Nu.Zic in general, ca asa ar fi mii si mii de sentimente.
Pai in general, sentimentele astea 3 de care ai spus tu, se intalnesc la cele mai anoste persoane.
De la ei astepti tu raspunsuri?
Astea 3 tipuri sunt prea putine. Omul e mult mai complex.
Si nu are ratiunea nici o legatura cu faptul ca ne simtim bine cand cineva ne face un compliment.
RAȚIÚNE, (2, 3) rațiuni, s. f. 1. Facultatea omului de a cunoaște, de a gândi logic, de a înțelege sensul și legătura fenomenelor; p. ext. judecată, minte. ♦ Treapta a doua a cunoașterii, caracterizată prin faptul că operează cu noțiuni, judecăți și raționamente. 2. Temei, motiv, justificare. ◊ Rațiune de stat = principiu în baza căruia o autoritate de stat ia unele măsuri de interes general, trecând peste interesul particular. ◊ Expr. Rațiunea de a fi (a unui lucru) = ceea ce justifică, motivează existența (unui lucru).
Atunci cand cineva te complimenteaza, nu incepi sa judeci, sa rationezi si sa ajungi la concluzia ca trebuie sa te simti bine. Ratiunea intervine atunci cand incerci sa formulezi o propozitie, cand incerci sa rezolvi o problema, cand faci o anumita activitate.
De exemplu, daca un copil pica, si isi juleste pielea. Curge sange, il doare. Nu rationeaza: ba, am picat, m-am lovit, acum trebuie sa incep sa ma smiorcai si sa dau fuguta la mami ca acesta este lucrul logic pe care trebuie sa il fac. Nu, nu rationeaza. Doar reactioneaza. Din instinct.
Cat despre existenta, nu e nici o treaba. Pur si simplu ne nastem, traim apoi murim. In timp ce traim incercam sa ne simtim bine. Daca tot existam, de ce sa nu profitam?
E vorba de instincte, atata tot.
Existam pentru ca nu existam, nu-i nimic special la mijloc.
Da' de unde ai scos-o tu cu astea 3 tipuri de sentimente? Daca nu iubesti, inseamna ca nu-ti mai ramane decat ignoranta si ura? Asta-i pur subiectivism! Sa nu mai generalizezi spunand "noi", ca-i fara sens.
Deci e adevarat.Intotdeauna primul raspuns de ***.
Da,asa e, sa nu asculti niciodata de primul raspuns, ca o se te impotmolesti in ce-ai zis tu ca e compus raspunsul respectiv.
Da dar daca il vad si te imping pe tine in el?
Singur/a te incurci in propriile-ti vorbe.Las-o moarta.
Ok,nici nu-mi pasa, dar am stiut foarte bine ce am vrut sa spun.
Isi prezint eu alt top adevarat
1 ipocrizia
2 prostia
3 invidia
si mai sunt multe
totusi cel mai frumos sentiment e iubirea nu sexul
Da,ok,foarte frumos.Eu personal optez mai mult pentru sex.
Fiecare persoana are o parere de sine. Cand primesti un compliment, activezi un stimul/sentiment, si anume simpatia, cand o persoana te critica, activezi alt stimulent ura/dispret, acesti stimuli/aceste sentimente ne alcatuiesc caracterele, de aceea suntem unici, caci fiecare om are procentajele diferite din fiecare sentiment, tu poti sa ignori un copil al strazii, altul poate sa il ajute, altul poate sa il compatimeasca insa sa nu ia nici o masura si tot asa. Existenta este o ocazie care iti este oferita o singura data in viata, sa devii ceea ce vrei sa fii, sa te exprimi asa cum doresti, sa reusesti tot ce iti propui. Existenta unii o considera inutila, altii se bucura de ea, in functie de cine esti, vei sti cum sa apreciezi tot ceea ce iti este oferit.
Aleluia.Insfarsit cineva care a inteles intrebarea.Restul ori iau la misto intrebarea ori cauta sa ma enerveze.
Cand primesti un compliment activezi un sentiment in functie de definitia pe care o ai asupra complimentului; daca cineva iti spune ceva despre care nu ai o definitie, nu ai nici o reactie-sentiment
Citindu-ti dialogul cu Cioran, constat ca tu mai psosezi un sentiment: de ingamfare (ca sa n-o spun pe sleau).
In alta ordine de idei, car sarac continutul tau de sentimente!
Pai spune-o pe sleau, daca vrei, nu te opreste nimeni.
De obicei, rămân indiferentă la complimente sau jigniri. Nu-mi pasă dacă lumea mă place sau mă urăşte pentru atitudinea mea. De ce ignor un copil al străzii? Pentru că nu-mi pasă. E vorba de şansă şi neşansă. Nu toţi pot avea o casă. Lumea mai trebuie să aibă şi bube.
Theo94 întreabă: