| alex076super a întrebat:

Sall TPU

Am si eu o intrebare:
de ce cangurul si ormitorincul sunt manifere inferioare.

dau funda

Răspuns Câştigător
| Nudamnume a răspuns:

Daca stam sa studiem anatomia acestor doua mamifere ar fi asta:
1.Cangurul este cel mai des intalnit animal marsupial, si picioarele acestui animal sunt diferite de celelalte prin forta de a sari.
2. Ornitorincul este un mamifer inferior deoarece anatomia acestui animal este una foarte ciudata, avand coada asemanatoare castorilor, cioc de rata si labute ca de crocodil.
Aceste animale sunt intalnite numai in Australia.Asta e raspunsul!

8 răspunsuri:
| Just4Joker a răspuns:

Acest site cred ca te-ar putea ajuta :

http://digitalzoo.kappa.ro/mamiferele-inferioare

| relian a răspuns:

Sint mamifere inferioare pentru ca nu au mai ajuns sa isi definitiveze organismul ca si restul mamiferelor.Adica ele nasc pui care nu sint definitivati si ca urmare au un sac unde puii vor sta pina cind sint complet dezvoltati.Mamiferele tin fatul inauntru pina cind acesta este complet dezvoltat si apoi il dau afara.La cangur nu e asa se pare ca ramas in urma cu punerea la pct a organelor de reproducere si deci cind esti ramas in urma spui ca esti antic sau inferior.Organele de reproducere au trecut prin modificari dea lungul timpului pina sa ajunga la stadiul cum le vedem acum.Cangurii si ornitorincul se pare ca au adormit pe drum si au pierdut trenul, cam asta ar fi explicatia data de cei care au facut clasificarile astea.

| WhatheWow a răspuns:

Nu sunt animale inferioare căci nu au nimic inferior nici unui animal dar sunt mamifere inferioare căci nu au evoluat complet ( ca mamifere ) şi încă mai păstrează caracteristici ale speciilor din care au evoluat.

| Chuchk a răspuns:

Este un raspuns simplu tu ai comparat un cangur cu un dinozaur sau ornitorincul cu o soparla? Monotremele sunt mamifere inferioare care se aseamana atat cu reptilele, cat si cu mamiferele

| alex076super explică (pentru Chuchk):

Eu nu vreiam sa le comparati.
vreiam sa spuneti de ce sunt animale inferioare.

| danysasuke7 a răspuns:

Sunt mai speciale

| Maizau a răspuns:

Pai, aceste doua mamifere au unele "calitati" ale: Pasarilor; la ornitorinc, face oua. Acesta mai are si cioc. Cangurul, cand e pui nu este complet dezvoltat. Am invatat la biologie happy.

| Darius_Daniel_1993 a răspuns:

Cangurul nu naste pui complet dezvoltati... dupa circa 2 sapt corpul mamei expulzeza embrionul care creste in marsupiu... ornitorincul e monotrema. nu naste pui vii, ci depune oua, dar isi hraneste puii cu lapte (unfel de corcitura intre mamifer si pasare)