| MariusNWM a întrebat:

Aveti idee ce te face sa traiesti foarte mult? Cunosc un om de 65 de ani care bea, fumeaza etc... si este agil si plin de energie ca unul de 30-40 de ani.Si-a trait viata din plin pana acum, betii, femei si surprinzator se tine foarte bine.Care este explicatia?

7 răspunsuri:
| Edmonds2342 a răspuns:

Depinde de tine, de cum percepi lumea și cum te percepi pe tine în raport cu ea. Ce ai în minte, cam aia ti se și întâmplă.

| Ineys a răspuns:

A trait o viata corecta, si sanatoasa cand era tanar si acum culege roadele cum s-ar zice.

Daca a facut sport si a avut o alimentatie sanatoasa cand era tanar, o s-o duca mult si bine.

| christine99 a răspuns:

65 nu se incadreaza la a trai mult, e de abia varsta de pensionare. Unele persoane au un suflet vesnic tanar, chiar si atunci cand sanatatea e subreda. Cred ca organele fiecarui om au o anumita durata de functionare si depind de ADN si intretinere( sa nu te stresezi prea mult si sa lucrezi in conditii decente, nu in santier pe canicula sau prin mine, praf etc.)

| gabicoo a răspuns:

E ca în bancul de mai jos:
- Bulă nu mai bea și nu mai fuma măi băiatule că ai să mori de tânăr! Dacă bei și fumezi vei trăi cu 20 de ani mai puțin!
- Ei pe dracu! Bunicu' bea, fumează și are 80 de ani!
- Da, dar dacă nu ar fi băut și fumat acum ar fi avut 100 de ani!
laughing

| uptowngirl a răspuns:

Stresul. Daca te stresezi mult iti mananci nervii si sanatatea. Persoana de care vorbesti tu e 'flowe power'. Isi traieste viata din plin, nu are nici un regret -> nu e stresat. Ai raspuns singur la intrebare happy Seara faina

| RoCkKiD a răspuns:

Longevitatea e in mare parte genetica. Daca ai un bagaj genetic sanatos si nu ai boli la care esti predispus ai sanse mai mari sa ajungi la o varsta inaintata.
Daca vrei sa atingi o varsta cat mai inaintata, mananca sanatos, fa exercitii atat fizice cat si mentale si asigura-te ca iti faci controalele medicale regulat (si respecti indicatiile medicilor), sa fii intr-o relatie (aparent barbatii casatoriti au o speranta de viata mai mare decat cei necasatoriti) si esti cat mai fericit.

Revenind la exemplul tau, media in tarile dezvoltate pentru barbati e peste 70, faptul ca are 65 nu e chiar ceva de invidiat. Cat despre agilitate tine de conditia in care se afla, fara afectiuni motorii la 65 de ani nu ar trebui sa ai nevoie de baston, daca omul e activ si musculatora lui e in stare buna nu vad de ce nu are putea fi "agil".

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

65 de ani ti se pare mult?