor tale.

| WhatheWow explică (pentru EmaS):

Nu, n-am gasit fericirea dar am avut si am si clipe frumoase insa intrebarea nu are legatura cu mine ci cu multi altii pentru care Viata e o povara grea. Daca trebuie sa-mi vars frustrarile aici, cele comune si nu cele personale, administratorii acestui site vor trebui sa-si schimbe servarele cu unele mai puternice. Sa nu-mi spui ca tu n-ai frustrari!

47 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Mai terminati bai cu fericirea asta in saracie ca nu am văzut pe nimeni sa refuze banii, o tara intreaga se vaita de lipsa banilor si voi o ardeti cu texte gen "fericit e cel sac cu duhul"

| EmaS a răspuns:

Banii sunt necesari unui trai decent.Dar ei nu iti aduc fericirea.Cu bani poti cumpara un pat, dar nu poti cumpara somnul, poti cumpara carti, dar nu si intelepciune, poti cumpara hrana, dar nu si pofta de mancare, o casa, dar nu si un camin, medicamente, dar nu sanatate, luxul, dar nu si fericirea, imaginea, dar nu si caracterul, religia, dar nu si salvarea.

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Ema ce e fericirea? o stare normala nu o putem cataloga ca o fericire? de ce nu putem fi multumiti cu cea ce avem si daca putem sa facem mai mult sa facem, parerea mea fericirea o vei gasi doar daca vrei sa o gasesti degeaba ai banii daca i dai pe cocaina si bautura si femeii trebuie sai folosesti inteligent, fericirea vietii sta in cea ce ai reusit sa faci

| EmaS a răspuns:

Filosoficus
Eu i-am raspuns lui BigBrother. Nu am nimic cu tine, stai linistit. Sa ai o zi faina.

Scuze, dar doar acum mi-a aparut pentru cine raspunzi!

| EmaS a răspuns (pentru WhatheWow):

Probabil pentru ca este raspunsul castigator. Imi pare rau!happy

Ei, lasa Ema ca fundele tale se aduna Sus!

| EmaS a răspuns (pentru WhatheWow):

Vezi ca tu le stii pe toate?

| EmaS a răspuns:

Ei afla ca stiu prea bine ce spun. Pentru ca, situatia materiala si posesiunile nu mi-au adus fericirea. Doream din ce in ce mai mult. Am facut din asta o prioritate, uitand care sunt adevaratele valori. Immanuel Kant spunea: ''Da-i unui om tot ce isi doreste si din acel moment cuvantul tot isi va schimba intelesul''.

| harciog a răspuns:

Nu stiu.La noi cred ca asta a devenit un fel de teorie invatata pe de rost, repetata la infinit si deci care a ajuns sa nu mai transmita nimic.Care a cunoscut fericirea nu-l mai intereseaza nici banii, nici saracia.E dincolo de ele.

| Arthur a răspuns:

Doar dacă acceptăm existenţa unor milionari nefericiţi sau cu boli incurabile.

| EmaS a răspuns (pentru Arthur):

Si a unor vedete care sfarsesc in mod dramatic luand o supradoza. De ce? Pentru ca ei nu sunt fericiti si o cauta cu disperare in tot felul de,, placeri,, imoralitate, alcool, droguri si sfarsesc devenind dependenti sau platesc cu viata. Pentru ca acestea nu pot sa aduca adevarata fericire.

| Arthur a răspuns (pentru EmaS):

Corect, prin definiţie omul tinde mereu spre mai mult iar fericirea este de fiecare dată cu o treaptă mai sus. Am uitat să ne bucurăm de lucruri mărunte dar care pot da farmec vieţii.
http://www.youtube.com/watch?v=889NRkz7UB0

| EmaS a răspuns (pentru Arthur):

Asa este, bucuria vine din lucrurile marunte. Poti sa fi fericit cu putin daca ai o inima multumitoare! Si poti sa ai palate si sa nu te bucuri de ele. Atitudinea inimii conteaza!
Lacomia este ca o lipitoare care mereu striga: mai vreau!happy

Cand suferi in iubire nici toate bogatile din lume nu isi alina inima

| EmaS a răspuns (pentru RAY):

Tu inca mai suferi?

Nu,o spun din experienta propie

Ti-a trecut, s-a vindecat rana?

Da s-a vindecat, mai ma bantuie cateodata

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Ema iar canti la mandolina biblie, mai schimba dracu' instrumentul ca s-a rablagit.

| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

M-am prins, asta este o replica mai veche de-a mea cand te sfatuiam sa schimbi si tu jacuzzi! Biblia ramane Cartea Cartilor ea nu se schimba niciodata. tongue

| mgtow a răspuns:

Asta o zic de dragul relatiei amoroase si frica Dumnezeiasca dar daca stie ce face cu banii si nu ii cheltuie pe prostii, dar e om bun si nu face rau nimanui nu are treaba cu rautatea. Fara bani moare de foame dar e nevoie de bani ca sa traiasca bine. Toti stim teoria asta aducand si fericirea pentru ca iti cumperi cate un accesoriu sau un imobil etc. Femeia cam lasa de dorit si barbatul la fel daca te gandesti la cate prostii face lumea in momentul de fata.

| shadovv a răspuns:

Materialismul tine de propria ideologie.

| WhatheWow explică (pentru shadovv):

Probabil, dar si de foame!

| shadovv a răspuns (pentru WhatheWow):

Oricum ideea ca banii aduc fericirea e una inconsistenta. De fapt ce aduce fericirea? Pai asta e o chestiune subiectiva, dar daca vorbim general putem sa ne referim la putere. Noi vrem putere. Nu vrem bani, vrem putere. Un etiopian nu vrea bani, vrea puterea de a avea mancare. Romanul de rand nu vrea bani, vrea puterea de a avea un mercedes, etc.

Se poate afirma ca puterea e tot monetara dar eu zic ca nu e asa. Puterea in primul rand tine de ifluente, adica putere politica, etc. Sa nu uitam ca banii sunt doar mici cerculelte inutile de metal.

| Inferno a răspuns:

"Dacă banii nu aduc fericirea, atunci vreau să îmi trăiesc nefericirea într-un confort total." Oscar Wilde.

| onasis1961 a răspuns:

Chiar dacă nu aduc fericirea, dar o-ntreţine!

| RAY a răspuns:

Omul doar dupa ce nu are stie ce i aduce fericirea, ca cand are nu stie cei aduce fericirea

| RAY a răspuns:

Orice lucru cred ca e important in viata si banul si iubirea si sanatatea si cea ce isi doresti o meserie, calatoriile etc totul e sa le faci pe toate nu sa fi obsedat de una singura

Exact.Sa nu schimbam ordinea prioritatilor. Unii in cautarea de a se imbogati cauta mai multe joburi si isi neglijeaza familia isi pierd copiii pentru ca nimeni nu se mai ocupa de cresterea si educatia lor, nu le mai ofera atentie si iubire.

Uite asa divorteaza si copii raman traumatizati pe viata

| RAY a răspuns:

Ce rost are sa mori bogat cu miliarde in cont? mai bine mori implinit ca ai facut tot ce ti-ai dorit, desigur trebuie sa fi economic in tinerete nu spun sa nu fi e fb sa strangi dar nu sa fi obsedat de banii si sa uiti de viata, crezi africani in jungla nu sunt fericiti? eu is fericit ca exist, ca ma trezesc a doua zi, ca am parinti care tin la mine

| GabiDumitrescu a răspuns:

Banii sustin viata, ca sa zic asa. Mai practic ar fi de zis "banii aduc supravietuirea, insa nu si fericirea".

| RAY a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Like

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru RAY):

Nu sintem pe FB aici, lol.winking

| Delicacy a răspuns:

Nu trebuie să înţelegi acest clişeu din perspectivă denotativă,ci conotativă. Este adevărat că banul este cel care îţi conferă confort şi menţine fericirea materială,dar trebuie să priveşti un alt unghi de vedere. Fericirea, în esenţa ei, nu se referă la valoarea materială, monetară, ci la valorile spirituale ale fiecăruia.Trebuie să găseşti fericirea în orice lucru, chiar şi în vaza spartă care îţi aduce aminte de un eveniment care te face să zâmbeşti.Sunt unii oameni care se acceptă aşa cum sunt, fie cu o cocioabă, fie cu un castel.Nu ai de unde să ştii dacă acei oameni sunt într-adevăr fericiţi din punct de vedere material.Omul nu va fi niciodată mulţumit de ceea ce are, vrea mereu mai mult şi uneori nu poate obţine.De aceea, este important să găsim esenţa adevărată a fericirii în orice şi în oricine. Dacă facem asta, motivaţia şi voinţa noastră ne vor domina, vom prinde mai multă încredere în noi, având o gândire pozitivă care e capabilă să găsească fericirea.Numai atunci vom fi împliniţi pe toate planurile, inclusiv cel financiar...

| WhatheWow explică (pentru Delicacy):

Pai, sa-nteleg ca fericirea nu-i o linie continua ci doar o succesiune de puncte?

| Delicacy a răspuns (pentru WhatheWow):

E un mod de a spune şi acesta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Banii nu aduc fericirea, dar sunt un mijloc fără de care nu se poate. Au fost perioade în care aveam bani la discreție și perioade în care am stat stat nemâncat zile la rând. În niciuna dintre situații n-am fost fericit. Dar tot era mai bine când banii nu reprezentau o grijă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aduc multa fericire, pana ajungi sa simti nevoia sa fii iubit de cineva si sa il iubesti pe acel cineva. Sau nu mai stai bine cu sanatatea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt exact de acord, si adevarul e ca banii aduc fericirea. Daca ai. cum au unii, milioane de euro, iti pot ajunge pentru o viata intreaga.Sa nu muncesti, lucrezi, etc.Si mai sunt unele cauri nefericite cand, copilul trece in clasa I si restul copiilor au acuarele, carioci si creioane, caiete si sunt imbracati frumos si curat, iar un altul nu are nimic din toate astea.Stiu pentru ca am fost in "pielea personajului"adica am trait si eu asa ceva.Pana in clasa a 4a nu am avut carioci si cu ce ma imbraca, pana tatal meu a plecat in Germania si insfarsit am fost bagata in seama si nu mi se mai facea atentionare la fiecare ora de felul in care ma imbrac.In fine, raspunsul meu este : nu. daca ar stii nu ar mai spune asa ceva.

| UbexFlo a răspuns:

Intr-un fel, banii aduc fericirea pentru ca fara bani putem fi mai tristi decat suntem pentru ca, vorba ta, trebuie sa traim din mila altora si sa ne facem griji ca nu ne ajunge salariul dar sunt si anumite situatii in care nu putem cumpara fericirea.Sunt suferinte din inima, din suflet, nu doar din minte, pe care nu le putem repara cu banii. Pierderea cuiva drag, probleme in familie, in dragoste, prieteni.Astea nu se pot cumpara cu bani, se cumpara cu incredere si sentimente.

| Scarlett011243 a răspuns:

Se referea ca banii nu aduc fericire in dragoste! Nu in lucrurile materiale!

| Serenade a răspuns:

Cei care sustin acest lucru sunt copiii intretiunti de parinti, nu cei care traiesc in lumea reala.

| gein a răspuns:

Sincer cred ca nu sunt prea multi cei care au trecut prin ceea ce spui tu si totusi sa mai sustina in continuare asa ceva.

Întrebări similare