Respectul inseamna sa fii atent la cum vorbesti; cum te comporti.Te controlezi.Ai bunavointa sa fii demn de tine si pe urma fata de cei ce te inconjoara.Nu ti'ar conveni ca altul sa latre la tine,mai altceva ca o javra cand e turbata, mai bine sa-ti comunice frumos: cuvintele sunt cele care coboara starea unui om si in acelasi timp o si inalta! Cuvantul e arma, pe langa fapta!''Trateaza`i pe ceilalti asa cum ai vrea sa fii tu tratat!''
Dar, daca eu as vrea sa fiu tratat licentios, dar sincer?
Dar, daca eu as vrea sa fiu tratat licentios, dar sincer, iar cel pe care-l tratez in asa mod face bale la gura?
@SatanAlRaiului pai fiecare are cate o dorinta, placere! Suntem complicati...
Si atunci, sa nu-i mai tratez pe ceilalti asa cum as vrea sa fiu eu tratat?
Ii tratezi cum considera bibilica ta.Hai mult ne mai dam in stamba? Ce e asa greu de priceput?
Pricep greu la ora asta...
Iti revii,instantaneu... sper ca ai inima,ratiune, compasiune fata de ceilalti p.s.: nicknamul nu are de'a face cu nimic, asa este?
De unde stii ca satan n-are inima?
Are are, altfel nu traia))
Vorbesti din experienta proprie...nu si autentica (in privinta lui satant). E doat o prezumtie.
Cred,daca zici tu
Respectul nu este legat strict de limbaj : gesturile, comportamentul, felul de a te îmbrăca de exemplu, toate pot ţine de acest lucru.
Cred că pentru a fi respectat, trebuie să te respecţi în primul rând pe tine însuţi.
Mai este problema şi cu respectul impus şi cel autoimpus.
Pupincurismul nu are nici o legătură cu respectul.
Nu, nu sunt deloc sinonime. Respectul se castiga prin multe lucruri: comportament, valorile morale de care dai dovada, bun simt (care da, evident ca trebuie sa se regaseasca si in limbaj, insa asta nu inseamna sa te lingusesti), etc.
Ce trist este când trebuie sa împlinești niște condiții pentru a fi considerat demn de a primi respectul altei persoane.
dacă aceste condiții variază după cum se schimbă oamenii-e clar!
prefer cred pe cei care nu se uită foarte atent cu cine își cheltuie respectul.
Dacă faci asta n-ai respect de sine. Dacă n-ai respect de sine nu meriţi respect.
Vorbeşti frumos doar cu cei ce merită asta, altfel eşti ipocrit. Dacă eşti ipocrit, numai respecţi nu meriţi. Cât despre 'pupi lumea in anus' vorbim deja despre alt nivel de ipocrizie...
Nu.
Eu cel puţin sunt în stare foarte uşor să ofer respect şi unuia care vorbeşte mai porcos. Ce contează ce cuvinte foloseşti (uneori) dacă ceea ce exprimi e briliant?
Degeaba ar veni un pupincu*ist să îmi spună zeci de laude şi complimente false. Prefer critică constructivă zisă pe faţă, măcar ştiu că mă ajută. Şi normal, voi fi recunoscătoare celui ce m-a ajutat
Buna
Respectul este atunci cand incerci sa faci o persoana "mandra", fara sa stii ca o faci.Dar nu zic sa nu "pupi" un pic, pentru o persoana care are o parere proasta(FOARTE proasta) despre tine.
Sper ca te-am ajutat
Nu, normal. Nu suport linguseala si libidosenia, dar nici sa primesc insulte. Totul are o limita.
Nu.te respecti pe tine insuti,in propria-ti oglinda a sufletului tau. facand asta,respectul celorlalti vine ca un rod, ce il culegi firesc, fara sa te imburici ca ai facut ceva deosebit ci te-ai comportat normal.omeneste.deci esti OM.de aia,a fi om e lucru mare, si a fi prost, e jale tare.
Limbajul elegant nu e egal cu a pupa lumea in anus.
Si mai am impresia ca ''anus'', in contextul asta, suna ca dracu'. E nenatural. Ai vorbit frumos, atent, fara injuraturi, dar ai devenit fad, tern, ai distrus o expresie marca inregistrata si chiar nu te pot respecta pentru asta.
Nici n-am spus ca e egal, asteptam ca cineva sa faca lumina acolo unde eu nu am presarat intuneric.
''Ai vorbit frumos, atent, fara injuraturi, pupi lumea in anus, gata, esti demn de-a primi respect?''
Nu spui, insinuezi. Poate nu asta ai vrut sa zici, dar asta ti-a iesit. Ca o chestie, respect mai mult pe unul care iti arata ca esti prost, intr-un mod elegant, stapan pe sine, decat pe unul care ti-o spune si atat. Nu ma refer la tine, normal.
Nu agreez insa snobismele, vorbitul pe nas, folosirea cuvintelor mari cand nu e cazul, diplomatia gretoasa, asa cum nu sufar nici o ''lupa'' inserata in fiecare fraza. Vorba unuia: ''decat sa-ti zic direct ca-mi bag lupa-n mama ta, mai bine iti explic eu, punctual, procesul, sa vizualizezi, poate mai inveti ceva.''
Unui prost trebuie' sa-i zici direct: imi bag mizeria in mata, daca vrei sa te faci inteles, ca n-o zici de dragul de-a nu fi inteles. Pupi lumea in anus, fara injuraturi, respectuos, vorbesti frumos, sunt chestii total diferite. Mi-a iesit cum nici macar nu m-am gandit.
@GenOm,multi nu agream multe pentru ca avem ego.Si ne place mai mult sa ne ''pupe in anus'' cel de langa noi decat sa'l pupam.Ai regulile tale, dupa mintea ta, observ...atunci respectul e pe undeva la picioare.
Tu citesti pe diagonala?
Explica-mi si mie, pe larg, ce-ai inteles tu din ce-am zis eu?
Nu citesc pe diagonala.Am inteles cum ca tu ai vrea sa ti se inchine lumea.))Si mie place omul sa fie direct, dar nu prefacut
''Nu agreez insa snobismele, vorbitul pe nas, folosirea cuvintelor mari cand nu e cazul, diplomatia gretoasa, asa cum nu sufar nici o ''lupa'' inserata in fiecare fraza.''
Asta intelegi tu de aici? Si-atunci cum zici ca n-ai citit pe diagonala?
Lasa'o moarta in papus-oi @Genom.
Daca n-ai citit pe diagonala, ci pe orizontala, de la stanga la dreapta, cum face tot romanul cand citeste in romana, iti sugerez sa mai treci pe la scoala. Stiu ca ti-e ciuda pe mine si nu ma halesti, ca ti se pare ca am ceva cu prietena ta, JeSs, si simti nevoia sa faci pe avocatul apararii (sau acuzarii), dar las-o subtire cu insinuari d-astea.
Nu am nimic cu tine si prietena mea @JeSs nu e persoana care sa bage strambe.Ma va certa pentru asta...Si la scoala sunt. Excuse me, mai am de invatat de la viataxoxo, goodbye!
Nu e sinonim. Pentru mine e un fel de stare de teamă şi de apreciere în acelaşi timp, care te impiedică să jigneşti, să faci orice fel de rău persoanei respective. Una e să linguşeşti, alta e să respecţi, diferenţa dintre acestea două fiind sentimentele pe care le simţi pentru persoana pe care pretinzi că o respecţi.
Şi nu, nu eşti demn de a primi respect atunci. El se face prin anumite fapte pentru care să îl meriţi, cu o anumită onoare, nu cum ai relatat tu.
LisaJulie întreabă: