Motivul pentru care majoritatea folosesc replica aceasta este din cauza lipsei de inspiraţie, ca să zic aşa.Persoanele care o folosesc "încearcă " să te facă să te simţi mai bine,consolându-te cu gândul că alţii o duc mai rău decât tine.Mi se pare o formă de egoism asta... faptul că reuşeşti să ai o stare mai bună pentru că alţii sunt mai nefericiţi ca tine.Dar să presupunem că nu acesta este motivul şi că unii folosesc această replică din lipsă de experienţă în comunicare,şi pur şi simplu imită ceea ce au auzit de la alţii, fără să conştientizeze anumite subtilităţi.
Cel mai bine, este să nu îţi arăţi supărările tuturor şi să le rezolvi de unul singur. Uneori, ipocrizia unora te face să te simţi şi mai rău, te scoate din minţi...aşa că e mai bine să ţii pentru tine.
O replică cretină demnă de ultimii oameni. Se consolează cu ideea că se putea şi mai rău. Păi dacă este s-o luăm aşa, în absolut orice situaţie ai fi, mereu există o situaţie mai nasoală în care te-ai putea afla.
Şi sunt destui imbecili care atunci când intră într-un căcat, se bucură că nu au intrat într-un căcat mai mare.
Intr-adevar, unii isi simt tristetea sau supararea prin comparare cu tristetea sau supararea altora. Asta ma duce cu gandul la bancul ala cu "sa-i moara si capra vecinului" (cred ca il stii). Nu cred ca e normal ca sa ne simtim usurati in necazurile noastre pe considerentul ca altii trec prin necazuri mai mari. Asta ar denota un caracter meschin. Parerea mea.
Fraza aia e expiratiune curata
Eu nu ma prea plang, poate bat apropouri, sa se simta (nu imi plac oamenii fara bun simt), in rest, totul e trecator (autosugestie), asa vad lucrurile.
Sunt perfect de acord cu citatul acela prin care se reprezinta o forma de incurajare a unui individ, in general. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa avem firea pierduta si sa ne folosim de acel citat pentru ca, din rau cu siguranta ca o sa dam in mai rau.
Normal, nu trebuie sa cedam niciodata.
anonim_4396 întreabă: